Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

VIDEO Cu ce viteză se mișcă roverul chinez pe Marte și de ce locul unde a ajuns este unul interesant

Publicat:

​Roverul chinez Zhurong a coborât pe 22 mai de pe rampa sa și își începe deplasarea în regiunea , el putând sa parcurga cel mult 200 de metri pe zi. Va merge însa mult mai încet pentru a nu risca vreo defecțiune și pentru a începe sa analizeze diverse formațiuni din acesta zona unde se crede ca acum câteva miliarde de ani a fost un ocean.

a amartizat pe 14 martie, pe 19 martie a trimis primele poze, iar pe 22 martie a coborât de pe platforma cu care a ajuns pe Planeta Roșie.

Trei vehicule autonome…

Citeste articolul mai departe pe hotnews.ro…  

Sursa articol: hotnews.ro


Stiri pe aceeasi tema

Descoperirea unor roci bogate in oxigen arata ca Marte ar fi fost foarte asemanatoare Terrei

04:30, 09.05.2024 - O serie de roci imprastiate pe o straveche linie a unui tarm de pe Marte arata ca Planeta Rosie ar fi fost mult mai asemanatoare Terrei decit au crezut oamenii de stiinta, conform unui studiu publicat in jurnalul JGR Planets. Rocile, descoperite de roverul autonom Curiosity, apartinind NASA, sint neobisnuit…

Cat de asemanatoare sunt Terra și Marte? Cercetatorii au facut o descoperire inedita pe Planeta Roșie: „Ceva special a fost acolo”

19:21, 07.05.2024 - O serie de roci imprastiate pe o straveche linie a unui tarm de pe Marte arata ca Planeta Rosie ar fi fost mult mai asemanatoare Terrei decat au crezut oamenii de stiinta, conform unui studiu publicat in jurnalul JGR Planets, transmite marti Live Science.

Chinezii au frant „zborul” alpinistului Adrian Laza: au inchis un varf din Himalaya. „Nu se dau explicatii“

16:56, 29.04.2024 - Adrian Laza, un alpinist din Piatra Neamt, a vrut sa escaladeze ultimul varf de peste 8.000 de metri de pe Terra care-i lipseste din cariera, dar autoritatile chineze au sistat expeditiile pe Shishapangma

Elicopterul Ingenuity trimis de NASA pe Marte a transmis ultimul sau mesaj spre Terra. Care va fi noua lui misiune

14:40, 17.04.2024 - Micul elicopter Ingenuity, trimis de NASA pe planeta Marte, a transmis ultimul sau mesaj spre Terra si va fi utilizat de acum inainte ca o baza fixa pentru colectarea de date de pe suprafata "Planetei Rosii", a anuntat marti agentia spatiala a Statelor Unite, citata de AFP.

NASA are ambitii mari pentru Marte, dar și probleme cu banii pe Pamant: „11 miliarde de dolari e prea mult”

11:56, 16.04.2024 - Chiar si in spatiu trebuie sa se faca economie: NASA cauta modalitati pentru a aduce pe Terra roci prelevate de pe Marte, mai repede si mai putin costisitor, a anuntat luni agentia spatiala americana, dupa critici aduse bugetului sau, considerat „nerealist”. 

Misiune importanta pe Marte: motivul pentru care roverul Curiosity se cațara pe Muntele Sharp

03:35, 06.03.2024 - Aproape in fiecare zi, noi, pe Pamant, primim o imagine uluitoare a terenului de pe Marte, trimisa de un rover. Dar, priveliștea din spațiu poate fi și ea destul de uimitoare. Mars Reconnaissance Orbiter (MRO) tocmai a trimis o imagine sugestiva a lui Curiosity in timp ce urca pe o creasta abrupta de…

NASA cauta 4 voluntari pentru simularea vieții pe Marte. Care sunt condițiile de "angajare"

11:40, 18.02.2024 -  Incepand din primavara anului 2025, 4 voluntari vor petrece 12 luni in cadrul simularii "Mars Dune Alpha", ce se va desfasura la Houston, Texas. Situl masoara 160 de metri patrati si este modelat dupa conceptul unei statii de cercetare de pe planeta Marte. Statia de cercetare va fi o constructie modulara,…


Ce parere ai despre aceasta stire?