Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Vaccinul antigripal ar putea reduce efectele severe ale coronavirusului. Ce arată un studiu derulat pe 75.000 de pacienți COVID

Publicat:

Persoanele vaccinate antigripal ar fi mai protejate de efectele grave ale infecției cu coronavirus și mai puțin expuse riscului de a avea nevoie de ingrijiri medicale de urgența dupa infectare, arata rezultatele unui studiu prezentat in cadrul de și Boli Infecțioase, noteaza . „Am descoperit o legatura intre vaccinarea antigripala și absența formelor severe de COVID, in sensul ca persoanele care au facut acest vaccin sunt mai puțin predispuse la a dezvolta o boala atat de grava incat necesita spitalizare și mai ales ingrijire la ”,…

Citeste articolul mai departe pe libertatea.ro…  

Sursa articol: libertatea.ro


Stiri pe aceeasi tema

Grecia incepe programul de compensații pentru turiștii evacuați vara trecuta din calea incendiilor de pe insula Rodos. Cum funcționeaza

11:05, 11.04.2024 - La noua luni dupa incendiile care au devastat Rodos, autoritațile elene au lansat primele vacanțe „gratuite” pentru mii de turiști care au fost forțați sa fuga de pe insula greceasca, relateaza The Guardian.Incepand din aceasta saptamana, pana la 25.000 de turiști afectați vor fi eligibili pentru compensații,…

Studiu: Persoanele care fumeaza țigari electronice sufera modificari similare la nivelul ADN-ului lor ca și fumatorii de țigari clasice care dezvolta cancer

20:55, 20.03.2024 - Oamenii de știința de la University College London au analizat mostre de celule de obraz de la utilizatorii de vaping și le-au comparat cu cele de la fumatori de țigari. Ambele grupuri prezentau modificari similare ale ADN-ului celulelor din gura, relateaza The Times. Aceste modificari au fost, la randul…

Studiu: Persoanele care fumeaza țigari electronice sufera modificari similare la nivelul ADN-ului lor ca și fumatorii de țigari clasice care dezvolta cancer

13:46, 20.03.2024 - Oamenii de știința de la University College London au analizat mostre de celule de obraz de la utilizatorii de vaping și le-au comparat cu cele de la fumatori de țigari. Ambele grupuri prezentau modificari similare ale ADN-ului celulelor din gura, relateaza The Times. Aceste modificari au fost, la randul…

O infecție bacteriana rara, dar periculoasa, se raspandește intr-un ritm record in Japonia

12:55, 15.03.2024 - Experții avertizeaza ca o infecție bacteriana rara, dar periculoasa, se raspandește intr-un ritm record in Japonia, iar oficialii se straduiesc sa identifice cauza, potrivit  The Guardian . Se preconizeaza ca numarul de cazuri din 2024 va depași numarul record de anul trecut, in timp ce crește ingrijorarea…

Specialiștii au masurat ce impact are asupra creierului „ceata cerebrala” provocata de Covid

16:35, 29.02.2024 - Persoanele care se confrunta cu Covid-ul lung au deficiente de memorie si cognitive masurabile echivalente cu o diferenta de aproximativ sase puncte de IQ, sugereaza un studiu, scrie The Guardian, citat de News.ro. Studiul, care a evaluat peste 140.000 de persoane in vara anului 2022, a aratat ca Covid-19…

Specialiștii au masurat ce impact are asupra creierului „ceata cerebrala” provocata de Covid

09:45, 29.02.2024 - Persoanele care se confrunta cu Covid-ul lung au deficiente de memorie si cognitive masurabile echivalente cu o diferenta de aproximativ sase puncte de IQ, sugereaza un studiu, scrie The Guardian, citat de News.ro. Studiul, care a evaluat peste 140.000 de persoane in vara anului 2022, a aratat ca Covid-19…

A fost descoperit un efect pe termen lung al Covid: ce inseamna 'ceața cerebrala'

07:30, 29.02.2024 - Persoanele care se confrunta cu Covid-ul lung au deficiente de memorie si cognitive masurabile echivalente cu o diferenta de aproximativ sase puncte de IQ, sugereaza un studiu, scrie The Guardian. Studiul, care a evaluat peste 140.000 de persoane in vara anului 2022, a aratat ca Covid-19 poate avea…

Printre efectele pe termen lung ale Covid: scaderea IQ-ului. Descoperirea surprinzatoare a cercetatorilor

07:01, 29.02.2024 -  Studiul, care a evaluat peste 140.000 de persoane in vara anului 2022, a aratat ca Covid-19 poate avea un impact asupra abilitatilor cognitive si de memorie care dureaza un an sau mai mult dupa infectie. Persoanele cu simptome nerezolvate care au persistat mai mult de 12 saptamani au avut deficiente…


Ce parere ai despre aceasta stire?