Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Unde este mândria naţională a românului?

Publicat:

Orice natiune din aceasta lume este dotata cu un coeficient mai mare sau mai mic de vitalitate. Vitalitatea natiunii se manifesta prin vointa de a trai demn si cinstit pe pamantul patriei si de a lupta cu indarjire atat cu ascutisul mintii, cat si cu ascutisul sabiei impotriva navalitorilor si barbarilor si de avea o putere morala mare de a se sacrifica pana la moarte pentru natiune. Dupa sentimentul national al unui popor urmeaza imediat sentimentul apararii nationale transformat in mandrie nationala. Istoria poporului nostru s-a desfasurat pe o arie teritoriala foarte extinsa, stramosii nostri…

Citeste articolul mai departe pe blajinfo.ro…  

Sursa articol: blajinfo.ro


Stiri pe aceeasi tema

Ciolacu, intrebat despre declaratia sa privind Moldova: „Nu cred ca dumneavoastra n-ati zis vreodata bancuri cu ardeleni și cu olteni”

12:06, 17.05.2024 - Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, la Iasi, intrebat de jurnaliști despre declaratia sa ca „Buzaul nu este in Moldova”, care a starnit un val de citici, ca a fost o „gluma nepotrivita”, dar ca „glumele despre ardeleni sau olteni fac parte din spiritul romanesc”.Intrebat de jurnalisti despre…

Florin Roman ataca dur PSD, spunand ca reprezentantii acestei formatiuni in judetele din zona Moldovei „sunt prin Italia prin arest la domiciliu, prin alte locuri”, in timp ce candidatii PNL sunt „pe strada, muncesc”

14:35, 11.05.2024 -   Florin Roman se arata increzator ca PNL va castiga alegerile locale, el spunand ca judetele din Moldova sunt foarte importante in scrutinul din 9 iunie. „Am sa va spun de ce sunteti dvs. cei mai importanti de aceasta data: PSD-ul i-a facut strategia, dupa ce a dat cu grebla dupa primari, sa castige…

Codul secret care se afla pe stema Romaniei. Puțini romani știu adevarul, de fapt

22:05, 08.05.2024 - Mesajul secret de pe stema RomanieiAcești doi delfini sunt adesea trecuți cu vederea, insa au o importanța și o semnificație profunda in contextul istoric și cultural al Dobrogei. Introdusa relativ tarziu, in anul 1872, stema Dobrogei este reprezentativa pentru regiunea care se invecineaza cu Marea…

Ciolacu i-a infuriat pe moldoveni. Cum o drege?

19:50, 26.04.2024 - Gafa? Prostie? Asociatia Miscarea pentru Dezvoltarea Moldovei a cerut explicatii de la premierul Marcel Ciolacu, dupa ce acesta a spus ca ”Buzaul nu e in Moldova si va rog sa nu ma jigniti”. Asociatia ii cere lui Ciolacu sa spuna despre ce jignire personala ar fi vorba daca Buzaul era in Moldova. ”Premierul…

Marcel Ciolacu se scuza in scandalul iscat de afirmația „Buzaul nu e in Moldova și va rog frumos sa NU MA JIGNIȚI!". Cum incearca premierul sa repare situația

19:30, 26.04.2024 - „Asta e, a venit banațeanul de Grindeanu sa faca autostrada in Moldova. Buzaul nu e in Moldova și va rog frumos sa nu ma jigniți! Dar a venit și un buzoian care totuși impreuna cu dl Grindeanu și restul colegilor din guvern am inceput sa aducem timișorenilor ce e corect sa aducem”, a spus premierul,…

Semnificatii istorice 24 aprilie. Tratatul de la Luțk dintre Cantemir și Petrul cel Mare

08:20, 24.04.2024 - Tratatul a fost incheiat in urma infrangerii suferite de Rusia din partea Turciei in Batalia de la Stanilesti, pe Prut – prefigureaza politica expansionista ruseasca asupra Tarilor Romane si a Balcanilor. Dimitrie Cantemir se refugiaza in Rusia, fiul sau Antioh devenind primul poet rus. Din mila lui…

A ajuns domnitor in Țarile Romane deși știa sa-și scrie doar numele! Domnia sa a fost marcata de mari controverse: decizia care i-a intunecat reputația

10:25, 01.04.2024 - Constantin Cantemir s-a nascut in 1612 in satul Silișteni, din Țara de Jos a Moldovei. Deși s-a aflat la conducerea principatului abia la o varsta inaintata, avand 73 de ani la momentul accesului la tron, a reușit sa devina cel mai batran domnitor din istoria Țarilor Romane, potrivit Click.ro .Originea…

A fost lansat unicul dicționar mariologic exhaustiv din literatura teologica romaneasca aparut la editura Arhiepiscopiei Sucevei și Radauților

14:20, 27.02.2024 - Un eveniment dedicat Maicii Domnului, cea care este considerata Darul lui Dumnezeu pentru oameni, a marcat in chip deosebit inceputul Triodului in Eparhia Sucevei, rastimp cunoscut drept urcuș premergator Invierii Mantuitorului Iisus Hristos. In seara zilei de duminica, 25 februarie 2024, in muzeul…


Ce parere ai despre aceasta stire?