Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Un scandal de spionaj economic de la Combinatul Petrochimic Piteşti, investigat de generalul Pacepa

Publicat:

Nu s-a vorbit deloc, pana acum, despre acest caz, pentru ca foarte puțini dintre cei care știu despre el mai sunt in viața. E vorba de un dosar de spionaj de la inceputurile Combinatului Petrochimic Pitești și care s-a lasat cu o condamnare la 18 ani inchisoare pentru Aslan Vintila Nerva Traian-Mihai, șef serviciu in cadrul Petrochimiei. Inginerul chimist Octavian Dejan este unul dintre supravietuitorii acelei perioade si care cunoaste foarte bine cazul tocmai pentru ca a lucrat in departamentul de cercetare și proiecte pilot al combinatului, in 1969, cand s-a intamplat totul.  „Lica Barbulescu…

Citeste articolul mai departe pe jurnaluldearges.ro…  

Sursa articol: jurnaluldearges.ro


Stiri pe aceeasi tema

Doar 5% dintre romani fac voluntariat in mod constant și activ (studiu Kaufland)

08:55, 24.05.2024 - Un studiu comandat de Kaufland Romania, desfașurat in perioada aprilie-mai 2024, in parteneriat cu experți din cadrul Facultații de Sociologie și Asistența Sociala a Universitații  din București, facilitat de UniBuc Consult - Serviciul de Training și Consultanța și compania de cercetare iSense Solutions…

Studenții din București se solidarizeaza cu Palestina: protest in curtea Facultații de Sociologie VIDEO

17:36, 20.05.2024 - Mai mulți studenți s-au adunat la sediul Facultații de Sociologie și Asistența Sociala, de pe Șoseaua Panduri, pentru a protesta fața de „genocidul” din Palestina. Aceștia urmeaza modelul celor din SUA. Universitatea din București a transmis ca instituția nu poate fi implicata politic.

Festivalul Internațional „Alexandru Macedonski” la Craiova

12:40, 20.05.2024 - La Craiova, in perioada 23-25 mai, organizeaza cea de-a VI-a ediție a Festivalului Internațional „Alexandru Macedonski”. Organizatori sunt: Consiliului Județean Dolj, Biblioteca Județeana „Alexandru și Aristia Aman”, Muzeul Carții și Exilului Romanesc, Casa de cultura „Traian Demetrescu”, Muzeul de…

PLAYBOOK – Gabriel ENACHE – Faptul divers al istoriei

12:00, 07.04.2024 - Zvonuri despre sfarșitul lumii. București, 1944-1953, de Stelian Tanase, Editura CORINT    Istoria ne propune ințelegeri și apropieri de faptele și de intamplarile așezate in cronologiile ei, in fireștile și nefireștile parcurgeri ale lor de contemporani și de cei care le urmeaza, care le citesc adaugandu-le…

Nichita Stanescu, nascut pe 31 martie

05:06, 01.04.2024 - Unul dintre cei mai mari poeți ai Romaniei și limbii romane, pe care el insuși o numea „dumnezeiesc de frumoasa", Nichita Stanescu, s-a nascut pe 31 martie 1933, la Ploiești. Dupa studii primare și liceale, urmeaza cursurile Facultații de Filologie de la Universitatea din București (1952-1957). A intrat…

Arheologia, o disciplina a invațarii umilinței in fața timpului

15:05, 31.03.2024 - Arheologia, o disciplina a invațarii umilinței in fața timpului, un fel de excercițiu continuu de umilința și de daruire. Un interviu realizat de Cleopatra Lorințiu cu profesor dr. Silviu Sanie, arheolog și istoric Chiar daca numele sau este legat de decoperiri arheologice de valoare fundamentala pentru…

Un timbru comemorativ ”Eugen Ionesco”, lansat de Serviciul de Filatelie al  Poștei din Franța  

22:21, 29.03.2024 - Un timbru comemorativ, menit a omagia memoria scriitorului si dramaturgului de origine romana Eugen Ionesco, a fost lansat de Serviciul de Filatelie al Poștei din Franța.  Evenimentul marcheza implinirea a 30 de ani de la moarte scriitorului roman (28 martie 1994, la Paris), inmormantat in Cimitirul…

Adriana Duna, antreprenor din Alba, poveste de succes. “Un brand se dezvolta, de mai bine de un deceniu, pe radacinile sadite de fondatoarea sa”

10:25, 23.03.2024 - Undeva in inima Transilvaniei, in Aiud mai exact, un brand se dezvolta de mai bine de un deceniu, pe radacinile sadite de fondatoarea sa, Adriana Duna. Afacerea poarta numele De la Georgia, referire la fiica antreprenoarei, si este ca o carte de povesti gastronomice, readuse la lumina din arhivele perioadei…


Ce parere ai despre aceasta stire?