Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Un proiectil din cel de-al Doilea Război Mondial, găsit într-o grădină din Slobozia

Publicat:

"Proiectilul era din cel de-al si era de calibru mai mare, respectiv de 152 de milimetri, mai mult decat dublu decat cele gasite de obicei, care au un calibru de aproximativ 70 de milimetri", a declarat purtatoarea de cuvant a ISU Giurgiu, , potrivit Agerpres.

Cand a gasit proiectilul, barbatul a sunat la 112 pentru a cere sprijinul autoritatilor. La fata locului s-a deplasat o echipa de pirotehnisti care au ridicat proiectilul in vederea asanarii.

In ultima saptamana de zile au mai fost gasite opt proiectile in localitatea Baneasa,…

Citeste articolul mai departe pe romaniatv.net…  

Sursa articol: romaniatv.net


Stiri pe aceeasi tema

Descoperire dramatica. Cinci persoane gasite moarte in casa: „Au fost ucise”

09:30, 24.04.2024 - Trupurile a cinci persoane, printre care doi copii, au fost gasite fara viața intr-o casa. Potrivit poliției, este vorba de o crima: „Au murit in mod violent”. Investigațiile sunt in curs de desfașurare.

Cu proiectilul in curte

17:10, 20.04.2024 - Un barbat din Vedea, județul Giurgiu, a gasit, sambata, un proiectil exploziv, de calibru 75 mm, in timp ce sapa la fundația unei case. El a alertat autoritațile la 112. Proiectilul a fost ridicat și transportat in siguranta, urmand sa fie distrus.

FOTO / Proiectile pe un camp din Maxenu

14:05, 04.04.2024 - Pirotehnistii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) au descoperit, pe un camp din comuna Tintesti, 35 de proiectile de calibrul 76 mm provenite, cel mai probabil, din timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial. Conform Biroului de presa al ISU, pompierii au fost anuntati miercuri despre prezenta…

Trei bombe, gasite de pompierii clujeni! Una in Tureni și doua in Jucu de Mijloc!

20:55, 21.02.2024 - Echipajul pirotehnic al ISU Cluj a desfașurat, in aceasta dupa-amiaza, o misiune de asanare in localitatea Jucu de Mijloc. Astfel, in timpul unor lucrari la un teren situat in apropierea strazii Stadionului, au fost gasite doua bombe de aruncator, calibrul 82 mm, din al Doilea Razboi Mondial. Elementele…

Un proiectil din al Doilea Razboi Mondial a fost descoperit in gradina unui bloc din Capitala

19:56, 15.02.2024 - Un proiectil din al Doilea Razboi Mondial a fost descoperit, joi, in gradina unui bloc, in timpul lucrarilor de reamenajare a spațiilor verzi din zona Dumbrava Noua din Sectorul 5 al Capitalei.

O bomba din cel de-al Doilea Razboi Mondial, gasita in gradina unui bloc din sectorul 5 al Capitalei

16:20, 15.02.2024 - Este alerta in sectorul 5 al Capitalei, dupa ce o echipa de muncitori a descoperit un proiectil explozibil din cel de-al Doilea Razboi Mondial, in timp ce efectuau lucrari. Angajații primariei lucrau la reamenajarea spațiului verde din zona Dumbrava Noua, in gradina unui bloc.

Proiectile de artilerie gasite in județul Satu Mare

15:51, 12.02.2024 - Echipa de pirotehnicieni a Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Someș” din judetul Satu Mare a intervenit ieri, in localitatea Chegea, la ora 15.00, pentru a neutraliza trei elemente de munitie datand din timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, descoperite de localnici pe marginea unui teren…

Proiectil exploziv de calibrul 75 de milimetri, gasit in timpul unor lucrari agricole la Baneasa

22:40, 08.02.2024 - Un proiectil exploziv, de calibrul 75 de milimetri, a fost gasit, joi, de un barbat care efectua lucrari agricole pe un teren din localitatea Baneasa, informeaza Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU) Giurgiu.


Ce parere ai despre aceasta stire?