Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Un medicament poate sa ne tina treji si dupa ce bem alcool

Publicat:

Medicii inca testeaza respectivul remediu. Cercetatorii considera ca iomazenil, luat inainte de a bea alcool, poate opri o mare parte din efectele acestuia asupra creierului.

Mai multe persoane vor testa medicamentul. Lor li se va cere sa bea apoi alcool si sa se urce la volan.

Insa cercetatorii nu au drept scop sustinerea alcoolicilor. Ei vor sa creeze un medicament care sa scada o parte din placerea betiilor si care sa incetineasca distrugerea creierului, ficatului si a altor organe.

dailymail.co.uk

Citeste articolul mai departe pe ziaruldeiasi.ro…  

Sursa articol: ziaruldeiasi.ro


Stiri pe aceeasi tema

Legea Malpraxisului incinge spiritele intre Colegiul Medicilor din Romania și ministrul Rafila

16:25, 28.05.2024 - Colegiul Medicilor din Romania transmite ca si-a asumat „un rol activ in sustinerea si promovarea unei legislatii adecvate privind malpraxisul” si considera ca afirmațiile ministrului Sanatații despre acest proiect de lege sunt „incorecte”.     Medicii critica dur ultimele afirmatii ale ministrului…

Actualitate medicala/ Jumatate din informatii sunt ­uitate intr-o ora si 66% dupa o zi

21:15, 08.05.2024 - Vi s-a intamplat vreodata sa uitați daca ați incuiat ușa sau daca ați scos fierul de calcat din priza atunci cand ați plecat de acasa? Astfel de momente sunt normale și mult mai frecvente decat ați banui. Asta pentru ca memoria este selectiva și influențata de o varietate de factori, precum emoțiile.…

Olandezul care a avut COVID pentru un numar record de 613 zile n-a putut fi vindecat, iar virusul a suferit peste 50 de mutații in corpul lui

13:10, 20.04.2024 - Un barbat olandez e considerat cel mai lung caz de infecție cu COVID inregistrat vreodata și a fost infectat timp de 613 zile, un record. Virusul s-a transformat in acest timp intr-o varianta noua, unica, care a derutat cercetatorii medicali, relateaza saptamanalul american Time, preluat de catre cotidianul…

Dimensiunea creierului uman a crescut cu aproape 7% in 40 de ani

00:20, 16.04.2024 - Studii recente au scos la iveala ca dimensiunea creierului uman a crescut semnificativ de-a lungul evoluției. Cercetatorii au descoperit, de asemenea, ca marirea creierului poate fi asociata cu o rezerva cerebrala crescuta, care ar putea reduce riscul de demența, potrivit Agerpres. Conform unei noi…

Medicii rastoarna tot ce se știa despre depresie: E cauzata de glicemie și de nivelul de grasimi din sange

04:06, 12.04.2024 - Un studiu recent a descoperit o legatura intre nivelul ridicat de zahar din sange, grasimile din sange și un risc crescut de anxietate, depresie și tulburari legate de stres. Cercetatorii au analizat datele a peste 211.000 de persoane și au constatat ca nivelurile mai ridicate de zahar din sange și…

Cercetatorii din SUA vor sa creeze o „harta” a creierului uman care ar putea ajuta la tratarea afecțiunilor neurologice

13:20, 16.03.2024 - O echipa de cercetatori de la Institutul Allen din SUA au inceput procesul de cartografiere a celor 86 de miliarde de neuroni din creierul uman,... The post Cercetatorii din SUA vor sa creeze o „harta” a creierului uman care ar putea ajuta la tratarea afecțiunilor neurologice appeared first on Special…

Barbat din SUA, ajuns la spital cu migrena, cauzata de tenii. Alimentul care ar fi fost sursa infectarii

12:46, 14.03.2024 - Un barbat din Statele Unite a fost internat la spital, pe motivul unor migrene care se tot agravau. Medicii au descoperit ca durerea era cauzata de larvele de tenie parazite din creier. Cercetatorii sunt de parere ca infectarea s-ar fi produs din cauza consumului unui anumit aliment.

Un nou studiu scoate la iveala impactul nefast al depozitelor de grasime abdominala asupra creierului

04:25, 29.02.2024 - Cercetatorii de la Rutgers Health din SUA au realizat un studiu privind relația dintre depozitele de grasime abdominala și sanatatea creierului la persoanele de varsta mijlocie cu risc de a suferi de boala Alzheimer. La studiu au participat 204 persoane sanatoase de varsta mijlocie cu antecedente familiale…


Ce parere ai despre aceasta stire?