Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Tradiții și obiceiuri în Săptămâna Luminată: ce nu e bine să faci în aceste zile

Publicat:

Tradiția spune ca nu se spala rufe, nu se fac treburi casnice si nu se fac munci agricole, atat in semn de respect pentru sarbatorile pe care le traversam, cat și din superstiția de a nu atrage bolile, daunatorii și pagubele. In Saptamana Luminata, zilele de miercuri și vineri sunt zile cu „harți”. Conform Tipicului Sfantului Sava, miercurea și vinerea, in perioada cuprinsa intre și Duminica Tuturor Sfinților (prima dupa Rusalii), este „dezlegare la pește”. De asemenea, de la și pana la Rusalii, nu…

Citeste articolul mai departe pe magazinsalajean.ro…  

Sursa articol: magazinsalajean.ro


Stiri pe aceeasi tema

8 Mai – Miercurea Alba a Saptamanii Luminate. „Nunta șoarecilor”, tradiții și obiceiuri

09:46, 08.05.2024 - Prima zi, dupa cele trei zile ale Sarbatorii Pascale, poarta denumirea de Miercurea Alba și face parte din zilele Saptamanii Luminate. Exista cateva tradiții de care credincioșii țin cont, in aceasta zi. Cea de-a treia zi a Saptamanii Luminate poarta denumirea de Miercurea Alba sau Sfanta Mercurie.…

Saptamana care urmeaza praznicului Invierii Domnului este numita Saptamana Luminata

06:31, 08.05.2024 - In Saptamana Luminata, zilele de Miercuri și Vineri sunt zile cu „harți”. Biserica ne ofera dezlegare la mancarurile de dulce datorita Invierii Domnului. Conform Tipicului Sfantului Sava, Miercurea și Vinerea, in perioada cuprinsa intre Invierea Domnului și Duminica Tuturor Sfinților (prima dupa Rusalii),…

SAPTAMANA LUMINATA: LUNEA ALBA, ziua in care se deschid Porțile Raiului. Tradiții și obiceiuri din a doua zi de Paște

07:05, 06.05.2024 - SAPTAMANA LUMINATA: LUNEA ALBA, ziua in care se deschid Porțile Raiului. Tradiții și obiceiuri din a doua zi de Paște Saptamana Luminata: Lunea Alba, ziua in care se deschid Porțile Raiului. Saptamana Luminata incepe dupa ziua de Paște și Invierea Domnului și se termina cu Duminica Tomii. Fiecare dintre…

Obiceiuri, tradiții și superstiții de Paste in regiunile Romaniei. „Nu se mananca oul cu sare pentru ca transpiri tot anul”

06:50, 05.05.2024 - Paștele sau Invierea Domnului este una dintre cele mai importante sarbatori ale creștinitații. O sarbatoare a luminii și a bucuriei, fiind un moment de liniste sufleteasca si de apropiere de familie și de biserica

HRISTOS a INVIAT! PRIMA ZI DE PAȘTI: Obiceiuri, traditii si ritualuri pentru sanatate si belsug in casa

01:06, 05.05.2024 - Creștinii ortodocși celebreaza Invierea Domnului. Aceasta este sarbatoarea luminii și a bucuriei unice a Invierii Mantuitorului, o sarbatoare a familiei marcata de ritualuri și tradiții religioase, ziua din care creștinii incep sa se salute cu „Hristos a inviat!”, la care se raspunde cu „Adevarat a…

Joia Mare, ziua „sarutului tradarii”! Tradiții și obiceiuri din cea de-a patru zi a Saptamanii Patimilor (VIDEO)

13:11, 02.05.2024 - DRUMUL MANTUIRII… Saptamana Patimilor este o perioada extrem de importanta pentru creștinii ortodocși, fiind cu cele mai profunde semnificații pentru intampinarea celei mai mari sarbatori, Invierea Domnului. Astazi este Joia Mare, numita in popor și Joia Neagra sau Joia Patimilor. In seara aceasta,…

Tradiții și obiceiuri de Paște: De ce e bine sa imbraci haine noi și care sunt cele mai potrivite culori

13:46, 30.04.2024 - Traditia de a imbraca haine noi de Paste simbolizeaza Invierea si renasterea spirituala asociata cu aceasta sarbatoare, spune designerul Georgiana Iordache, care considera ca acest obicei nu doar ca nu se va estompa, ci va lua amploare si se va actualiza an de an, odata cu tendintele din lumea modei.

Paștele Catolic 2024: Tradiții și obiceiuri. Cum se sarbatorește Invierea Domnului in Europa. Ce este diferit de ortodocși

11:00, 30.03.2024 - Paștele Catolic 2024: Tradiții și obiceiuri. Cum se sarbatorește Invierea Domnului in Europa. Ce este diferit de ortodocși Pe 31 martie credincioșii romano catolici  sarbatoresc Paștele Catolic, in 2024. Inainte de sarbatoarea Invierii Domnului sunt marcate Floriile și Saptamana  Sfanta considerata…


Ce parere ai despre aceasta stire?