Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Topirea gheţarilor din Himalaya nu periclitează aprovizionarea cu apă

Publicat:


Autorii, cercetatorii de la , au simulat ce s-ar putea intampla in doua din principalele bazine hidrografice din regiune - unul alimentat de Indus, celalalt de Gange - pornind de la doua scenarii diferite de crestere a temperaturilor.

Ghetarii din cele doua bazine se vor topi in mod spectaculos si pana in 2100, in cel mai rau dintre scenarii, isi vor injumatati volumul. Dar, cel putin in cursul secolului al XX-lea, nu ar urma sa se inregistreze o penurie de apa, pentru ca topirea suplimentara a ghetarilor ar urma sa satisfaca nevoia de apa intr-o regiune…

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Locurile de munca mai puțin solicitante, din punct de vedere mental, dezvolta un risc ridicat in apariția demenței

11:06, 18.04.2024 - Cercetatorii au descoperit ca, cu cat oamenii isi folosesc mai mult creierul la locul de munca, cu atat mai bine par sa fie protejati impotriva problemelor de gandire si de memorie care apar odata cu inaintarea in varsta, potrivit The Guardian. Persoanele cu locuri de munca de rutina si repetitiva…

Actualitate medicala/ Numarul cancerelor de ­prostata va creste semnificativ, ­avertizeaza un studiu

00:16, 08.04.2024 - Numarul cancerelor de prostata va creste puternic in urmatorii ani la nivel mondial, in special in tarile mai putin bogate, estimeaza un studiu publicat in revista The Lancet, care explica aceasta tendinta prin imbatranirea previzibila a populatiei, informeaza AFP, preluata de Agerpres. „Potrivit concluziilor…

Un „foarfece” pentru HIV a dat rezultate in laborator

19:05, 20.03.2024 - Cercetatorii au eliminat HIV din celule in laborator, succes care ofera sperante pentru un tratament, informeaza DPA. Utilizand o tehnologie de editare genetica denumita Crispr-Cas, care a castigat premiul Nobel in 2020, oamenii de stiinta au reusit sa tinteasca ADN-ul HIV, indepartand toate urmele…

Practicarea jocurilor video timp de cel putin trei ore pe zi, asociata cu probleme fizice (studiu)

00:15, 20.03.2024 - Un studiu recent condus de oameni de stiinta din Australia a constatat ca jocurile video, practicate timp de cel putin trei ore pe zi, pot provoca probleme fizice, inclusiv oboseala ochilor, dureri de maini sau de incheieturi si dureri de spate sau de gat, transmite vineri agentia Xinhua. Cercetatorii…

Scenariu inspaimantator: simularea care ne dezvaluie cum va arata Pamantul dupa topirea completa a tuturor ghețarilor. Veneția și Olanda dispar primele

05:05, 01.03.2024 - Pana in prezent, discuțiile despre incalzirea globala și topirea ghețarilor au fost predominant teoretice. Cu toate acestea, o simulare realizata de o echipa de cercetatori prezinta un tablou sumbru al consecințelor grave pe care topirea completa a gheții de pe Pamant le-ar avea asupra fiecarui colț…

De ce aspirina ar trebui integrata in tratamentul contra cancerului

07:00, 18.02.2024 - Aspirina  ar putea juca un rol major in tratamentul contra cancerului, susțin cercetatorii de la Universitatea Cardiff, in urma unei ample analize. Se știe ca aspirina este un medicament antiinflamator foarte folosit. Meta-analiza – publicata in British Journal of Cancer – se bazeaza pe 118 studii,…

Descoperire fantastica a cercetatorilor: cum pot prezice cine va avea demența cu 10 ani inainte de declanșarea bolii

12:00, 13.02.2024 -  Studiul, publicat in revista Nature Aging, face parte din cercetarile in curs de desfasurare ale mai multor echipe pentru a identifica pacientii cu risc de dementa cu ajutorul unui simplu test de sange, un progres despre care multi oameni de stiinta cred ca va accelera dezvoltarea de noi tratamente.In…


Ce parere ai despre aceasta stire?