Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

TOP cinci unghenence celebre

Publicat:

Tamara Isbașescu, pictorița S-a nascut la 28 ianuarie 1932 la Cornești. A decedat in 1989 la București. Studii: Institutul de Arte Plastice ”Nicolae Grigorescu” din București(1961) A fost prezenta in expoziții din Romania. Numeroae lucrari ale ei se afla in expoziții personale. Numele Tamarei Isbașescu se regasește in volumul „Centenarul femeilor din arta romaneasca", iar lucrarea sa ”Nud” a fost prezenta in expozitia „Centenarul femeilor din arta romaneasca” de la Muzeul de Arta Brasov si PostModernism Museum. Neonila Negura, filolog si istoric literar roman S-a nascut la 2 octombrie 1939 la…

Citeste articolul mai departe pe expresul.com…  

Sursa articol: expresul.com


Stiri pe aceeasi tema

Rodica Mandache, distinsa cu Premiul pentru Intreaga Cariera la Gala Premiilor Gopo 2024

18:20, 11.04.2024 - „Rodica Mandache are mult curaj sa-si priveasca in suflet si in asta consta marea arta a transfigurarii. Punand in rol mai tot sau cat mai mult din ce-i compune fiinta. De unde si adevarul scenic pe care in aceste cazuri il putem atat de greu desparti de adevarul vietii“, Doina Papp in  Adevarul.ro…

Rodica Mandache va fi distinsa cu Premiul pentru Intreaga Cariera la Premiile Gopo 2024

10:51, 10.04.2024 - Rodica Mandache are mult curaj sa-si priveasca in suflet si in asta consta marea arta a transfigurarii. Punand in rol mai tot sau cat mai mult din ce-i compune fiinta. De unde si adevarul scenic pe care in aceste cazuri il putem atat de greu desparti de adevarul vietii”, Doina Papp in Adevarul.ro Cariera…

Academician Ion H. Ciubotaru prezinta Anuarul Muzeului Etnografic al Moldovei (XXIII) – joi, 11 APRILIE a.c., ora 21:03 – in emisiunea TRADIȚII cu Dumitru Șerban

07:25, 10.04.2024 - In emisiunea de astazi, relatam de la prezentarea publicației științifice Anuarul Muzeului Etnografic al Moldovei, Numarul XXIII, publicație de inalta ținuta academica, inițiata de catre regretatul om de cultura Vasile Munteanu (1966-2012); Anuarul a fost lansat, la Iași, nu demult, in Sala „Petru Caraman”…

Academicianul Nicolae Manolescu va fi inmormantat marți, 26 martie, la Cimitirul Sfantul Ioan din Ramnicu Valcea

23:35, 25.03.2024 - Uniunea Scriitorilor din Romania a anunțat ca inhumarea trupului neinsuflețit al marelui critic literar Nicolae Manolescu va avea loc marti, 26 martie, de la orele 12:30, la Cimitirul Sfantul Ioan din Ramnicu Valcea. “Uniunea Scriitorilor va pune la dispozitie celor (din București – n.r.) care doresc…

Student din Timișoara, laureat al concursului „Alexandru Farcaș Voice Competition”

14:40, 25.03.2024 - Studentul Alexandru Ticula, care urmeaza cursurile Facultații de Muzica și Teatru, din cadrul Universitații de Vest din Timișoara, este laureat al prestigiosului concurs „Alexandru Farcaș Voice Competition”. In cadrul ediției naționale a concursului, care s-a desfașurat in colaborare cu Academia Naționala…

Doliu in lumea culturala romaneasca! A murit Radu Parpauta, cunoscutul scriitor și traducator ieșean

14:15, 14.03.2024 - Nascut in 1955 la Tomești, Radu Parpauta a absolvit Facultatea de Rusa-Romana a Universitatii „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi.De-a lungul anilor, a lucrat ca profesor de tara, bibliotecar, documentarist, ghid turistic, traducator și ziarist. Polirom i-a publicat in 2018 volumul de proze scurte „Ramas-bun”,…

Vesta antiglonț pentru București. In caz de razboi, Moldova este sacrificata

10:45, 15.02.2024 - Rușii nu sunt o putere militara maritima reala, ei invadeaza Europa terestru, pe asta e calata școala lor de razboi. Ei pot intra in Romania numai prin Moldova, exact zona lasata neacoperita de planuri operative, neglijata strategic de București, fara drumuri, fara poduri, fara infrastructura militara…

Secretara Primariei Bistrița, Floare Gaftone, o maestra in arta ascunderii CV-ului

08:15, 12.02.2024 - Pentru fiecare dintre noi, CV-ul este obligatoriu atunci cand ne depunem candidatura pentru angajare, acesta fiind un act firesc, de minima decența. Din nefericire, acest lucru nu prea pare sa fie valabil pentru unii politicieni sau funcționari publici care sunt platiți din banii noștri. Pentru a fi…


Ce parere ai despre aceasta stire?