Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Taiwan: SUA avertizează China înaintea summit-ului Joe Biden-Xi Jinping

Publicat:

și China au schimbat sambata, 13 noiembrie, avertismente severe in privința Taiwanului, inaintea unui summit virtual programat luni intre președinții american Joe Biden și chinez Xi Jinping. Intr-o discuție cu omologul sau chinez , secretarul de stat al SUA „și-a exprimat ingrijorarea cu privire la continuarea presiunii militare, diplomatice și […] The post Taiwan: SUA avertizeaza China inaintea summit-ului Joe Biden-Xi Jinping first appeared on Ziarul National .

Citeste articolul mai departe pe enational.ro…  

Sursa articol: enational.ro


Stiri pe aceeasi tema

China a calificat drept „greșit” mesajul de felicitare adresat de SUA noului presedinte al Taiwanului

14:25, 21.05.2024 - China a denuntat marti felicitarile adresate de secretarul de stat american Antony Blinken noului presedinte al Taiwanului, Lai Ching-te. Beijingul considera insula guvernata democratic drept parte a teritoriului sau.

Europa nu-și poate permite sa se decupleze de China!

14:25, 29.04.2024 - Saptamana trecuta, secretarul de stat american Antony Blinken a calatorit la Beijing pentru a se intalni cu reprezentanți de rang inalt ai guvernului chinez. Primirea sa a fost oarecum glaciala, oficialii spunandu-i ca Statele Unite trebuie sa aleaga intre o politica de „confruntare sau cooperare” cu…

Ședința cu scantei intre SUA și China! Chinezii ii avertizeaza pe americani: 'Nu ar trebui sa treaca peste liniile rosii'

15:00, 26.04.2024 - Statele Unite impiedica dezvoltarea Chinei, a declarat vineri ministrul de externe Wang Yi in timpul discutiilor cu omologul sau american Antony Blinken, aflat intr-o vizita la Beijing, care are ca scop aplanarea diferendelor comerciale si politice dintre cele doua superputeri, relateaza News.ro.

Președintele chinez Xi Jinping: China și SUA ar trebui sa fie parteneri, nu rivali

13:10, 26.04.2024 - Președintele chinez Xi Jinping s-a intalnit cu secretarul de stat al SUA Antony Blinken. Intalnirea are loc in timpul vizitei pe care Blinken o face in China. Liderul chinez a spus ca SUA și China ar trebui sa fie parteneri, nu rivali, informeaza Mediafax.

Antony Blinken, discuții de mai multe ore in spatele ușilor inchise cu ministrul chinez de externe, Wang Yi

08:40, 26.04.2024 - Secretarul de stat american, Antony Blinken, s-a intalnit vineri cu ministrul de externe chinez ,Wang Yi, la Beijing, pentru discutii cu privire la o serie de probleme complexe, inclusiv tensiunile din ce in ce mai mari cu privire la sprijinul Chinei pentru invazia Rusiei in Ucraina.

Șeful diplomatiei americane Antony Blinken s-a intalnit cu omologul sau chinez. Wang Yi: „se dezvolta elemente negative”

07:46, 26.04.2024 - Secretarul de stat american Antony Blinken s-a intalnit vineri cu ministrul chinez de externe Wang Yi la Beijing pentru discutii cu privire la o serie de probleme complexe, inclusiv tensiunile din ce in ce mai mari cu privire la sprijinul Chinei pentru invazia Ucrainei de catre Rusia.

China va trebui sa dea socoteala daca Rusia avanseaza in Ucraina, avertizeaza Washingtonul

10:15, 10.04.2024 - Statele Unite ale Americii au avertizat marti ca vor considera China responsabila daca Rusia va ocupa alte teritorii in Ucraina, dupa ce Beijingul si-a reinnoit promisiunile de cooperare cu Moscova in timpul unei vizite a ministrului de externe rus, Serghei Lavrov, informeaza miercuri AFP.

Biden si Xi Jinping, „schimb sincer de opinii” la telefon

21:50, 02.04.2024 - Presedintii chinez Xi Jinping si american Joe Biden au avut marti o convorbire telefonica, prima lor conversatie de la un summit in noiembrie anul trecut in California, avand ca obiectiv, potrivit Casei Albe, „gestionarea tensiunilor” dintre cele doua superputeri. „Cei doi sefi de stat au avut un schimb…


Ce parere ai despre aceasta stire?