Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Surprinzătorul prim semn al demenței. Testele care ar putea descoperi boala

Publicat:

Demența și boala Alzheimer sunt afecțiuni a caror incidența a crescut ingrijorator in ultimele decenii, motiv pentru care cercetatorii incearca sa gaseasca semne cat mai precoce, pentru a putea interveni. Unul din simptomele timpurii poate fi confundat cu Covid.

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Ce a facut Bill Gates dupa ce tatal sau a fost diagnosticat cu boala Alzheimer

03:05, 13.04.2024 - Bill Gates s-a implicat puternic in cercetarea bolii Alzheimer dupa ce tatal sau a fost diagnosticat cu aceasta boala. In cadrul unei conversații cu actorul Seth Rogen și soția sa Lauren Miller Rogen, fondatorii inițiativei Hilarity for Charity, aceștia au discutat despre impactul bolii Alzheimer asupra…

Strategii eficiente in ingrijirea pacienților cu boli neurologice cronice

11:36, 28.03.2024 - Bolile neurologice cronice se refera la un grup de afecțiuni care persista o perioada indelungata, unele chiar pe tot parcursul vieții, și care pot include maladii precum boala Parkinson, scleroza multipla, boala Alzheimer, epilepsia și altele.

A murit barbatul care și-a petrecut ultimii 70 de ani din viața intr-un plaman de fier

07:06, 14.03.2024 -  Moartea lui a fost anuntata marti pe o pagina GoFundMe creata pentru a-si plati locuinta si ingrijirea sanatatii.„Este absolut incredibil sa citesti toate comentariile si sa stii ca atat de multi oameni au fost inspirati de Paul. Sunt atat de recunoscator”, a spus Philip pe pagina GoFundMe.Cauza exacta…

„Boala” romanilor sa se trateze singuri. Cand ajuta cu adevarat testele rapide din farmacii și ce trebuie sa faca pacienții

06:20, 05.03.2024 - Daca in urma cu 20 de ani testele rapide, care se pot cumpara din farmacie sau comanda pe Internet, erau puține și costau destul de mult, astazi sunt la indemana oricui. Medicii spun cand ne sunt cu adevarat de folos.

Ravagiile tacute ale Alzheimer inainte de apariția simptomelor. Noi indicii despre care este primul semn de boala

17:55, 23.02.2024 - Alzheimer face ravagii silențioase in creier cu mult timp inainte de apariția simptomelor, iar acum oamenii de știința au noi indicii despre secvența dominanta a acestor schimbari - o posibila fereastra pentru a interveni intr-o zi.

Wendy Williams a fost diagnosticata cu afazie și demența

06:40, 23.02.2024 - Fosta prezentatoare a unui talk-show-ul renumit, Wendy Williams, a fost diagnosticata cu afazie progresiva și demența frontotemporala. Vestea a fost impartașita intr-un comunicat de presa de joi pentru a „corecta zvonurile inexacte și dureroase despre sanatatea ei”, a scris o echipa de ingrijire a lui…

Studiul care rastoarna tot! Efectele adverse ale vaccinarii anti-COVID: Cercetatorii au descoperit riscuri de afecțiuni grave

21:40, 22.02.2024 - Studiul care rastoarna tot! Efectele adverse ale vaccinarii anti-COVID. Cercetatorii au descoperit riscuri de afecțiuni grave Avem rezultatele celui mai mare studiu al efectelor adverse post-vaccinare COVID-19. Testele au fost facute pe 99 de milioane de persoane vaccinate, iar afectiunile cardiace,…

Cum hormonul fericirii ar putea salva creierul de demența Alzheimer

15:05, 16.02.2024 - Potrivit unui recent studiu, neuronii specifici oxitocinei, hormonul fericirii, intervin in imbunatațirea memoriei in cazul persoanelor afectate de demența Alzheimer. Cercetatorii de la Universitatea din Tokyo au fost interesați de rolul hormonului  oxitocina (OXT)  in procesul de invațare și memorare.…


Ce parere ai despre aceasta stire?