Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Superstiţii în postul Adormirii Maicii Domnului. Ce este interzis să faci până la 15 august

Publicat:

Luni, 1 august, crestinii ortodocsi intra in postul Adormirii Maicii Domnului, care dureaza doua saptamani. Acesta este numit popular postul Sfintei Marii sau al Santamariei.  Astfel, in urmatoarele 14 zile, credinciosii tin al treilea mare post din an, dupa cel al Pastilor si cel al Sfintilor Apostoli Petru si Pavel. Adormirea Maicii Domnului sau „Pastile verii" reprezinta cea mai importanta sarbatoare inchinata Sfintei Maria, iar pentru romani este si ocrotitoarea marinarilor, in mai multe orase fiind organizate procesiuni cu icoane si pelerinaje.   Acest post incepe de obicei pe 1 august si…

Citeste articolul mai departe pe ziaruldeiasi.ro…  

Sursa articol: ziaruldeiasi.ro


Stiri pe aceeasi tema

Vinerea Patimilor in plan spiritual și religios. Parintele Ioan Bargaoanu la ”Pulsul zilei”, cu Mihai Florin Pohoața – 3.05.2024.

12:40, 03.05.2024 - Vinerea Mare este utima vineri din Postul Pastelui și se numeste Vinerea Patimilor sau Vinerea Seaca. Este ziua in care Iisus a fost biciuit, scuipat si rastignit pe cruce intre doi talhari. In Vinerea neagra, ziua cea mai neagra din istoria crestinismului, Iisus a murit pentru mantuirea lumii și iertarea…

FLORII 2024. Tradiții, obiceiuri și superstiții. Ce nu este bine sa faci in 28 aprilie. La ce sunt folosite ramurile de salcie

08:05, 28.04.2024 - FLORII 2024. Tradiții, obiceiuri și superstiții. Ce nu este bine sa faci in 28 aprilie. La ce sunt folosite ramurile de salcie Sarbatoarea de Florii, prin care credincioșii sarbatoresc intrarea Domnului in Ierusalim, marcheaza o serie de obiceiuri, tradiții și superstiții legate de momentul din an și…

Florii 2024 - Tradiții și obiceiuri. De ce se mananca pește in Duminica Floriilor

07:05, 28.04.2024 - Duminica Floriilor pica in 2024 pe data de 28 aprilie. Sarbatoarea, cunoscuta sub denumirea de Florii, marcheaza intrarea triumfala a lui Iisus Hristos in Ierusalim, unde a fost intampinat de credinciosi care tineau in maini ramuri de maslin si de finic. Tot in aceasta zi sunt sarbatoriți cei care poarta…

Ziua BUNICILOR ar putea fi aniversata de sarbatoarea bunicilor dupa trup ai Mantuitorului. Propunere legislativa

14:01, 18.04.2024 - Ziua BUNICILOR ar putea fi aniversata de sarbatoarea bunicilor dupa trup ai Mantuitorului. Propunere legislativa Ziua Bunicilor ar putea fi aniversata anual in data de 9 septembrie, zi in care Biserica Ortodoxa ii cinstește pe Sfinții și Drepții dumnezeiești Parinți Ioachim și Ana, bunicii dupa trup…

Sarbatoarea zilei de 3 Aprilie – Sfantul Cuvios Nichita Marturisitorul. Ce sa eviți in aceasta zi

12:00, 03.04.2024 - In ziua de 3 Aprilie, Biserica Ortodoxa il serbeaza pe Sfantul Cuvios Nichita Marturisitorul, un mare sprijin pentru credincioși. Sfantul Cuvios Nichita Marturisitorul este sarbatorit in data de 3 Aprilie. In acest an, acesta este pomenit intr-o zi de miercuri. Cine a fost Sfantul Nichita Marturisitorul?…

Misterul din spatele simbolului prezent pe toate farmaciile: ce semnifica crucea verde și șarpele incolacit

08:05, 31.03.2024 - Daca spunem „farmacie”, probabil ca mulți dintre voi v-ați gandi mai intai la semnul in forma de cruce verde cu un șarpe in interior, dar de unde a aparut acest simbol? Originea crucii verzi pare sa fie legata de Ordinul Militar și Ospitalier al Sfantului Lazar din Ierusalim in secolul al XIV-lea: cavalerii…

Buna Vestire, praznicul care deschide poarta mantuirii noastre  

15:50, 25.03.2024 - @ Inca o zi cu slujbe pline de adanca inalțare duhovniceasca, in bisericile ortodoxe @ Prin Maica Domnului, omul a fost eliberat de pacate @ Aceasta sarbatoare este simbolul innoirii și regenerarii spirituale Luni, pe 25 martie, luminata sarbatoare a Bunei Vestiri a Nascatoarei de Dumnezeu umple sufletele…

Azi incepe Postul Paștelui pentru credincioșii catolici. Ce semnifica Miercurea Cenușii

12:00, 14.02.2024 - Credincioșii romano-catolici au inceput Postul Paștelui. In acest an, diferența intre cele doua sarbatori marcate de catolici și ortodocși este de peste o luna. Biserica Romano-catolica va sarbatori Paștele in 31 martie. Pentru ortodocși, Invierea Domnului este marcata in 5 mai. Crestinii romano-catolici…


Ce parere ai despre aceasta stire?