Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Studiu: Un pui de tiranozaur era de dimensiunea unui câine

Publicat:

Tiranosaurii erau cunoscuți ca niște pradatori infricoșatori, insa puii lor erau aproape la fel de mari precum cainii de talie medie, conform unui studiu realizat la Universitatea din Edinburgh, informeaza CNN. Cercetatorii care studiaza primele fosile cunoscute ale embrionilor de tiranosaur sugereaza ca dinozaurii aveau o lungime de aproximativ 3 metri cand eclozau. O echipa de paleontologi a studiat ramașițele fosilizate ale unui embrion de tiranosaur, și anume un os maxilar și o gheara care au fost gasite in Canada, respectiv in SUA.Dupa ce ramașițele au fost scanate 3D, cercetatorii au concluzionat…

Citeste articolul mai departe pe libertatea.ro…  

Sursa articol: libertatea.ro


Stiri pe aceeasi tema

Harțuirea cibernetica, o problema care ii afecteaza cel mai mult pe copiii noștri

20:35, 01.05.2024 - Harțuirea cibernetica – o situație fara precedent Un nou studiu arata ca numarul de cazuri ale victimelor harțuirii cibernetice a crescut semnificativ. Iar aceasta vizeaza in special copiii de varsta școlara. In Romania, fetele de 13 ani sunt cel mai frecvent afectate de acest fenomen, precizeaza studiul…

Creatura marina cu 170 de ochi, gasita in China. Este o specie noua

06:10, 18.04.2024 - O echipa de oameni de știința din sudul Chinei a facut recent o excursie pe malul marii, dar vizita nu a fost o vacanța tipica pe plaja. Cautau creaturi marine cu aspect necunoscut. Și au gasit unul sub forma unei noi specii cu aproximativ 170 de ochi. Cercetatorii au vizitat țarmul stancos din Huidong…

Dimensiunea creierului uman a crescut cu aproape 7% in 40 de ani

00:20, 16.04.2024 - Studii recente au scos la iveala ca dimensiunea creierului uman a crescut semnificativ de-a lungul evoluției. Cercetatorii au descoperit, de asemenea, ca marirea creierului poate fi asociata cu o rezerva cerebrala crescuta, care ar putea reduce riscul de demența, potrivit Agerpres. Conform unei noi…

„Arborii plantați sunt majoritatea morți sau pe cale sa moara”. De ce se simt clujenii sufocați in „orașul de 5 stele”

09:50, 02.04.2024 - Dimensiunea verde a Clujului despre care vorbește cu atata fast administrația locala scade de la an la an. Practic la fiecare proiect nou, autoritațile mai scapa de cațiva copaci, inlocuindu-i cu alții care adesea nu supraviețuiesc „junglei urbane”. Clujenii se plang ca se sufoca tot mai mult in „orașul…

Medicamentele banale care ar putea crește riscul de tumori cerebrale. Nu se știa acest lucru pana acum

09:20, 28.03.2024 -  Potrivit The Guardian, oamenii de stiinta au descoperit ca utilizarea prelungita a anumitor medicamente progestogene a fost legata de un risc mai mare de meningiom, care sunt tumori (de obicei necanceroase) care se formeaza in tesuturile din jurul creierului.Dar, desi riscul de meningiom a fost mai…

Semnal de alarma: practicarea jocurilor video timp de cel putin trei ore pe zi, asociata cu probleme fizice (studiu)

11:11, 15.03.2024 - Un studiu recent condus de oameni de stiinta din Australia a constatat ca jocurile video, practicate timp de cel putin trei ore pe zi, pot provoca probleme fizice, inclusiv oboseala ochilor, dureri de maini sau de incheieturi si dureri de spate sau de gat, transmite vineri agentia Xinhua, relateaza…

Studiul care rastoarna tot! Efectele adverse ale vaccinarii anti-COVID: Cercetatorii au descoperit riscuri de afecțiuni grave

21:40, 22.02.2024 - Studiul care rastoarna tot! Efectele adverse ale vaccinarii anti-COVID. Cercetatorii au descoperit riscuri de afecțiuni grave Avem rezultatele celui mai mare studiu al efectelor adverse post-vaccinare COVID-19. Testele au fost facute pe 99 de milioane de persoane vaccinate, iar afectiunile cardiace,…

IN SFARSIT…Cercetatorii au gasit celula care iși amintește alergiile

11:00, 15.02.2024 - Oamenii de știința de la Universitatea McMaster din Canada și de la ALK-Abello A/S din Danemarca au facut o descoperire revoluționara in domeniul alergiilor. Aceștia au identificat un tip specific de celula imunitara numita „celula B de tip 2 de memorie” (MBC2), care joaca un rol cheie in memoria alergiilor.…


Ce parere ai despre aceasta stire?