Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Studiu: măsurători precise ale stratului neutronic al nucleului atomului de plumb

Publicat:

Reprezentarea unui atom, cu nucleul in centru, iar electronii distribuiți in jurul acestuia   Ciocnirea stelelor de neutroni da naștere atomilor „grei”, precum atomilor de aur sau de platina. Insa detaliile acestui proces nu sunt bine cunoscute. Un studiu recent al interacțiunii nucleare tari in nucleele de plumb ne poate ajuta sa ințelegem mai bine formarea acestor elemente, dar și funcționarea stelelor neutronice. „Nucleele atomilor grei au un numar mare de neutroni, raportat la numarul de protoni, ceea ce duce la formarea unui strat de neutroni a carui grosime este in funcție de caracteristicile…

Citeste articolul mai departe pe scientia.ro…  

Sursa articol: scientia.ro


Stiri pe aceeasi tema

Rusia se opune, prin veto, unei Rezoluții vitale la ONU impotriva utilizarii armelor nucleare in spațiu, in „razboiul stelelor”

15:16, 25.04.2024 - Daca pentru țarile mici, mai nevolnice și ca atare total dependente, condiția de supraviețuire o reprezinta achiziționarea de material militar din arsenalele mai vechilor sau mai noilor protectori, cu totul altele sunt regulile dupa care joaca cei puternici.

INFOGRAFIC – Cine ar caștiga razboiul nuclear mondial? Topul țarilor cu cele mai multe focoase nucleare (studiu american)

23:20, 17.04.2024 - Statele Unite au in prezent 5.044 de focoase nucleare in arsenalul sau militar, in timp ce Rusia are 5.580, potrivit unui studiu realizat de Federația Oamenilor de Știința Americani. Potrivit acestui studiu, China are 500 de focoase nucleare, Franța are 290, iar Marea Britanie are 225.

Undele gravitaționale au un rol esențial in coliziunile stelelor neutronice, pe cale de consecința și in producerea unor elemente chimice esențiale pentru viața, ca iodul și bromul

13:35, 31.03.2024 - Intr-un articol recent este prezentata o idee extrem de interesanta: elemente chimice fundamentale pentru viața noastra, precum iodul sau bromul, ar fi luat naștere in reacții nucleare in urma coliziunii de stele neutronice. Aceasta din urma ar fi rezultatul emisiei de unde gravitaționale intr-un sistem…

Telescopul spațial James Webb dezvaluie lumii ștințifice lucruri uimitoare despre formarea stelelor

02:40, 12.03.2024 - Formarea stelelor și mediile haotice in care acestea traiesc este unul dintre cele mai bine studiate, dar și cele mai misterioase domenii de cercetare cosmica. Subtilitațile acestor procese sunt acum dezvaluite ca niciodata pana acum de catre Telescopul spațial James Webb al NASA, informeaza nasa.gov.…

Sorin Susanu la Culisele Zilei cu Sebastian Dan

18:06, 05.03.2024 - Sorin Susanu, comisar șef suspendat al Cmisariatului Regional pentru  Protecția Consumatorului, a venit la Culisele Zilei cu Sebastian Dan.  A vorbit despre lupta pe care o are cu sistemul de partid din interiorul ANPC, dar și despre abuzurile care se fac in timpul controalelor. A confirmat știrea publicata…

Impactul stelelor masive asupra formarii planetelor (studiu)

21:40, 01.03.2024 - Stelele masive pot "evapora" materia necesara pentru a forma planete gigantice precum Jupiter, potrivit primei observatii a acestui fenomen, ce a fost raportata intr-un studiu publicat in revista Science, informeaza AFP, conform Agerpres. O echipa internationala de astronomi condusa de cercetatori…

Cel mai amplu studiu privind vaccinurile impotriva Covid a descoperit legaturi cu boli grave

20:45, 25.02.2024 - Vaccinurile Covid au crescut incidența unor afecțiuni, a demonstrat cel mai mare studiu de pana acum privind efectele adverse. Testele au fost facute pe 99 de milioane de persoane vaccinate, iar afectiunile cardiace, neurologice si sanguine au fost cele mai intalnite in cazurile de reactii adverse.…

Studiu: Lupii din zona fostei centrale nucleare de la Cernobil au suferit mutații care par sa le ofere rezistența la cancer

19:25, 10.02.2024 - Un studiu arata ca lupii din zona fostei centrale nucleare de la Cernobil au suferit mutații care par sa le ofere rezistența la cancer, in ciuda expunerii zilnice la radiații de peste șase ori limita de siguranța pentru om, pe intreg parcursul vieții, potrivit biziday.ro. Acest lucru ar putea reprezenta…


Ce parere ai despre aceasta stire?