Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

STUDIU: Gândirea negativă, factor de risc pentru demenţă. Cum îţi poţi antrena gândirea pozitivă

Publicat:

"Am ajuns la concluzia ca gandirea negativa poate fi un nou factor de risc pentru demența", a declarat autorul principal al studiului Dr. , psihiatru și cercetator in departamentul de sanatate mintala la .

Comportamentele care genereaza gandirea negativa, cum ar fi amintirile dureroase din trecut sau ingrijorarea pentru ce se va intampla in viitor, au fost analizate la 350 de persoane cu varsta peste 55 de ani, pe o perioada de doi ani. Aproximativ o treime dintre participanți au fost supuși unei scanari cerebrale pentru a masura depunerile proteinelor…

Citeste articolul mai departe pe romaniatv.net…  

Sursa articol: romaniatv.net


Stiri pe aceeasi tema

Joburile de rutina cresc riscul de declin cognitiv cu 66% și de demența cu 37%, potrivit unui studiu

08:26, 18.04.2024 - Conform unui nou studiu, activitatea intensa a creierului la locul de munca ar putea da roade nu numai in ceea ce privește avansarea in cariera, ci ar putea, de asemenea, sa protejeze cogniția și sa contribuie la prevenirea demenței pe masura ce inaintezi in varsta.

Studiu: Persoanele care fumeaza țigari electronice sufera modificari similare la nivelul ADN-ului lor ca și fumatorii de țigari clasice care dezvolta cancer

20:55, 20.03.2024 - Oamenii de știința de la University College London au analizat mostre de celule de obraz de la utilizatorii de vaping și le-au comparat cu cele de la fumatori de țigari. Ambele grupuri prezentau modificari similare ale ADN-ului celulelor din gura, relateaza The Times. Aceste modificari au fost, la randul…

Studiu: Persoanele care fumeaza țigari electronice sufera modificari similare la nivelul ADN-ului lor ca și fumatorii de țigari clasice care dezvolta cancer

13:46, 20.03.2024 - Oamenii de știința de la University College London au analizat mostre de celule de obraz de la utilizatorii de vaping și le-au comparat cu cele de la fumatori de țigari. Ambele grupuri prezentau modificari similare ale ADN-ului celulelor din gura, relateaza The Times. Aceste modificari au fost, la randul…

Persoanele cu aceste profesii risca sa dezvolte demența! Legatura nebanuita dintre aceste meserii și boala: ce spun experții

22:36, 15.02.2024 - Profesorul de neurologie David Raichlen, specializat in biologia umana și evoluție, la Universitatea din California de Sud, a impartașit aceasta avertizare alarmanta intr-un episod recent al podcastului lui Steven Bartlett, „Diary of a CEO".Profesorul Raichlen, ale carui cercetari includ legaturile…

Persoanele cu aceste profesii risca sa dezvolte demența! Legatura nebanuita dintre aceste meserii și boala: ce spun experții

09:45, 15.02.2024 - Profesorul de neurologie David Raichlen, specializat in biologia umana și evoluție, la Universitatea din California de Sud, a impartașit aceasta avertizare alarmanta intr-un episod recent al podcastului lui Steven Bartlett, „Diary of a CEO".Profesorul Raichlen, ale carui cercetari includ legaturile…

Descoperire fantastica a cercetatorilor: cum pot prezice cine va avea demența cu 10 ani inainte de declanșarea bolii

12:00, 13.02.2024 -  Studiul, publicat in revista Nature Aging, face parte din cercetarile in curs de desfasurare ale mai multor echipe pentru a identifica pacientii cu risc de dementa cu ajutorul unui simplu test de sange, un progres despre care multi oameni de stiinta cred ca va accelera dezvoltarea de noi tratamente.In…

Studiu: Proteinele pot prezice cu zece ani mai devreme cine va avea dementa

11:45, 13.02.2024 - Un studiu asupra unor probe de sange congelate a scos la iveala o sumedenie de proteine care ar putea prezice mai multe forme de dementa cu mai mult de 10 ani inainte ca boala sa fie diagnosticata, au anuntat luni cercetatori din Marea Britanie si China. Studiul, publicat in revista Nature Aging, face…

DAS Deva cauta VOLUNTARI pentru Centrul de zi „Clubul Seniorilor”

16:01, 07.02.2024 - Avand in vedere prevederile Legii nr. 78 din 24 iunie 2014 privind reglementarea activitații de voluntariat in Romania, cu modificarile și completarile ulterioare și Hotararea nr. 196/2021 a Consiliului Local al Municipiului Deva, privind aprobarea Regulamentului de organizare și desfașurare a activitații…


Ce parere ai despre aceasta stire?