Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Studiu: 82% dintre pacienții cu COVID-19 au deficiență de vitamina D

Publicat:

Bolnavii de COVID-19 care au fost observati in cadrul acestui studiu se aflau internati la de Valdecilla din orasul spaniol Santander. Vitamina D este un hormon produs de rinichi ce controleaza concentratia de calciu din sange si care afecteaza sistemul imunitar, se arata intr-un comunicat la Societatii de Endocrinologie ce regrupeaza peste 18.000 de experti din 122 de tari. Deficienta de vitamina D este asociata unei varietati de probleme d (...)

Citeste articolul mai departe pe ziaruldeiasi.ro…  

Sursa articol: ziaruldeiasi.ro


Stiri pe aceeasi tema

Meniu special de Paste pentru pacientii din spitalele din Constanta! Nu lipsesc preparatele traditionale (GALERIE FOTO)

11:20, 04.05.2024 - Si anul acesta, ca de fiecare data de Paste, bolnavii internati in spitalele din Constanta vor avea parte de o masa speciala.Ouale rosii, cozonacul, drobul, friptura de miel, casul, vor fi nelipsite din meniu, anunta Arimex Comexim 2000 SRL, societatea care prepara si distribuie mancarea pentru bolnavii…

75% dintre pacientii spitalizați cu COVID au fost tratați cu antibiotice in pandemie, deși doar 8% aveau nevoie (OMS)

14:45, 26.04.2024 - Utilizarea excesiva a antibioticelor in pandemie a exacerbat rezistenta la antimicrobiene atrage atenția OMS care arata ca ca 75% dintre pacientii spitalizati cu COVID-19 au primit astfel de medicamente, deși in 8% dintre cazuri erau necesare.

Caz ciudat de Covid-19. Un barbat a fost testat pozitiv la coronavirus aproape 2 ani, pana in momentul decesului,

16:35, 21.04.2024 - Barbatul varstnic, care avea un sistem imunitar slabit din cauza unor afectiuni preexistente, a fost spitalizat la Amasterdam in februarie 2022 cu o infectie COVID-19, potrivit unui comunicat.Pacientul a fost testat pozitiv la coronavirus timp de 613 zile, pana in momentul decesului, in octombrie 2023.Au…

Studiu. „Ceața cerebrala“ provocata de Long COVID micșoreaza IQ-ul

23:05, 29.02.2024 - Persoanele care se confrunta cu Long COVID au deficiente de memorie si cognitive masurabile echivalente cu o diferenta de aproximativ sase puncte de IQ, arata un studiu coordonat de un cercetator in neuroștiințe.

Timis: Studii clinice pentru pacientii oncologici fara sanse de imbunatatire a sanatatii dupa tratamente specifice

00:40, 29.02.2024 - Bolnavii oncologici care nu mai au nicio sansa de imbunatatire a sanatatii dupa parcurgerea tratamentelor specifice pot participa la studii clinice de faza 1 efectuate de Asociatia OncoHelp – Centrul de Oncologie OncoHelp din Timisoara, sub supravegherea medicilor, ceea ce le-ar putea da o sansa de…

O mica speranta pentru pacientii oncologici fara sanse de imbunatatire a sanatatii dupa tratamente specifice

16:00, 28.02.2024 - Bolnavii oncologici care nu mai au nicio sansa de imbunatatire a sanatatii dupa parcurgerea tratamentelor specifice pot participa la studii clinice de faza 1 efectuate de Asociatia OncoHelp – Centrul de Oncologie OncoHelp din Timisoara, sub supravegherea medicilor, ceea ce le-ar putea da o sansa de…

Medicamentele pentru epilepsie, tot mai greu accesibile pentru bolnavi. Medic: „Pacienții se duc sa-și caute leac prin țarile vecine”.

09:45, 20.02.2024 - Bolnavii diagnosticați cu epilepsie iși gasesc tot mai greu medicamentele necesare. Medicația aferenta acestei afecțiuni lipsește din farmacii, iar pacienții sunt nevoiți sa le gaseasca pe cont propriu prin țarile din regiune.

Lupii mutanți de la Cernobil ar fi devenit rezistenți la cancer, arata un studiu. Misterele din Zona Interzisa

17:30, 10.02.2024 - Cara Love, un biolog evolutionist american , a studiat modul in care lupii de la Cernobil supravietuiesc in ciuda generatiilor de expunere la particule radioactive ce reprezinta de peste sase ori limita admise de siguranta pentru un om.Astfel, cercetatoarea a descoperit ca sistemul imunitar al lupilor…


Ce parere ai despre aceasta stire?