Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Știința ca sperietoare

Publicat:

Documentare semidocte sperie lumea cu posibilitatea unor furtuni geomagnetice. Aceste furtuni ar putea influența liniile de „transportare” a curentului electric. Ar putea avea loc, se zice, mari pene de curent. Sursa naturala a unor asemenea furtuni se afla in Soare. Partea non-docta din aceste filme documentare este aceea care ignora rolul campului magnetic al Pamantului. Oricat de puternice ar fi exploziile solare, campul magnetic al planetei noastre are calitatea de a absorbi energia expulzata prin exploziile ce au loc in coroana solara. Daca nu ar fi așa, planeta Pamant ar fi fost de multa…

Citeste articolul mai departe pe cotidianul.ro…  

Sursa articol: cotidianul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Oamenii de știința au reușit sa produca „plasticul viu”. Cum ar putea salva materialul-minune planeta de la dezastru ecologic

21:01, 30.04.2024 - O echipa internationala de oameni de stiinta a reusit sa conceapa un material biodegradabil compus din bacterii cu capacitatea de a se descompune la sfarsitul duratei sale de viata utila, aducand, astfel, o raza de speranta in fata uneia dintre cele mai grave probleme de mediu, poluarea cu plastic.

A fost gasit  raspunsul la intrebarea cum a aparut apa pe Pamint

05:15, 11.04.2024 - Oamenii de știința din Statele Unite au facut o descoperire care rezolva misterul originii apei pe Pamint. Intrebarea privind modul in care a aparut apa pe planeta a fost un subiect de dezbatere in comunitatea științifica timp de mulți ani. Unii oameni de știința au crezut ca apa a fost adusa pe Pamint…

Un nou studiu dezvaluie secretele ascunse ale prafului stelar din supernove

00:11, 02.04.2024 - Un proiect de cercetare coordonat de Universitatea Curtin din Australia a descoperit recent o particula rara de praf prinsa intr-un vechi meteorit care a fost format de o alta stea decat Soarele, informeaza Xinhua, citata de Agerpres. Descoperirea a fost facuta de autoarea principala a studiului, Nicole…

VIDEO | Despre celebrul parinte Calistrat si intrebarea care te poate duce in Rai sau in Iad: Esti mancata sau nemancata?

23:30, 18.03.2024 - REPORTAJ LA MANASTIRE: e bine sa dai pentru sanatate! INCURCATE SUNT CAILE DOMNULUI SI ALE COMUNEI TANACU…. Am condus pana la Manastirea de la Tanacu de zeci de ori, pe vremea celebrului Corogeanu. Doar vineri, 15 martie, am ratat o intersectie si a trebuit sa ma rog de o doamna evlavioasa sa ma indrume.…

METEO: Vremea se menține ploioasa și rece. Iata cand vor revedea soarele

07:05, 12.03.2024 - Dambovițenii vor avea parte de o zi de marți cu destul de multe ploi, cu temperaturi reci și vant puternic. Daca zilele trecute temperaturile mai ajungeau spre 15 grade Celsius, astazi abia daca vor mai trece, pe alocuri, de 10 grade. Precipitațiile vor fi prezente in intreg județul, insa nu va ploua…

Alerta de furtuna geomagnetica, in intervalul 8-9 martie. Intensitatea și frecvența fenomenelor solare este in creștere

16:25, 08.03.2024 - Planeta a asistat la un numar tot mai mare de erupții și furtuni solare, precum și furtuni geomagnetice in ultimele cateva luni și este de așteptat sa creasca in continuare, arata National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA), potrivit Hindus Times .Potrivit unui raport publicat de spaceweather.com,…

Cum va fi vremea in ultimul weekend de iarna. Temperaturile cresc simțitor

07:01, 24.02.2024 - Meteorologii au anunțat prognoza meteo pentru urmatoarele zile. Iata cum va fi vremea in ultimul weekend de iarna. Incepand de vineri, 23 februarie, vremea se incalzește, iar temperaturile vor ajunge la valori mai mari decat normalul acestei perioade. In acest weekend, un val de aer mediteranean și…

Un meteorit care a explodat deasupra Berlinului ar putea fi o bucata din planeta Mercur

08:05, 13.02.2024 - Oamenii de știința au gasit bucați dintr-un meteorit care a cazut in apropiere de Berlin dupa miezul nopții pe data de 21 ianuarie – o descoperire rara in cazul unui asteroid care a fost identificat cu foarte puțin timp inainte sa intre in atmosfera Pamantului. La fel de rara este și proveniența meteoritului…


Ce parere ai despre aceasta stire?