Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

STDIU Pas important către obţinerea în laborator a ţesuturilor pentru tratarea pacienţilor umani

Publicat:

Medicii sunt cu un pas mai aproape de momentul in care vor putea utiliza tesuturi regenerate pentru tratarea pacientilor umani, datorita unei descoperiri importante in domeniul celulelor stem, potrivit unui studiu recent, citat joi de preluat de agerpres. O echipa internationala de cercetatori a dezvoltat un nou gel din tesut intestinal de la porci pentru a creste in laborator tesut sub forma de organoide, acestea urmand sa fie utilizate in tratamentele aplicate pacientilor umani.

Organoidele sunt structuri cultivate in laborator din celulele stem umane, ce imita…

Citeste articolul mai departe pe stiripesurse.ro…  

Sursa articol: stiripesurse.ro


Stiri pe aceeasi tema

Stomatologii cer eliminarea 'discriminarilor' privind tratarea pacientilor aflati in situatii de urgenta

20:45, 09.05.2024 - Colegiul Medicilor Stomatologi din Romania a solicitat Colegiului Farmacistilor din Romania eliminarea tratamentului "neunitar si discriminatoriu" care afecteaza dotarile necesare cabinetelor stomatologice pentru a trata pacientii care se confrunta cu situatii de urgenta.

Colegiul Stomatologilor solicita eliminarea „discriminarilor” privind tratarea pacientilor aflati in situatii de urgenta

18:30, 09.05.2024 - Colegiul Medicilor Stomatologi din Romania a solicitat Colegiului Farmacistilor din Romania eliminarea tratamentului „neunitar si discriminatoriu” care afecteaza dotarile necesare cabinetelor stomatologice pentru a trata pacientii care se confrunta cu situatii de urgenta, potrivit Agerpres.

Danemarca va restrictiona tratarea diabetului zaharat de tip 2 cu Ozempic si alte medicamente de tipul GLP-1

07:55, 02.05.2024 - In 2023, 50% dintre pacientii noi care sufera de diabet de tip 2 au inceput tratamentul cu un medicament GLP-1 compensat, fara a incerca mai intai o alternativa mai ieftina, a spus Agentia pentru Medicamente. Cererea pentru medicamentul pentru diabet Ozempic al Novo Nordisk a crescut, deoarece multi…

Rafila, despre tratarea pacienților: „Cele 2 sectoare, public și privat, nu trebuie sa fie considerate opuse. Vreau sa gasim o soluție”

11:20, 25.04.2024 - Ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila, a declarat joi ca vrea sa gaseasca impreuna cu colegii lui o solutie legislativa care sa permita o astfel de situatie in care pacientul este tratat intai la public si trebuie sa ajunga la privat, sau invers, el aratand ca cele doua sectoare, public si privat, nu…

Alexandru Rafila anunța o „strategie” pentru a limita trimiterea pacienților de la stat la privat. „Medicii din institutiile publice ar trebui sa declare pe proprie raspundere ca nu directioneaza pacienti la privat”.

14:35, 18.04.2024 - Ministrul Sanatații Alexandru Rafila afirma necesitatea unor sancțiuni in cazul medicilor din spitalele de stat care trimit pacienții in privat și anunța elaborarea unei „strategii”, prin care cadrele medicale sa asume „pe proprie raspundere” ca nu direcționeaza pacienții.

Spitalele administrate de Primaria Galați vor fi digitalizate. Medicii vor accesa rapid informațiile medicale ale pacienților

13:01, 13.03.2024 - Proiectele pentru digitalizarea celor trei unitați medicale aflate in administrarea Primariei Galați (Spitalul pentru Copii, Maternitatea și Spitalul de Psihiatrie) vor primi finanțare prin PNRR. In total este vorba despre 17,7 milioane de lei (5,9 milioane de lei pentru fiecare spital).


Ce parere ai despre aceasta stire?