Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Statele UE trebuie să dubleze, în următorii șapte ani, „flexibilitatea” sistemului energetic: prosumatori, baterii, stocare sau clădiri „verzi” - Raport

Publicat:

​Creșterea surselor regenerabile din surse variabile, cum ar fi energia eoliana și solara, duce la nevoia de dublare a „flexibilitații” in sistemul energetic al UE, arata un raport comun lansat vineri de doua agenții ale : Agenția Europana de Mediu și Agenția Europeana de Reglementare in Energie (ACER). Potrivit raportului, aceasta "flexibilitate" inseamna investiții tot mai mari incepand de la stocarea energiei hidro prin pompaj pana la noi tehnologii precum bateriile, dar și creșterea numarului de prosumatori.

Citeste articolul mai departe pe hotnews.ro…  

Sursa articol: hotnews.ro


Stiri pe aceeasi tema

Foloseste-ti votul. Sau altii vor decide pentru tine Votul din iunie 2024 va decide directia in care se va indrepta Europa in urmatorii cinci ani

21:25, 29.04.2024 - Parlamentul European lanseaza a doua etapa a campaniei sale de comunicare si subliniaza cat de important este sa votam si sa protejam democratia.Potrivit unui comunicat al Parlamentului European, intre 6 si 9 iunie 2024, peste 370 de milioane de persoane din toate cele 27 de state membre ale Uniunii…

Lucrarile de extindere a rețelei de distribuție apa potabila in comuna Tritenii de Jos avanseaza semnificativ

07:55, 23.04.2024 - Lucrarile de extindere a rețelei de distribuție apa potabila in comuna Tritenii de Jos avanseaza semnificativ. Creșterea gradului de conectare a locuitorilor comunei la rețeaua de apa și canalizare se realizeaza in cadrul contractului CL12 – „Extindere și reabilitare sistem de alimentare cu apa și sistem…

Proiect de patru milioane de euro pentru extinderea sistemului de apa-canal din Manești

06:35, 12.04.2024 - Administrația publica locala de la Manești, condusa de primarul Constantin Alexandru, a obținut finanțare pentru proiectul „Extindere rețea de canalizare menajera și distribuție de apa potabila in comuna Manești”. Valoarea  investiției este de 20.000.000 de lei, echivalentul a 4.000.000 de euro, proiectul…

CE publica bilanturile pentru sase tari, intre care Romania

07:00, 26.03.2024 - Comisia a publicat luni sase bilanturi aprofundate, pentru Romania, Cipru, Tarile de Jos, Slovacia, Spania si Suedia. Raportul privind mecanismul de alerta identifica statele membre cu privire la care ar trebui realizate bilanturi aprofundate pentru a se evalua daca statele respective se confrunta cu…

Amenințare mortala: dengue și chikungunya ataca Europa, potrivit primului raport al UE despre schimbarile climatice

10:05, 11.03.2024 - Trebuie sa se schimbe agricultura. Dietele trebuie sa evolueze. Sudul Europei este in pericol. Și dezastrul se apropie, daca liderii UE nu acționeaza dupa alegerile din iunie. Primul raport al UE despre schimbarile climatice sugereaza teme grele pentru Europa. Oamenii de știința ne indeamna: acționați…

UE se pregatește de razboi? Totul sta scris in manifestul PPE semnat la București

17:20, 06.03.2024 - Manifestul PPE de la București vorbește clar despre planul de inarmare a Uniunii Europene, mai ales dupa ce Donald Trump a lasat sa se ințeleaga ca nu toate statele NATO sunt, de fapt, aparate. UE se pregatește de razboi? Cel puțin așa se ințelege din manifestul pe care liderii PPE il vor adopta la…

Persoanele cu dizabilitati vor avea aceleasi drepturi in toata Uniunea Europeana. Vor primi un card unic

12:10, 09.02.2024 - Recunoasterea statului de dizabilitate al unei persoane pe intreg teritoriul UE ii va acorda acesteia acces egal la conditii speciale si tratament preferential la servicii publice si private, cum ar fi acces la parcare sau tarife de intrare reduse. Aceasta include accesul la transport, evenimente culturale,…

Ce este Directiva micului-dejun – noua reglementare a Uniunii Europene. Statele membre, obligate sa-și hraneasca cetațenii sanatos

07:00, 07.02.2024 - Noi standarde de comercializare pentru produse asociate cu prima masa a zilei, adica pentru miere, gem și sucuri de fructe, au fost revizuite de oficialitațile Uniunii Europene. Astfel, sucurile de fructe și gemurile vor trebui sa aiba mai mult fruct, iar mierea sa fie corect etichetata.


Ce parere ai despre aceasta stire?