Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Spectaculoasa cale ferată montană către cetăţile dacice, acum dispărută. Pe vremuri, urşii alergau după trenuri

Publicat:

Pana acum cateva decenii, o cale ferata forestiera strabatea cele mai inaccesibile locuri din , ajungand pana la poalele cetatilor dacice. Turistii traiau senzatii tari in timpul calatoriilor.

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Urșii din Munții Retezat au ieșit din hibernare. Imagini inedite surprinse in parcul național VIDEO

11:45, 24.04.2024 - Urșii din Munții Retezat au ieșit din hibernare și pot fi intalniți de cei care se aventureaza pe traseele montane. Turiștii trebuie sa țina cont de cateva recomandari ale rangerilor, atunci cand ajung in Parcul Național Retezat.

Peste 300 de controale si verificari in peste 200 de unitati de cale ferata si in 80 de trenuri, in trimestrul I al anului

11:55, 21.04.2024 - Peste 300 de controale si verificari in peste 200 de unitati de cale ferata si in 80 de trenuri au fost efectuate de politistii de la transporturi, pentru cresterea gradului de siguranta pe infrastructura nationala de cai ferate, in primul trimestru al acestui an, a informat IGPR, potrivit Agerpres.

Farmecul cetaților dacice din Munții Oraștiei. Minunile antice din Romania, impodobite de primavara VIDEO

23:05, 20.04.2024 - Patru cetați dacice din Hunedoara iși intampina, in aceste zile, oaspeții, intr-o atmosfera relaxanta de primavara. Cele mai vizitate așezari dacice din Romania se afla in Munții Oraștiei

Satele din Munții Oraștiei, magnet pentru turiști. Cum s-a transformat ținutul cetaților dacice VIDEO

05:35, 19.04.2024 - Noile șosele construite in Munții Oraștiei au facut accesibil ținutul cetaților dacice, iar micile sate ascunse in munți au devenit repere turistice. De aici pornesc unele dintre cele mai spectaculoase trasee montane.

Ultimii daci, oamenii munților din Sarmizegetusa. Ani in șir au purtat de grija cetaților dacice VIDEO

07:05, 26.03.2024 - Cetațile dacice din Hunedoara au supraviețuit timpului și pentru ca unii localnici din satele de munte s-au dedicat ani in șir ingrijirii lor. Unii au batut la pas distanțe mari pentru a fi la Sarmizegetusa Regia, alții nu s-au desparțit de capitala dacilor pana la varste inaintate

Dambovița: Iarna la munte! Recomandarile jandarmilor montani pentru turiști

13:31, 13.03.2024 - Turiștii care urca in zona montana din Dambovița, la sfarșitul acestei saptamani, trebuie sa respecte anumite recomandari pentru a evita problemele. Este știut faptul ca in aceste zile in zona montana vor fi local precipitații moderate și se vor acumula 25…30 l/mp și izolat peste 40 l/mp. La altitudini…

Ghioceii salbatici impodobesc ținutul cetaților dacice. Avertisment pentru excursioniști VIDEO

17:10, 29.02.2024 - Primele semne ale primaverii se arata in Munții Șureanu din Hunedoara, unde covoare de flori incep sa impodobeasca padurile din ținutul cetaților dacice. Turiștii sunt așteptați in numar mare in poienile cu ghiocei salbatici, insa padurarii le atrag atenția.

Trenuri anulate din cauza unor lucrari la calea ferata. 6 trec prin Cluj

11:55, 06.02.2024 - Sase trenuri care au ca punct de plecare ori de sosire stația de cale ferata Cluj-Napoca au fost anulate ori suspendate temporar de CFR Calatori, pentru unele lucrari care vor avea loc in stația Radna, județul Arad. 


Ce parere ai despre aceasta stire?