Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Spectacol pe cer! Venus, Jupiter şi Luna, vizibile şi fără telescop, într-o seară magică | VIDEO

Publicat:

Venus, Jupiter si Luna au fost complet vizibile in , luni seara, in ceea ce a devenit un eveniment plin de magie pentru pasionatii spectacolului ceresc.

In limbajul astronomilor, ceea ce s-a intamplat a fost conjunctia planetelor Venus si Jupiter, vizibile sub Luna aflata in faza de semivizibilitate.

Dintre cele doua planete, Venus a fost mai vizibila intrucat se afla la o distanta mai mica de Terra, insa cu o privire agera si Jupiterul a putut fi observat.

"Chiar daca pot fi observate si cu ochiul liber, perceptia este si mai…

Citeste articolul mai departe pe libertatea.ro…  

Sursa articol: libertatea.ro


Stiri pe aceeasi tema

De cata apa va fi nevoie pentru ca viitoarea baza de pe Luna sa devina autosustenabila?

14:45, 30.05.2024 - Umanitatea iși propune sa puna bazele primei stații permanente pe Luna in mai puțin de doua decenii. Astfel, fie ca va fi vorba de SUA sau China, țarile care și-au anunțat oficial aceasta intenție, apa se dovedește un element vital. Este adevarat ca, intr-o prima etapa, apa va fi transportata de pe…

A fost descoperita o planeta care teoretic ar fi locuibila. „E de marimea lui Venus și nici macar nu este departe de Terra”

12:10, 25.05.2024 - Oamenii de știința din Marea Britanie au descoperit o noua planeta, denumita Gliese 12b, care ar putea susține viața și care „nu se afla atat de departe de Terra”, transmite Sky News, citat de digi24.ro .

Science Report: Spațiul cosmic, nu Terra, ar fi locul ideal pentru apariția germenilor vieții

13:50, 23.04.2024 - O echipa franco-germana de astrofizicieni susține ca spațiul cosmic, nu Terra, ar prezenta condițiile ideale pentru apariția primilor compuși organici. O descoperire care nu doar ca vine ca o confirmare a unei teorii expuse de Svante Arrhenius in 1903, ci aduce implicații majore in cea ce inseamna existența…

Fosile ale unei reptile marine gigantice, descoperite de o fetita de 11 ani si de tatal ei in Marea Britanie VIDEO

14:35, 18.04.2024 - Un maxilar fosilizat descoperit de o fetita britanica si de tatal ei pe o plaja din comitatul Somerset, Anglia, apartine unei reptile marine gigantice care a trait in urma cu 202 milioane de ani si care a fost, se pare, unul dintre cele mai mari animale ce au trait vreodata pe Terra.

Ce comportament au avut animalele pe 8 aprilie 2024 in timpul eclipsei solare. Evenimentul a captat atenția tuturor

19:01, 09.04.2024 - Agitație și panica in lumea animalaLa gradina zoologica din Dallas, girafele, zebrele și struții au oferit o imagine neobișnuita, trecand de la o stare de calm la agitație intensa in momentul in care cerul a inceput sa se intunece. Țipetele ascuțite ale girafelor și alergatul panicat al zebrelor și…

Israelul anunta ca va verifica ajutoarele care vin dinspre Cipru catre Fasia Gaza

21:11, 08.03.2024 - Israelul a anuntat ca va efectua verificari de securitate pentru orice transport de ajutoare umanitare care ajung in Fasia Gaza printr-un nou coridor maritim dinspre Cipru, relateaza BBC preluat de Rador Radio Romania, Mai multe guverne, inclusiv Uniunea Europeana, Statele Unite si Marea Britanie…

Meghan Markle primește o noua lovitura. Ce restricții va avea in Marea Britanie de acum inainte

16:00, 06.03.2024 - Un efect al numarului mare de critici la adresa Casei Regale britanice, cel puțin pentru Ducii de Sussex, a fost izolarea acestora. Dar, conform tabloidelor din Albion, Meghan Markle primește o noua lovitura, find vorba de restricțiile pecare le va avea in Marea Britanie de acum inainte.


Ce parere ai despre aceasta stire?