Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Simbolistica Mărțișorului: ce înseamnă și motivul pentru care este oferit. Tradiții și obiceiuri la români

Publicat:

Martisorul este un obiect de recuzita folosit in cadrul unui obicei care, la fel ca altele, se bazeaza pe credinte si practici. Un snur impletit dintr-un fir alb si unul rosu, inclus in lista reprezentativa a patrimoniului imaterial UNESCO si care, potrivit legendei, ar fi fost tors de Dochia, este un simbol al trecerii de la iarna la primavara si un vestitor al innoirii. El aduce speranta, bucuria, iubirea si concilierea in vietile celor care il daruiesc sau il primesc.

Citește și: SONDAJ CURS - PNL isi incepe scaderea, PSD stagneaza USR-PLUS si AUR isi conserva pozitiile

Martisorul…

Citeste articolul mai departe pe stiripesurse.ro…  

Sursa articol: stiripesurse.ro


Stiri pe aceeasi tema

OBICEIURI SI TRADITII/ Preot: Nu se poate spune ca se moare de foame in post, dar postul inseamna infranare

08:20, 04.05.2024 - Cea mai profunda sarbatoare a crestinatatii, Invierea Domnului, care arata ca Adevarul nu poate sta decat in Lumina, este asteptata de credinciosi cu bucurie, dar si cu smerenia Saptamanii Patimilor, cand pregatirile pascale se impletesc cu linistea data de rugaciunile manastirilor.

Ce semnifica fiecare zi din Saptamana Mare: Traditii, obiceiuri si superstitii in Saptamana Patimilor

15:06, 28.04.2024 - Saptamana mare, numita si saptamana patimilor, este reprezentata de ultima saptamana din postul Sfintelor Paste. Totodata, saptamana mare este saptamana deniilor, toate zilele acestei saptamani fiind considerate, inca de la inceputurile crestinismului, marete si sfinte si, chiar din seara de Florii,…

Sfantul Gheorghe | Cați romani poarta numele sfantului. Tradiții și obiceiuri

10:00, 23.04.2024 - Sfantul Mare Mucenic Gheorghe, unul dintre cei mai importanti sfinti din Calendarul Crestin Ortodox, este sarbatorit de ortodocși in acest an, marți, pe data de 23 aprilie. Una dintre practicile raspandite in ziua de Sf. Gheorghe este impodobirea casei cu plante, obicei care marcheaza renasterea naturii.…

Ce inseamna Echinocțiul: tradiții și obiceiuri la romani. Ce este bine sa faci in aceasta zi

07:35, 20.03.2024 - In ziua Echinoctiului de primavara, inceput de an agrar, se faceau numeroase pronosticuri meteorologice: asa cum va fi timpul de Macinici, asa va fi toata primavara, se udau boii cu apa, se hraneau bine animalele, se afuma cu tamaie si gospodinele aruncau un ou inaintea plugului. Primavara astronomica…

,,Tradiții și obiceiuri din Moldova,, la Școala „Ioan Maric” din Luncani

11:21, 14.03.2024 - La Școala Gimnaziala „Ioan Maric” din Luncani (comuna Margineni) are loc astazi, 14 martie, un simpozion și un concurs de creații artistice și literare pentru elevi, cu tema „Tradiții și obiceiuri din Moldova”, dar și prezentarea unei reviste cu același titlu. Manifestarea face parte din prima ediție…

Tradiții, obiceiuri și superstiții de 1 Martie. Care este semnificația marțișorul, de fapt

07:45, 28.02.2024 - An de an, la data de 1 Martie, are loc una dintre cele mai frumoase și speciale sarbatori. Aceasta zi aduce cu ea oficial primavara. De asemenea, de aceasta sarbatoare se ține cont de o mulțime de tradiții, obiceiuri și superstiții. Iataca care este semnificația marțișorul, de fapt!

Dragobetele, ziua romaneasca a indragostiților | Tradiții, obiceiuri și superstiții

10:25, 24.02.2024 - ​Dragobetele este o sarbatoare populara, celebrata de romani pe 24 februarie. Sunt multe tradiții, obiceiuri și superstiții legate de aceasta zi in care fetele și baieții trebuie sa se intalneasca și sa-și declare dragostea. Conform tradiției populare, la Dragobete pasarile se strang in stoluri, ciripesc,…

Dragobetele”, sarbatoarea iubirii la romani. Este unul dintre cele mai frumoase obiceiuri stravechi ale poporului roman

12:55, 23.02.2024 - Dragobetele”, sarbatoarea iubirii la romani. Este unul dintre cele mai frumoase obiceiuri stravechi ale poporului roman „Dragobetele” este unul dintre cele mai frumoase obiceiuri stravechi ale poporului roman. De fapt, este o sarbatoare cu semnificații adanci in cultura romaneasca, avand radacini inca…


Ce parere ai despre aceasta stire?