Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Senatul ceh a votat pentru protejarea prin Constituţie a dreptului de a folosi arme de foc în legitimă apărare

Publicat:

Senatul ceh a votat miercuri in favoarea intaririi legislatiei care ii protejeaza pe purtatorii de arme de foc, inscriind in Constitutie notiunea de recurgere 'defensiva' la arme, pe fondul temerii proprietarilor acestora ca o directiva a le slabeste pozitia, transmite AFP.

Cetatenii cehi aveau dreptul de a utiliza arme de foc in caz de legitima aparare, dar a adoptat in 2017 o directiva care le interzice civililor sa detina anumite tipuri de arme, scrie Agerpres.ro.

Protectia constitutionala vizeaza sa garanteze ca directiva nu lezeaza drepturile…

Citeste articolul mai departe pe stiripesurse.ro…  

Sursa articol: stiripesurse.ro


Stiri pe aceeasi tema

Nicolae Ciuca la deschiderea Congresului PPE: Progrese remarcabile ale Romaniei in Uniunea Europeana

10:40, 06.03.2024 - In deschiderea Congresului Partidului Popular European (PPE), liderul Partidului Național Liberal (PNL) Nicolae Ciuca a ținut un discurs evidențiind progresele semnificative ale țarii in cadrul Uniunii Europene (UE) in ultimii ani. Cu privire la apartenența Romaniei la UE, Ciuca a subliniat creșterea…

Senatul francez a votat pentru inscrierea dreptului la avort in Constituție

12:30, 01.03.2024 - Senatul francez a votat cu o majoritate covarșitoare pentru a inscrie in Constituție dreptul femeilor la avort. Propunerea a fost susținuta, miercuri, cu 267 de voturi la 50, potrivit BBC. Citește și: Stagiu pentru cainii de avalanșa, la Cabana Capra din Argeș In contextul in care in tari aliate, precum…

Cetațenii din Republica Moldova vor calatori in Europa doar cu buletinul

21:35, 27.02.2024 - Aceste schimbari sunt posibile datorita imbunatațirilor planificate pentru actele de identitate, care vor fi implementate pana in martie 2025. Directorul Agenției Servicii Publice (ASP) din Republica Moldova, Mircea Eșanu, a anunțat ca, incepand cu anul 2025, cetațenii Republicii Moldova vor putea calatori…

Dreptul la justiție: romanii pot solicita despagubiri pentru cancerul cauzat de poluare

12:31, 22.02.2024 - Pentru prima oara, rezidenții din zone puternic poluate, unde se constata nerespectarea standardelor de calitate a aerului prin masuratori, vor avea dreptul de a accesa sistemul judiciar și de a cere compensații pentru impactul asupra sanatații cauzat de inacțiunea autoritaților publice."Este o victorie…

Victorie pentru Romania: Diplomele de asistent medical obținute inainte de aderare, recunoscute automat in UE

22:36, 15.02.2024 - "La 12 februarie, s-a publicat, in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, Directiva (UE) 2024/505 a Parlamentului European si a Consiliului din 7 februarie 2024 de modificare a Directivei 2005/36/CE in ceea ce priveste recunoasterea calificarilor profesionale ale asistentilor medicali generalisti formati…

Țarile din Uniunea Europeana vor recunoaște diplomele romanești de asistent medical generalist, obținute inainte de aderare

09:05, 15.02.2024 - Țarile din Uniunea Europeana vor recunoaște diplomele romanești de asistent medical generalist, obținute inainte de aderare Statele membre ale Uniunii Europene vor recunoaște diplomele romanești de asistent medical generalist, obținute inainte de aderarea Romaniei la UE. Ministerul Educației a anunțat…

Vești uriașe pentru acești angajați! Statele UE vor recunoaște diplomele romanești obtinute inainte de aderare

17:35, 14.02.2024 - Statele din Uniunea Europeana vor recunoaste "automat" diplomele romanesti de asistent medical generalist obtinute inainte de aderarea Romaniei la UE pentru cei care au urmat programul de revalorizare organizat in scopul alinierii la criteriile minime de formare prevazute de Comisia Europeana, a informat,…

Ce este Directiva micului-dejun – noua reglementare a Uniunii Europene. Statele membre, obligate sa-și hraneasca cetațenii sanatos

07:00, 07.02.2024 - Noi standarde de comercializare pentru produse asociate cu prima masa a zilei, adica pentru miere, gem și sucuri de fructe, au fost revizuite de oficialitațile Uniunii Europene. Astfel, sucurile de fructe și gemurile vor trebui sa aiba mai mult fruct, iar mierea sa fie corect etichetata.


Ce parere ai despre aceasta stire?