Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Secretul craniilor de cristal. De la legendele mayașe și aztece la știința modernă

Publicat:

In decursul timpului, doar cateva cranii in marime naturala au inspirat generații de artiști, fie din domeniul literaturii, fie in cel al cinematografiei. Despre aceste cranii se spune ca au o vechime de sute de ani și, probabil, sunt de origine mayașa sau azteca. Dincolo de arta prelucrarii cristalului, mulți cred ca aceste cranii au […]

Citeste articolul mai departe pe evz.ro…  

Sursa articol: evz.ro


Stiri pe aceeasi tema

Studiul care da totul peste cap. Cați ani traiește, de fapt, o pisica? Știința a stabilit!

21:05, 13.05.2024 - Unul dintre cele mai cunoscute mituri legate de pisici este acela ca au 9 vieți. In realitate, felinele traiesc un numar limitat de ani, iar cercetatorii au stabilit care este speranța medie de viața pentru aceste animale de companie. Cați ani traiește pisica, in funcție de rasa și de gen.Știința a…

Oamenii de știința au descoperit o posibila „pepiniera” de rechini ciocan in Galapagos

00:45, 03.05.2024 - O echipa de cercetatori a descoperit o potențiala zona de reproducere a rechinilor ciocan in largul unei insule din arhipelagul ecuadorian Galapagos, in ceea ce ar fi o observație „foarte rara”, a anunțat joi parcul național intr-un comunicat, potrivit Reuters.

Oamenii de știința se tem ca virusul H5N1 s-ar putea adapta pentru a se transmite de la om la om

03:45, 19.04.2024 - Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) si-a exprimat joi "ingrijorarea enorma" fata de raspandirea in crestere a tulpinii H5N1 a virusului gripei aviare la noi specii, inclusiv la oameni, informeaza AFP.

Ce sunt ursuleții de apa? Cum ne vor incetini imbatranirea?

15:55, 07.04.2024 - Oamenii de știința care studiaza creaturile misterioase numite tardigrade ar putea fi pe cale sa descopere un nou instrument in lupta impotriva imbatranirii umane. Uneori numiți ursuleți de apa, aceste animale aproape microscopice, cu opt picioare, pot supraviețui in condiții care ar ucide majoritatea…

Marketingul gaurii negre

16:35, 06.04.2024 - Recunosc, nu e vorba despre gaurile negre. Mai exact, nu doar despre ele. Dar așa mi s-a parut ca suna mai tare. Chestie de marketing. Stai, stai, stai, ce vrei sa spui, ca știința are nevoie de marketing!? Depinde. Daca-și propune sa fie compusa din teorii și teoreme pe care le citesc doar cei care…

Progresul inteligenței artificiale, o adevarata tornada: au fost creați roboții care nu nevoie de niciun ajutor din partea oamenilor

08:50, 27.03.2024 - Un grup de oameni de știința a creat inteligențe artificiale care pot vorbi intre ele. Noul model este capabil sa invețe și sa indeplineasca sarcini care ii sunt date doar pe baza unor instrucțiuni scrise și apoi sa le transmita altor AI, spun cercetatorii. Un studiu privind descoperirile și dezvoltarea…

Romania in fruntea progresului: Creștere semnificativa a femeilor in domeniile STEM in 2021

21:06, 15.03.2024 - Reprezentarea femeilor in domeniile STEM (Știința, Tehnologie, Inginerie și Matematica) a inregistrat o creștere semnificativa in 2021, conform datelor recente din Uniunea Europeana. Cu o atenție sporita acordata diversitații de gen in educație, femeile au ocupat aproape o treime din totalul absolvenților…

Alb-violetele, inca un pas spre titlu: Poli a invins-o pe Csikszereda in startul play-off-ului SuperLigii feminine

20:45, 09.03.2024 - Weekendul perfect al clubului Politehnica Timisoara, care a inregistrat rezultate pozitive si la juniori, s-a conturat inca de la orele amiezii. Alb-violetele pregatite de Mirel Albon au inceput play-off-ul SuperLigii cu un succes clar acasa, scor 3-0, cu Csikszereda Miercurea Ciuc. Pe „Stiinta”, unde…


Ce parere ai despre aceasta stire?