Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

SECRETELE MURDARE din spatele alimentelor procesate

Publicat:

Procesarea traditionala are doua functii: aceea de a face alimentele mai digerabile si de a le conserva pentru a fi utilizate in perioadele in care mancarea nu este disponibila. Alimentele procesate in mod traditional, care rezistau mai mult timp, erau pastrama, carnatii si preparatele din carne, precum si produsele din cereale, lactatele, muraturile.

Din pacate, in perioada moderna, am inlocuit procesarea locala a taranilor si mestesugarilor cu o procesare industriala, care diminueaza calitatea alimentelor, in loc sa le faca mai nutritive si digerabile.…

Citeste articolul mai departe pe realitatea.net…  

Sursa articol: realitatea.net


Stiri pe aceeasi tema

EVITAREA EXCESULUI DE SODIU Avertismentul medicilor despre alimentele procesate

14:05, 03.06.2024 - Potasiul este esențial pentru relaxarea vaselor de sange, care ajuta la menținerea unei presiuni arteriale normale și previne hipertensiunea The post EVITAREA EXCESULUI DE SODIU Avertismentul medicilor despre alimentele procesate first appeared on Informatia Zilei .

Topul alimentelor sațioase. 20 de varainte pentru potolirea foamei

17:01, 23.05.2024 - Daca vrei sa iți menții greutatea și in același timp sa te bucuri de o dieta variata și gustoasa, este esențial sa cunoști cele 20 de alimente pe care le poți consuma fara griji, deoarece sunt extrem de sanatoase și sațioase. Nutritionistul Mihaela Bilic a intocmit, de curand, o lista cu 20 de produse…

Atenție la alimentele procesate. "In momentul in care ne uitam pe eticheta..."

20:35, 22.05.2024 - Alimentele procesate ne fac, in aparența, viața mai ușoara. Nu trebuie sa gatim, sunt mai ieftine, gustoase și la indemana. Dar specialiștii atrag atenția ca ne pot scurta viața cu cațiva ani.

VIDEO - Magazinele și supermarketurile nu vor mai putea 'umfla' dupa bunul plac prețurile alimentelor romanești (ministru)

20:10, 22.05.2024 - Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a anuntat miercuri, la Prima News, ca noua Ordonanta privind plafonarea adaosului comercial la alimentele de baza va fi finalizata in doua saptamani si in actul normativ vor fi incluse toate alimentele produse in Romania.

ALIMENTAȚIE SANATOASA OMS indeamna țarile sa limiteze sarea in alimentele procesate

10:10, 20.05.2024 - Organizația Mondiala a Sanatații a cerut țarilor sa instituie limite legale pentru conținutul de sare din alimentele procesate, in restaurante și cantine, .... The post ALIMENTAȚIE SANATOASA OMS indeamna țarile sa limiteze sarea in alimentele procesate first appeared on Informatia Zilei .

ASOCIEREA ALIMENTELOR Pentru evitarea problemelor de digestie trebuie asociate corect alimentele

14:05, 02.05.2024 - Apetitul este cel care ne determina comportamentul. Cand simțiți ca va este foame, apetitul va face sa cautați sau sa va pregatiți ceva de mancare pentru a va satisface aceasta nevoie. The post ASOCIEREA ALIMENTELOR Pentru evitarea problemelor de digestie trebuie asociate corect alimentele first appeared…

FCSB, campioana a Romaniei - Mihai Stoichița explica secretele din spatele titlului cucerit

11:40, 28.04.2024 - Noua ani a așteptat FCSB pentru a fi din nou campioana Romaniei la fotbal, iar titlul cucerit sambata a fost sarbatorit pana tarziu in noapte. Mihai Stoichița a vorbit despre acest succes al roș-albaștrilor și a prezentat elementele care au dus la victoria finala.

Lista alimentelor cu adaos comercial plafonat. Masura, prelungita pana la finalul anului

15:45, 27.03.2024 - Presedintele Klaus Iohannis a promulgat, miercuri, legea care prevede prelungirea termenului de aplicare a masurii limitarii adaosului la alimentele de baza pana la data de 31 decembrie 2024. „Chiar daca in urma limitarii adaosului comercial s-au manifestat in continuare unele variatii sezoniere ale…


Ce parere ai despre aceasta stire?