Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Săptămâna Mondială a Alăptării: Câți bebeluși sunt alăptați în Republica Moldova

Publicat:

In anul 2019 au fost alaptați circa 89,1% de nou-nascuți pana la 3 luni, pana la 6 luni – 81,2% de copii au fost alaptați. Pana la varsta de 1 an, aceasta cifra constituie 69,3% din numarul total de copii. Statistica oficiala nu estimeaza date cu privire la alaptarea exclusiva, aceste informații pot fi dobandite doar prin studii populaționale. Informația este prezentata de pentru in contextul marcarii in perioada 1-7 august a a Alaptarii.

Citeste articolul mai departe pe unimedia.md…  

Sursa articol: unimedia.md


Stiri pe aceeasi tema

Alerta de rujeola la Singerei: Zece copii dintr-o familie, toți nevaccinați, infectați

11:36, 25.05.2024 - Un focar de rujeola a fost inregistrat recent, in raionul Singerei, cu 11 cazuri de imbolnaviri la copii, dintre care 10 sunt din aceeași familie. Datele au fost prezentate de Agenția Naționala pentru Sanatate Publica, care precizeaza ca niciunul dintre ei nu a fost vaccinat, din motivul apartenenței…

Cum se trateaza in Romania o boala extrem de grava: serul salvator, de negasit in țara fiindca expira pe stoc. „Ne aprovizionam din Rusia pana de curand”

18:10, 25.04.2024 - Un barbat in varsta de 52 de ani, din orașul prahovean Urlați, a fost diagnosticat cu botulism pe data de 23 aprilie și internat la secția de boli infecțioase a Spitalului Județean de Urgența Ploiești. Pentru a ramane in viața, pacientul a avut nevoie de administrarea imediata a unui tratament specific…

Un copil de 3 anișori, dintr-un centru pentru refugiați, diagnosticat cu rujeola: Este al 37-lea caz, inregistrat in Moldova de la inceputul anului

15:25, 16.04.2024 - Un copil de 3 anișori dintr-o familie cazata intr-un centru de plasament temporar pentru refugiați din satul Popeasca, raionul Ștefan Voda a fost diagnosticat cu rujeola. Potrivit datelor oferite de Agenția Naționala de Sanatate Publica copilul este nevaccinat. Astfel, de la inceputul anului curent,…

Zeci de copii și cadre didactice de la Colegiul Național Loga, internați la spital. Se cauta cauzele problemelor medicale

10:30, 03.04.2024 - Mai multe zeci de copii și cadre didactice de la Colegiul Național CD Loga din Timișoara au ajuns pe mana medicilor, dupa ce au acuzat probleme de sanatate. In cursul nopții, la liceu au ajuns mai multe echipe atat de la Inspectoratul pentru Situații de Urgența, dar și de la Direcția de Sanatate Publica,…

PROIECT EDUCAȚIONAL Expoziție cu lucrarile a zeci de copii din Romania și Republica Moldova la Muzeul de Arta

19:50, 19.03.2024 - Satmarenii sunt așteptați la Muzeul de Arta Satu Mare pentru a vedea lucrurile a peste 30 de copii din Romania și Republica Moldova. Aceștia s-au inscris la concursul județean "Primavara - anotimpul renașterii", organizat de IȘJ Satu Mare. The post PROIECT EDUCAȚIONAL Expoziție cu lucrarile a zeci de…

ANSP: a crescut numarul cazurilor de gripa sezoniera

17:30, 19.03.2024 - Agenția Naționala pentru Sanatate Publica (ANSP) informeaza ca, in perioada 11 – 17 martie, au fost inregistrate 45 de cazuri de gripa sezoniera, mai mult cu 15,4% comparativ cu saptamina precedenta. In perioada menționata, au fost inregistrate 6306 cazuri de infecții acute ale cailor respiratorii superioare,…

Sint inregistrate mai puține cazuri de gripa sezoniera

16:35, 12.03.2024 - Agenția Naționala pentru Sanatate Publica (ANSP) continua supravegherea epidemiologica a infecțiilor respiratorii și monitorizarea circulației virusurilor gripale și SARS-CoV-2, la nivel național. Astfel, in perioada 04 – 10 martie 2024, au fost notificate 6083 de cazuri de infecții acute ale cailor…

ANSP inregistreaza o scadere continua a numarului de cazuri de infecții respiratorii: Care sunt recomandarile

08:35, 06.03.2024 - Agenția Naționala pentru Sanatate Publica anunța despre scaderea infecțiilor respiratorii acute cu 21,6% fața de saptamana precedenta. Ei menționeaza ca vaccinarea impotriva virusului SARS-CoV-2 ramane a fi cea mai eficienta metoda de a evita cazurile grave de boala și deces.


Ce parere ai despre aceasta stire?