Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

S-a stabilit data la care Bulgaria va adopta moneda euro. România rămâne în urmă

Publicat:

Bulgaria va intra in acest an in „sala de asteptare” a zoneieuro și va putea adopta moneda unica incepand cu 2023, a anunțat KristalinaGeorgieva, directorul general al FMI.Membra a din 2007, la fel ca și Romania,Bulgaria spera sa se alature mecanismului ERM-2, ce precede intrarea in zoneeuro, pana la sfarsitul lunii aprilie si sa adopte euro in 2023, scrie Reuters,citat de Mediafax.Potrivit declarației directorului FMI, „vede foarte pozitiv” demersul Bulgariei pentru intrarea in zona euro si ChristineLagarde i-a spus la de la Davos

Citeste articolul mai departe pe libertatea.ro…  

Sursa articol: libertatea.ro


Stiri pe aceeasi tema

Iohannis, despre raportul Letta, „Viitorul Pietei Unice”: Din ce am inteles pana acum de la echipa mea, este favorabil Romaniei si sunt chiar doua exemple unde suntem citati in sens pozitiv

20:55, 17.04.2024 - „Raportul Letta, din ce am inteles pana acum de la echipa mea, este favorabil Romaniei si sunt chiar doua exemple unde suntem citati in sens pozitiv. Vom mai detalia despre raportul Letta, in masura in care il studiem si cu echipa noastra, dar si in Consiliu, iar in ce priveste Air Schengen, da, am…

Raportul Comisiei Europene vorbește despre necesitatea integrarii complete a Bulgariei si Romaniei in Schengen

16:30, 16.04.2024 - „Spatiul Schengen a devenit cel mai mare spatiu de libera circulatie din lume. Garantand calatorii fara probleme si in conditii de siguranta pentru o populatie de aproape 450 de milioane de persoane, spatiul Schengen este esential pentru competitivitatea Uniunii Europene”, conform comunicatului de presa…

Europa iși revine. Inflatia din zona euro a incetinit in mod neasteptat

21:10, 03.04.2024 - Inflatia din zona euro a incetinit la 2,4% in martie, potrivit datelor semnal publicate miercuri de agentia de statistica a Uniunii Europene, stimuland asteptarile privind reducerea ratelor dobanzilor din vara, transmite CNBC. Economistii chestionati de Reuters estimasera ca inflatia se va mentine constanta…

La Bruxelles deja se negociaza pentru aderarea deplina a Romaniei in Schengen: Nehammer va fi chemat la discuții

16:00, 30.03.2024 - Bulgaria si Romania devin state membre ale spatiului Schengen la 31 martie. De la aceasta data normele Schengen (inclusiv cele referitoare la eliberarea vizelor Schengen) se vor aplica in ambele tari, iar controalele la frontierele aeriene si maritime interne vor fi eliminate, anunta sambata Reprezentanta…

Inca o scumpire a carburanților la pompa

10:05, 19.03.2024 - Dupa ce la inceputul lunii martie au avut loc mai multe scaderi ale prețului la pompa al carburanților, astazi are loc și prima scumpire. Variațiile de preț nu sunt semnificative, dar ilustreaza un trend , la fel ca și scaderile anterioare. La Petrom, de exemplu, de la inceputul lunii martie prețul…

ULTIMA ORA! Retelele Facebook si Instagram nu mai functioneaza; aproape 350.000 de utilizatori au raportat probleme

18:50, 05.03.2024 - Retelele de socializare Facebook si Instagram nu functionau marti dupa amiaza, a anuntat site-ul de specialitate Downdetector, transmite Reuters. Au fost raportate peste 300.000 de intreruperi de catre utilizatorii Facebook si aproximativ 40.000 de la utilizatori ai Instagram, a informat Downdetector.…

Salariul a ajuns sa fie inghițit de mancare. Sondajul Eurostat care arata pe ce se duc banii romanilor, in comparație cu restul Europei

11:01, 05.03.2024 - Un sondaj Eurostat recent evidențiaza faptul ca romanii aloca cea mai mare parte a veniturilor lor lunare pentru achiziționarea alimentelor. In clasamentul european, țara noastra ocupa primul loc cu un procent de 23,7%, subliniind astfel provocarile economice cu care se confrunta cetațenii Romaniei…

Mircea Hava: Sprijinul oferit ucrainenilor in legatura cu subiectul cerealelor trebuie dublat de o plasa de siguranța pentru națiunile din UE

15:05, 18.02.2024 - Exista raul razboiului, si e evident ca exista, dar cum poți sa-i combați efectele, sa-ti oferi ajutorul, fara a acutiza propriile neajunsuri? Cei care au pornit  razboiul din Ucraina știu ca europenii sunt dați peste cap de acest paradox al facerii de bine. Pentru ca, daca ajuți, ajungi sa-i incurci…


Ce parere ai despre aceasta stire?