Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Rusia şi China au în vedere construcţia unei staţii selenare

Publicat:

Rusia si China au anuntat marti semnarea unui memorandum pentru constructia in comun a unei statii "la suprafata sau pe orbita" Lunii, care concentreaza din nou ambitiile spatiale, informeaza AFP.

Agentia spatiala rusa Roscosmos a precizat intr-un comunicat ca acest proiect, al unei "Statii stiintifice selenare internationale", realizat impreuna cu agentia spatiala chineza, va fi deschis "tuturor tarilor interesate si partenerilor internationali".

Cu toate acestea, textul nu specifica un calendar sau sumele ce vor fi investite pentru acest proiect, noteaza AFP.

Citeste articolul mai departe pe agerpres.ro…  

Sursa articol: agerpres.ro


Stiri pe aceeasi tema

Razboiul spionilor: MI5 iși muta atenția pe contraspionaj, pe fondul amenințarilor in creștere din Rusia, China și Iran

12:20, 02.06.2024 - Agenția de securitate a Regatului Unit, Mi5, a primit ordine sa acorde o atenție sporita pentru identificarea spionilor, din cauza unor eforturi semnificative de recrutare a Rusiei, Chinei și Iranului, relateaza The Telegraph.

Chinezii spulbera visul frumos avut de Zelenski: Presiune pusa pe Ucraina sa fie invitata și Rusia la summiul de pace

17:15, 31.05.2024 - China a anuntat vineri oficial ca, in lipsa unei invitatii adresate si Rusiei, nu va participa la summitul pentru pace in Ucraina, o conferinta prevazuta sa se desfasoare la jumatatea lunii iunie in Elvetia, pozitia Beijingului fiind salutata de Moscova, care considera ilogica si o pierdere de timp…

Razboiul sateliților: Rusia și China, pe urmele SUA, intr-o cursa spațiala furibunda

07:05, 28.05.2024 - ​​​​​​​Deocamdata, armata americana dispune de un avantaj in spațiu, in fața principalilor sai rivali. China și Rusia au pornit insa intr-o cursa contracronometru de contracarare spațiala pentru a intrerupe supremația SUA.

Partidul Progresist Sarb, aflat la putere la Belgrad, a primit, in 2022, peste un milion de produse electorale de la o firma apropiata de Sebastian Ghița

11:31, 27.05.2024 - Materiale de campanie in valoare de aproape trei milioane de euro au fost livrate, in 2022, de o companie din Romania, apropiata de Sebastian Ghița, Partidului Progresist Sarb (SNS), iar formațiunea politica nu a declarat cheltuielile ca fiind electorale in rapoartele catre agenția de anticorupție,…

Franta vine cu noi propuneri menite sa aduca pacea in Gaza: 'Este un proiect ambițios. Va dura ceva timp'

02:40, 02.04.2024 - Franța a propus luni un proiect de rezoluție a Consiliului de Securitate al ONU privind opțiuni pentru o eventuala monitorizare de catre ONU a unei incetari a focului in Fașia Gaza și propuneri pentru a ajuta Autoritatea Palestiniana sa iși asume responsabilitațile, scrie Rador Radio Romania. "Este…

Rusia colecteaza mai greu banii din vanzarile de petrol. Bancile din China au incetinit plațile

18:40, 27.03.2024 - Companiile petroliere din Rusia se confrunta cu intarzieri la plata de cateva luni, pentru titeiul si carburantii livrati, deoarece bancile din China, Turcia si Emiratele Arabe Unite au incetinit plațile, noteaza Reuters, preluat de Agerpres.

(video) Rusia și China au blocat prin veto la ONU un proiect al SUA pentru un armistițiu „imediat” in Fașia Gaza

20:16, 22.03.2024 - Rusia si China s-au opus prin veto, vineri, unei rezolutii americane la ONU privind „necesitatea” unui armistitiu „imediat” in Razboiul din Fasia Gaza, ambasadorul rus denuntand un text „ipocrit” care nu indeamna in mod direct la tacerea armelor, relateaza AFP, potrivit news.ro .

Rusia și China au blocat prin veto la ONU un proiect al SUA pentru un armistițiu „imediat” in Fașia Gaza 

17:16, 22.03.2024 - Rusia si China s-au opus prin veto, vineri, unei rezolutii americane la ONU privind ”necesitatea” unui armistitiu ”imediat” in razboiul din Fasia Gaza, relateaza AFP, preluata de News.ro.


Ce parere ai despre aceasta stire?