Ruladă rapidă cu foi de napolitană, cremă de caramel şi cocos
Publicat:Ingrediente
1 foaie de napolitana mare
Crema 1 :
125 grame zahar
185 mililitri apa
200 grame biscuiti simpli
Crema 2 :
125 grame zahar
2,5 linguri apa
100 grame unt
100 grame lapte praf
50 grame cocos
Mod de preparare :Crema 1
Se caramelizeaza zaharul, adaugam apa si lasam pe foc pana se topeste zaharul. Luam de pe foc si adaugam biscuitii macinati. Omogenizam si intindem crema pe foaia de napolitana.
Crema 2
Punem zaharul si apa la foc mediu si lasam pana se…
Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…
Sursa articol: adevarul.ro
Stiri pe aceeasi tema
Orez cu fructe de mare
00:05, 19.04.2024 - Ingrediente pentru doua portii: 200 g fructe de mare (congelate)125 g orez300 ml apa1 ceapa1/2 ardei gras roșu50 g unt2 caței de usturoiSare, piper, curryZeama de lamaie Mod de preparare: Intr-o tigaie, punem jumatate din cantitatea de unt, adaugam orezul și il gatim 2-3 minute. Adaugam ceapa și ardeiul…
Rețeta de la manastire pentru laptele auriu, remediul antic impotriva racelii, insomniei și problemelor pielii
13:45, 16.04.2024 - Aceasta bautura minune, preparata cu ingrediente naturale, este recomandata nu doar pentru persoanele care se confrunta cu probleme de sanatate, dar și pentru cei care iși doresc un somn liniștit sau o piele sanatoasa și stralucitoare. Preparatul este ușor de realizat acasa și poate fi folosit cu incredere…
Rețete pe alese… de la bucatari culese. Ce mancam in Postul Paștelui?
18:06, 05.04.2024 - In timpul Postului Nașterii Domnului, cand piețele sunt pline de fructe și legume de sezon, avem oportunitatea sa ne delectam cu preparate culinare delicioase, sanatoase și ușor de pregatit acasa. Iata cateva rețete simple, delicioase, gustoase și ușor de preparat care va inspira in bucatarie! Articol…
Ardei umpluti de post. Reteta maicutelor de la Manastirea Prislop. Ingredientul secret pentru un gust unic
08:25, 26.03.2024 - Ardei umpluți de post. Ingrediente:7 ardei grasi1 ardei2 morcovi2 cepe150 g orez3 rosiiboia de ardei dulcepiper, sare50 ml ulei1 lingura de faina1 lingurita de vegetapatrunjel Postul Paștelui 2024. Rețete de post: cum faci cele mai delicioase chifteluțe manastirești Ardei umpluți de post. Mod de preparare: Ardeii…
REȚETA DE POST: Painici cu „lapte” vegetal (VIDEO)
21:40, 18.03.2024 - Luni, 18 Martie a inceput Postul Paștelui. Acesta dureaza 48 zile, mai precis, pana in data de 4 Mai. Postul reprezinta abținerea de la anumite alimente, dar și pocaința, spovedania și pregatirea spirituala. Postul Mare reprezinta o perioada de pregatire spirituala, insa, pe langa spovedanie și pregatire…
Pulpa de rata cu ceapa caramelizata si cuscus
00:35, 15.03.2024 - Ingrediente: pulpa de rata condimente (sare, piper, cimbru) felii de portocala Se condimenteaza pulpa de rata si se pune pe 2-3 felii de portocala, invelita intr-o hartie de copt. Se introduce la cuptor, 40 de minute la 180 de grade, apoi se creste temperatura la 200 de grade, cu ventilatie si se scoate…
Cat malai se pune la mamaliga. Rețeta de mamaliga moale
15:31, 28.02.2024 - Mamaliga este preferata multor persoane, mai ales in combinații de mancare tradiționala, cu o tochitura pe langa, oua, branza sau cartofi prajiți. Cu siguranța deja va gandiți la mancare și cum sa preparați o mamaliga perfecta, așa ca iata care este rețeta de mamaliga moale, cat malai trebuie sa pui,…
ANAF va taxa zaharul din prajituri (presa)
08:10, 15.02.2024 - Fiscul va cere rețete de prajituri la controale ca sa taxeze cu 19% zaharul adaugat, conform Antena 3. Concret, inspectorii ANAF vor verifica daca prajiturile au cel puțin 10 grame de zahar adaugat la 100 de grame, pentru a le taxa suplimentar.Economiștii spun ca una dintre variante ar fi…