Reţete Tradiţionale: Caltabosi de Crăciun
Publicat:Ingrediente:
1 kg amestec din ficat, inima, rinichi si bucati de carne de porc
4 cepe
200 g orez
1 mat gros
1 foaie dafin
1 lingura untura
sare
piper, dupa gust
Mod de preparare:
1. Se pun la fiert, in apa rece cu sare, in vase diferite, organele, cu o foaie de dafin si carnea. Se caleste ceapa in untura si se fierbe orezul.
2. Dupa ce carnea si organele au fiert, se dau prin masina de tocat si se amesteca apoi cu orezul si ceapa.
Se potriveste gustul de sare si piper. Cu o lingurita, se introduce…
Citeste articolul mai departe pe unica.ro…
Sursa articol: unica.ro
Stiri pe aceeasi tema
Rețeta: Siropul de trandafiri – o bautura foarte parfumata
13:40, 20.05.2024 - Aromatul sirop de trandafiri este relativ ușor de preparat și are numeroase beneficii pentru sanatate. Siropul natural de trandafiri, al doilea produs atestat tradițional de Ministerul Agriculturii, este o sursa naturala de nutrienți care crește rezistența organismului la infecții și poate combate anemia.…
Atenție romani! Scumpiri mascate, gramaj mai mic și preț la fel de mare
09:26, 15.05.2024 - Revoltator! Cum sunt țepuiți romanii la raftIn luna aprilie am avut o inflație de 5,9%, in scadere fața de luna martie cand a fost de 6,6%. Insa cel mai mult platim pentru medicamente care s-au scumpit cu aproape 24% fața de aceeași perioada a anului trecut, dar și pentru carnea de porc sau pește pentru…
Paște cu gust de Acasa: Sarbatorește cu produsele Hanul Boieresc de la PENNY
16:20, 29.04.2024 - Cand vine vorba de Paște, preparatele tradiționale romanești nu sunt doar mancaruri - sunt povești ale unor timpuri care ne amintesc de acasa. Și ce mod mai bun de a spune aceste povești decat cu ajutorul gamei Hanul Boieresc. Hanul Boieresc, marca proprie a PENNY, se distinge prin calitate și respect…
Orez cu fructe de mare
00:05, 19.04.2024 - Ingrediente pentru doua portii: 200 g fructe de mare (congelate)125 g orez300 ml apa1 ceapa1/2 ardei gras roșu50 g unt2 caței de usturoiSare, piper, curryZeama de lamaie Mod de preparare: Intr-o tigaie, punem jumatate din cantitatea de unt, adaugam orezul și il gatim 2-3 minute. Adaugam ceapa și ardeiul…
Un preparat gustos si versatil, branza de caju
19:56, 15.04.2024 - Bogata in vitamine și minerale, branza de caju este o alternativa sanatoasa la branza tradiționala, inclusiv pentru persoanele care au intoleranța la lactoza si pentru copii. Este un aliment versatil, putand fi folosit ca atare sau adaugat intr-o gama variata de rețete culinare: prajituri, sosuri, salate,…
Parjoale de orez de post: rețeta buna și simpla
10:35, 12.04.2024 - Pentru cei care respecta Postul Mare sau nu folosesc deloc produse din carne, va oferim o rețeta de parjoale de post. Astfel de cotlete de orez cu legume pot fi consumate la pranz, la cina, cu sau fara garnitura. Ingrediente Orez cu bob rotund – 150 g de crupe sau 400 g de orez fiert.Morcovi – un morcov…
Mancare de urzici frecate cu malai. Urzici muntenești
16:25, 20.03.2024 - Rețeta urzicilor preparate in acest mod face parte dintre rețetele vechi, transmise din generație in generație, in zona de sud a țarii. Cine a copilarit la bunici in Muntenia și Oltenia, cu siguranța este familiarizat cu o astfel de mancare. Mancarea se servește cu mamaliga, chiar daca are in conținutul…
Pilaf cu urzici. Rețeta de post plina de savoare și vitamine
16:15, 18.03.2024 - Este o rețeta simpla, ușoara și foarte rapid de preparat. Este ideala pentru atunci cand cand vii obosita de la birou și nu ai prea multe opțiuni pentru un pranz delicios. Este ideala și pentru zilele de post, pentru ca este plina de savoare și este sanatoasa. In plus, combinația de ingrediente este…