Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Rețeta zilei de marți. SARMALE CU PĂSAT (rețeta bunicii)

Publicat:

 Nu cred sa mai fi mancat altundeva celebrele sarmale din pasat ale bunicii. (Pasatul - ori crupele de papusoi - sunt boabe de porumb zdrobite. Asta pentru cine nu stie).

Si a fost nevoie de ceva eforturi reportericesti ca sa dau de reteta cea veche, pe care n-o stie mai nimeni, azi, in sat. Acum, ca am aflat-o, s-o impartasesc cu dumneavoastra! 

Citește și Rețeta zilei de sambata. Sarmale cu piept de curcan

Intai, iei vreo cinci cepe potrivite, le tai marunt si le calesti in untura, numai pana ce vezi ca prind o frumoasa culoare aurie. Adaugi din borcanul…

Citeste articolul mai departe pe jurnalul.ro…  

Sursa articol: jurnalul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Secretul pentru cea mai gustoasa varza calita. Ce sa adaugi pentru un plus de savoare, rețeta asta are 300 de ani

22:46, 18.05.2024 - Cum sa faci cea mai delicioasa varza calita? Aceasta mancare nu lipsește niciodata din meniurile restauratelor tradiționale romanești. Daca doriți sa o faceți acasa, va vom prezenta o rețeta veche de 300 de ani. Cea mai delicioasa varza calita Varza calita este un preparat gustos și apreciat de toți…

Drobul, o delicatesa nelipsita de pe masa de Paște. Ce sa pui in compoziție, ca sa nu se sfarame: secretul gospodinelor desavarșite

08:36, 19.04.2024 - Ce sa pui in drob ca sa nu se mai sfarame! Ingrediente: maruntaie de miel (ficat, plamani, inima si rinichi), 1 prapur de miel, ½ kg ficat de pui, ½ kg carne macra de pui sau de vita, 3 legaturi ceapa verde, 3 legaturi marar, 3 legaturi patrunjel, 4-5 oua , 2 legaturi usturoi, 2-3 oua fierte tari, 1…

Sarmale de post cu varza acra, reteta strabunicii. Se punea un ingredient special care le dadea un gust dulce

14:40, 09.04.2024 - Pentru romani, nu exista masa de sarbatoare fara delicioasele sarmale. Daca iți dorești sa iți incanți familia și musafirii cu o varianta inedita a acestui preparat, merita sa te inspiri dintr-o rețeta veche de sarmale de post cu varza acra, populara pe vremea strabunicilor noștri. Un ingredient special,…

Rețete de weekend. Trufe de casa: dulcele cu care ii vei da gata pe toți. Sunt aromate și declicioase!

07:20, 07.04.2024 - Ingrediente:- 800 g ciocolata menaj fara zahar- 150 g unt- 2 linguri lapte rece- 200 g cacao neindulcita- 1 lingurița esența de vanilie- 150 g migdale macinate- 100 g indulcitor- 1 praf de sare Prajitura cu mere cuburi și crumble. Rețeta de post Mod de preparare:Dai prin razatoare jumatate din cantitatea…

Rețete de weekend. Trufe de casa: dulcele cu care ii vei da gata pe toți. Sunt aromate și declicioase!

15:00, 05.04.2024 - Ingrediente:- 800 g ciocolata menaj fara zahar- 150 g unt- 2 linguri lapte rece- 200 g cacao neindulcita- 1 lingurița esența de vanilie- 150 g migdale macinate- 100 g indulcitor- 1 praf de sare Prajitura cu mere cuburi și crumble. Rețeta de post Mod de preparare:Dai prin razatoare jumatate din cantitatea…

Negresa de post, reteta din caietul bunicii. Ingredientul care o face foarte pufoasa

20:15, 20.03.2024 - Negresa de post, dupa rețeta bunicii! Daca aveți de gand sa țineți tot postul Paștelui, acest desert este alegerea perfecta pentru zilele in care aveți pofta de ceva dulce! Se prepara rapid și ușor și il poate face oricine. Insa trebuie sa țineți cont de ce ingrediente adaugați la negresa. Gospodinele…

Mucenici de post rețeta tradiționala. Ce sa adaugi pentru o aroma deosebita

11:30, 08.03.2024 - Daca vrei sa faci mucenici de post rețeta tradiționala, trebuie sa știi cateva secrete cu ajutorul carora sa iasa pufoși și foarte aromați. Mucenicii de post reprezinta una dintre tradițiile culinare vechi, pastrate și prețuite in cultura romaneasca. Acești colacei delicioși, in forma de cifra 8 sunt…

Rețeta de omleta cu branza de burduf. Ingredientul pe care trebuie sa il adaugi sa fie pufoasa

15:55, 28.02.2024 - Omleta este preparatul ideal pentru micul dejun. Are nutrienți, este delicioasa și iți asigura toate vitaminele de care ai nevoie. Daca ți pare ca are un gust prea banal, poți sa adaugi și branza de burduf, pentru o aroma de vis. Iata de ce ingredient este nevoie pentru a fi pufoasa!


Ce parere ai despre aceasta stire?