Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Restaurantele aruncă multe lugume, fructe și carne / Vara se face cea mai mare risipă alimentară

Publicat:

Restaurantele arunca munlta mancare, iar in topul celor mai aruncate produse se afla materiile prime, precum fructe, legume, carne – in proporție de 70%, urmate de mancarurile deja preparate (30%), reiese dintr-un studiu realizat de , in parteneriat cu a Hotelurilor si Restaurantelor din Romania (HORA) și Mastercard.

Citeste articolul mai departe pe hotnews.ro…  

Sursa articol: hotnews.ro


Stiri pe aceeasi tema

Alerta alimentara inainte de Sarbatorile Pascale: Pui contaminat cu salmonella și legume pline de pesticide descoperite de ANPC

14:20, 26.04.2024 - Cu doar cateva zile inainte de Sarbatorile Pascale, țara noastra se confrunta cu o alarma alimentara serioasa, dupa ce inspectorii Autoritații Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) au descoperit mai multe cazuri de pui contaminat cu salmonella și legume contaminate cu pesticide in mai multe…

Hotelurile și restauratele, date peste cap de Sistemul Garanție Returnare

17:10, 18.04.2024 - Restaurantele și hotelurile din Romania vor putea stabili singure calendarul de ridicare a ambalajelor din cadrul Sistemului de Garanție Returnare (SGR). RetuRo, compania responsabila de gestionarea sistemului, va colecta ambalajele conform programului prestabilit. Totuși, Organizația Patronala a Hotelurilor…

Alerta alimentara in Romania! Carne de pui cu salmonella, gasita in magazine Lidl, Penny, Metro

19:06, 01.04.2024 - Autoritațile romane sunt in alerta in urma descoperirii bacteriei Salmonella in mai multe produse din carne de pui comercializate in țara. Acțiunile de control ale Autoritații Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) au scos la iveala o serie de p

Tone de alimente sunt aruncate zilnic la gunoi. Risipa alimentara duce la foamete și schimbari climatice – raport ONU

16:55, 27.03.2024 - Omenirea risipește alimente care reprezinta mai mult de 1 miliard de mese in fiecare zi, in timp ce sute de milioane de persoane sufera de foame, iar risipa alimentara este și motorul schimbarilor climatice, arata un nou raport ONU, citat de CNN.

Klaus Iohannis a promulgat legea care prevede prelungirea limitarii adaosului comercial la alimentele de baza pana la finalul anului 2024 / Lista de alimente pentru care e aplicata masura

15:55, 27.03.2024 - Conform actului nromativ „prezenta ordonanta de urgenta se aplica pana la data de 31 decembrie 2024”. Social-democratii au transmis, intr-un comunicat de presa, ca „decizia PSD vine in urma numarului mare de solicitari din partea cetatenilor pentru mentinerea limitarii adaosului comercial la alimentele…

Plafonarea adaosului comercial la alimente va fi prelungita pana la finalul anului 2024

12:10, 20.03.2024 - Lista produselor, conform ordonanței adoptata de Camera Deputaților Veste buna pentru consumatorii din Romania:  Camera Deputaților a adoptat azi proiectul de lege pentru aprobarea ordonanța guvernului pri care executivul intenționeaza sa prelungeasca plafonarea adaosului comercial pana la 31 decembrie…

Alerta alimentara - Lidl retrage un produs contaminat cu o substanța care provoaca varsaturi

18:25, 08.03.2024 - Producatorul smoothie-ului „Solevita Smoothie Red Genius, 250mL“, sortimentul cu fructe rosii, anunta retragerea din magazinele Lidl, intrucat unul dintre ingrediente estre contaminat cu patulina, iar aceasta dauneaza sanatatii si poate duce la greata, varsaturi si indigestie „KG recheama produsul…

Romanii, campioni la risipa alimentara: „Mancam haotic și aruncam tone de mancare”

14:10, 06.03.2024 - Risipa alimentara este o problema de actualitate, resimțita tot mai mult și in Romania. Statisticile arata ca, anual, aruncam tone de mancare la gunoi, iar pierderile financiare sunt semnificative


Ce parere ai despre aceasta stire?