Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

REPORTAJ Cetatea Neamț - șase secole de povești cu trădări și execuții sângeroase

Publicat:

Unul dintre cele mai cunoscute simboluri ale județului Neamț este fara indoiala Cetatea Neamțului. Creație a domnitorului Petru I Mușat, cetatea a fost ridicata la sfarșitul secolului al XIV-lea.

Potrivit istoricilor, prima mențiune despre cetațile Moldovei este facuta de domnitorul moldovean în omagiul adresat, în anul 1387, regelui Poloniei, dar prima referire la Cetatea Neamțului dateaza din anul 1395, când regele Ungariei, Sigismund de Luxemburg, emite un act "ante castrum Nempch".

În fiecare an, la începutul lunii…

Citeste articolul mai departe pe AgerPres.ro…  

Sursa articol: AgerPres.ro


Stiri pe aceeasi tema

Programul evenimentului „1 Iunie – Hai-Hui printre povești” 2024 in Parcul Armatura și Parcul Feroviarilor

18:45, 27.05.2024 - Parcul Armatura și Parcul Feroviarilor vor gazdui 1 și 2 iunie 2024 spectacole de teatru de papuși, ateliere de creație, face painting, cantece și dansuri populare sau concerte in cadrul evenimentului „1 Iunie – Hai-Hui printre povești”, in cadrul Zilelor Clujului. Cei mici sunt așteptați sambata, 1…

Comisia Europeana pune 'biciul' pe Romania: proceduri de constatare a neindeplinirii obligatiilor firmelor și a oamenilor

16:06, 24.05.2024 - Comisia Europeana a decis sa initieze proceduri de constatare a neindeplinirii obligatiilor, prin trimiterea unor scrisori de punere in intarziere Romaniei, Germaniei, Ungariei si Poloniei, pentru ca nu au transmis in timp util informatii cu privire la veniturile realizate de persoane fizice si de intreprinderi…

Au fost alese primele 10 finaliste la Eurovision 2024. Republica Moldova nu a reușit sa se califice

10:35, 08.05.2024 - Serbia, Portugalia, Slovenia, Ucraina, Lituania, Finlanda, Cipru, Croatia, Irlanda si Luxemburg s-au calificat in finala de sambata a Eurovision, editia 68. Natalia Barbu, reprezentanta Moldovei, nu a reusit sa se califice. Prima semifinala a concursului european a avut loc la Malmo Arena din Suedia,…

Ce se intampla daca Rusia cucerește Ucraina? Consecințe devastatoare pentru Romania și NATO

19:31, 17.04.2024 - Pe de alta parte, un raport oficial al Consiliului Suprem de Aparare a Țarii arata ca spionii ruși s-au infiltrat printre refugiații ucraineni și au incercat sa culeaga informații din domeniul apararii și securitații.Institutul american pentru studiul razboiului arata ca daca Statele Unite vor permite…

AI in Romania: Start-upuri care caștiga teren și pe piața globala

15:10, 17.04.2024 - Romania aprins viteza. Investițiile in start-upuri romanești de inteligența artificiala (AI) vor ajunge la aproape 50 de milioane de euro anual in 2025, potrivit estimarilor companiei de consultanța in management Horvath & Partners. Nivelul investițiilor in start-upuri de AI din ultimul trimestru (T4)…

Inca 7,46 milioane de lei de la CNI pentru finalizarea lucrarilor de reabilitare la Manastirea Tismana

05:40, 04.04.2024 - Compania Naționala de Investiții a alocat fondurile necesare pentru finalizarea lucrarilor la Manastirea Tismana, din județul Gorj. Mai este un rest de execuție lucrari la proiectul inițial de intervenție de urgența care vizeaza consolidarea, reabilitarea și dotarea Ansamblului Manastiresc de la Tismana,…

Președintele croat ataca NATO din interior: Toate deciziile cruciale sunt luate la Washingon, fara nicio participare a Croației, Ungariei sau Poloniei

23:55, 01.04.2024 - Presedintele croat Zoran Milanovic a afirmat luni ca tara sa, care marcheaza implinirea a 15 ani de cand este membra a NATO, nu are niciun cuvant de spus in procesul de luare a deciziilor in cadrul aliantei si ca toate deciziile cruciale cu privire la aceasta sunt luate la Washington, relateaza agentia…

Misterioasa cetate de pe malul Dunarii, aproape de inaugurare. Cum arata fortificația complet refacuta VIDEO

14:05, 16.03.2024 - Pe malul romanesc al Dunarii, pe teritoriul adminsitrativ al localitatii Cornoni (județul Caraș-Severin), pe o culme stancoasa, se ramașițele cetatii Sfantului Ladislau, ridicata de regele Ungariei, Sigismund de Luxemburg


Ce parere ai despre aceasta stire?