Realizare INEDITĂ pentru cercetătorii clujeni. Au creat un conservant din jeleu cu nanoparticule de aur și ingrediente naturale
Publicat:O reteta de jeleu din ingrediente naturale, cu continut redus de zahar si cu nanoparticule de aur folosite cu rol de conservant pentru a prelungi valabilitatea produsului, a fost elaborata de o echipa de cercetatori de la Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara (USAMV) din Cluj-Napoca. Reteta a fost creata de un student la Facultatea de Stiinta si Tehnologia Produselor Alimentare, Adrian Martau, care isi pregateste lucrarea de diploma, informeaza Agerpres . El a folosit pentru acest produs un gelifiant natural, pectina, iar ca si arome a folosit combinatii de portocala, capsuni…
Citeste articolul mai departe pe vocea.biz…
Sursa articol: vocea.biz
Stiri pe aceeasi tema
Mușcate și alte specii floricole, arbuști la ghiveci și stoloni de capșun, la vanzare in serele USAMV Cluj-Napoca
10:01, 10.04.2024 - Universitatea de Științe Agricole și Medicina Veterinara (USAMV) Cluj-Napoca anunța punerea in vanzare, din 15 aprilie 2024, de specii floricole și arbuști la ghiveci, precum și stoloni de capșun, toate produse de specialiștii de la Facultatea de Horticultura și Afaceri in Dezvoltare Rurala, la serele…
Romania ar putea avea un laborator de referinta la nivel national care sa efectueze analizele pentru mierea importata din afara UE
17:21, 29.03.2024 - Romania ar putea avea un laborator de referinta la nivel national care sa efectueze analizele pentru mierea importata din afara UE, este concluzia intalnirii de miercuri dintre reprezentantii Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC), cei ai Ministerului Agriculturii si specialisti…
Analize pentru mierea importata din afara UE
18:21, 28.03.2024 - Romania ar putea avea un laborator de referinta la nivel national care sa efectueze analizele pentru mierea importata din afara UE, este concluzia intalnirii de miercuri dintre reprezentantii Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC), cei ai Ministerului Agriculturii si specialisti…
La 61 ani, o zalauanca este luptatoare impotriva braconierilor și studenta de 10 la Piscicultura
10:00, 21.03.2024 - Azi implinește 61 de ani, este studenta in ultimul an la Piscicultura, in toți anii de facultate a obținut bursa și de ani și ani lupta, la propriu, impotriva braconierilor. Am sunat-o pe salajeanca Veronica Ispas pentru felicitarile de rigoare. Energica, plina de viața, bucuroasa, mi-a spus ca iși…
Paine cu gust si proprietati de carne, ultima inventie brevetata la Galați
05:05, 13.03.2024 - Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci (OSIM) a acordat Universitatii "Dunarea de Jos" din Galati brevet de inventie pentru o paine proteica, cu gust si proprietati de carne, proiect la care a lucrat un colectiv de cadre didactice de la Facultatea de Stiinta si Ingineria Alimentelor, noteaza Agerpres.…
Supa cu un efect de 100 de ori mai mare decat antibioticele. Delicioasa și ușor de preparat, are efect și asupra celor rezistenți la medicamente
00:01, 13.03.2024 - Supa de usturoi ar putea fi o alternativa potrivita pentru persoanele care vor sa evite antibioticele. Supa de usturoi poate fi pana la de 100 de ori mai eficienta decat antibioticele, sugereaza un studiu realizat de Universitatea din Washington.Usturoiul poate fi folosit pentru tratarea racelii, a…
Painea cu gust de friptura, invenția unor profesori de la Facultatea de Știința și Ingineria Alimentelor din Galați
08:35, 12.03.2024 - Universitatea „Dunarea de Jos” din Galați a primit brevet de invenție din partea OSIM pentru o inovație in domeniul alimentar: painea proteica. Aceasta inovație, dezvoltata de un grup de cadre didactice de la Facultatea de Știința și Ingineria Alimentelor, se bazeaza pe utilizarea unui concentrat proteic…
Probleme pentru rectorul reales de la USAMV Cluj. Alegerile sunt contestate
15:50, 22.02.2024 - Alegerile de la Universitatea de Științe Agricole și Medicina Veterinara din Cluj-Napoca, in care Cornel Catoi a fost reales in funcția de rector, sunt vizate de o contestație adresata Ministerului Educației.