Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Războaiele de după armistițiu

Publicat:

Armistițiul de la Compiegne, semnat la 11 noiembrie 1918, a marcat in mod convențional finalul . Pentru aliații occidentali, aceasta este data victoriei, venita odata cu prabușirea inamicilor lor principali: și Austro-Ungaria. Insa pentru o mare parte a Europei, aceasta zi nu a avut nicio semnificație, o serie continua de conflicte inghițind țara dupa țara.

Citeste articolul mai departe pe historia.ro…  

Sursa articol: historia.ro


Stiri pe aceeasi tema

Despre o Romanie inainte de „marele razboi” – istorie si geopolitica

17:35, 31.03.2024 - Constituirea si edificarea tanarului stat roman modern incepe odata cu unirea Principatelor Moldova si Valahia si epoca de reforme a lui Alexandru Ioan Cuza. Institutiile sale capata forma si stabilitate odata cu Constitutia anului 1866, iar din 1878, obtinand independenta si recunoasterea Marilor Puteri,…

Romania e codașa Uniunii Europene la reciclare

14:35, 01.03.2024 - Ciprian Stanescu din cadrul emisiunii PRO VERDE a discutat despre aceasta problema cu Teia Ciulacu, fondatoare și președinte Viitor Plus, una din cele mai importante organizații de mediu din țara. Ciprian Stanescu: Ce inseamna de fapt, sa inverzim o țara, sa producem mai verde, sa consumam mai verde…

Lideri slabi, națiuni vulnerabile

15:41, 27.02.2024 - Europa se apropie de momentul adevarului. Ultimii 20 de ani au marcat o deteriorare a calitații liderilor nucleului din UE.  Incercarile tot mai grosolane de federalizare ale Europei dupa model american, in totala contradicție cu istoria regiunii și particularitațile națiunilor care o formeaza, simultan…

Ucraina da cel mai important test dupa caderea URSS

11:40, 25.02.2024 - Seful cancelariei prezidentiale ucrainene, Andri Ermak, considera ca doar invitarea Ucrainei in NATO poate sa ofere Europei și lumii o șansa reala de a restabili securitatea, amenințata in prezent din cauza politicii agresive a Rusiei, relateaza Rador Radio Romania. Potrivit Ukrinform, Ermak a facut…

Fermierii polonezi amenința cu blocada frontierei cu Ucraina  

15:10, 20.02.2024 - Fermierii polonezi amenința cu blocada aproape totala a frontierei cu Ucraina, in incercare de a-si salva mijloacele de existenta.  Kievul afirma  ca aceasta blocada dauneaza efortului de razboi, transmit Reuters și Agerpres. Va avea loc „blocarea totala a intregului trafic la punctele de trecere a…

Un an de la deschiderea proiectului Timișoara 2023. Trei zile emoționante, in 23 de imagini spectaculoase FOTO

16:50, 17.02.2024 - In weekendul 17-19 februarie 2023, Timișoara a inaugurat in mod festiv titlul de Capitala Culturala a Europei, conferit unor orașe mai ales pentru a evidenția bogația și diversitatea culturala a acestora. Timp de un an, Timișoara a fost Capitala Europeana a Culturii.

Vesta antiglonț pentru București. In caz de razboi, Moldova este sacrificata

10:45, 15.02.2024 - Rușii nu sunt o putere militara maritima reala, ei invadeaza Europa terestru, pe asta e calata școala lor de razboi. Ei pot intra in Romania numai prin Moldova, exact zona lasata neacoperita de planuri operative, neglijata strategic de București, fara drumuri, fara poduri, fara infrastructura militara…

Kaja Kallas, dupa ce Rusia a dat-o in urmarire: „E o tactica clasica de intimidare. Stiu asta din istoria familiei mele, cand KGB a emis mandate de arestare”

18:50, 13.02.2024 - Premierul Estoniei, Kaja Kallas, a declarat marți, 13 februarie, ca demersul Rusiei de a o adauga pe lista persoanelor cautate este o tactica clasica de intimidare și ca nu este un gest surprinzator din partea Moscovei, relateaza site-ul radiodifuziunii publice estoniene ERR."Mișcarea de astazi a Federației…


Ce parere ai despre aceasta stire?