Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Raport Comisia Europeană: România, țara cea mai puțin digitalizată din UE

Publicat:

Romania se afla pe ultima poziție intre cele 28 de state membre ale UE in topul digitalizarii, potrivit raportului (CE) privind Indicele economiei și societații digitale – DESI 2018. „Progresele inregistrate in ultimul an au fost lente, iar Romania nu a reușit sa recupereze decalajele. Nivelul de digitalizare a economiei, precum și competențele digitale ale populației sunt scazute și ingreuneaza progresul in ceea ce privește majoritatea dimensiunilor DESI”, potivit raportului CE referitor la gradul de digitalizare in Romania. La nivel european, mari decalaje se inregistreaza…

Citeste articolul mai departe pe cronicaeuropeana.ro…  

Sursa articol: cronicaeuropeana.ro


Stiri pe aceeasi tema

Prognozele actualizate pentru economia Romaniei in 2024. Cum vad agențiile de rating evoluția economica a țarii

07:46, 22.04.2024 - Economia Romaniei va accelera in 2024, fata de 2023, in care cresterea economica s-a injumatatit, continua sa arate cele mai recente prognoze, scrie Ziarul Financiar. Pe masura ce vin date actualizate despre evolutia principalilor indicatori economici, institutiile internationale si analistii locali…

Fabricarea de drone in Romania. Ministrul Cercetarii: Avem deja conceptul la cel puțin 10 drone, unele cu autonomie 24 din 24

22:06, 04.04.2024 - Fabricarea de drone in Romania. Ministrul Cercetarii: Avem deja conceptul la cel puțin 10 drone, unele cu autonomie 24 din 24 Fabricarea de drone in Romania. Ministrul Cercetarii, Inovarii si Digitalizarii, Bogdan Ivan, a declarat, joi, ca proiectul privind fabricarea de drone in tara noastra va fi…

Sperietoarea „suveranista”. De ce UE nu ne-a furat identitatea naționala și nici nu o va face

12:25, 01.04.2024 - Raymond Aron a fost patriarhul gandirii politice liberale din Europa secolului trecut. Carțile lui raman pasionante pentru orice student serios al Științelor Politice. Și ce spunea acest mare autor despre ideea europeana? Ca e doar o idee! De aceea pleda Raymond Aron, gand la gand cu Charles de Gaulle,…

Comisia Europeana: Economia Romaniei ramane vulnerabila. Deficitul fiscal ridicat nu s-a corectat suficient

18:30, 25.03.2024 - Romania se confrunta in continuare cu vulnerabilitați legate de deficitul fiscal și cel al balanței comerciale, arata un raport al Comisiei Europene dedicat Romaniei. Acestea fac ca economia sa fie vulnerabila la șocuri. Deficitul fiscal ridicat nu s-a corectat suficient in ultimii ani. Persistența…

Creșterea economiei romanești a incetinit anul trecut la 1,8 din PIB. Comisia Europeana a revizuit in jos estimarile cu privire la avansul economic al Romaniei.

14:51, 15.02.2024 - Anul trecut, Romania a reușit sa atinga o creștere economica modesta, sub estimarile Comisiei Europene. Și in acest an, specialiștii europeni prognozeaza o creștere de cel mult 2,9% din PIB.

Comisia Europeana: Cresterea economiei Romaniei a incetinit in 2023, dar va accelera in 2024

14:45, 15.02.2024 - Cresterea economiei Romaniei a incetinit la 1,8% in 2023, trasa in jos de inflatie si avansul mai redus al creditelor private, care au constrans cererea interna, in timp ce cererea externa a ramas slaba, dar avansul va accelera la 2,9% in 2024, potrivit estimarilor de iarna ale Comisiei Europene, publicate…

E-factura. De unde a plecat „coșmarul”. „Statul roman a cerut Comisiei Europene”

11:06, 10.02.2024 - Fostul ministru al Economiei, Claudiu Nasui, acuza Guvernul ca a impus „coșmarul cu e-factura pentru toate firmele”, deși obligația europeana pentru e-factura era doar la contractele cu statul. „Statul roman a cerut sa aplice coșmarul cu e-factura pentru toate firmele. Vi se tot zice ca e-factura este…

Excedent de lichiditate record, de peste 60 mld. lei medie zilnica, in ianuarie

07:15, 07.02.2024 - Suma depusa de banci la BNR prin facilitatea de depozit a fost in luna ianuarie de 60,7 mld. lei, medie zilnica, cel mai ridicat nivel de dupa anul 2012. Nivelul a depasit valorile inregistrate in 2023, care au oscilat intre 20 si 45 mld. lei, medie zilnica. In contextul excedentului mare de lichiditate…


Ce parere ai despre aceasta stire?