Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

(Publicitate) Boli autoimune: de ce sunt asociate cu inflamatia cronica

Publicat:

Bolile autoimune sunt afectiuni complexe, cu simptome si localizari extrem de variate, dar care au totusi un numitor comun: sistemul imunitar ataca anumite organe sau tesuturi ale propriului organism. Pot fi atacate articulatiile, intestinele, tiroida, pancreasul, ficatul, pielea sau chiar creierul. Insa indiferent ce parte a corpului este tintita, cauza care sta la baza bolilor autoimune se afla la nivelul sistemului imunitar. In mod normal, sistemul imunitar sanatos recunoaste, identifica, ataca si distruge agentii patogeni cu care organismul intra in contact: bacterii, virusuri, ciuperci, paraziti,…

Citeste articolul mai departe pe libertatea.ro…  

Sursa articol: libertatea.ro


Stiri pe aceeasi tema

Sfaturi pentru ingrijirea corecta a unui pacient cu escare

10:11, 26.04.2024 - Accidentul vascular cerebral, boala Parkinson sau boala Alzheimer, toate aceste afectiuni imobilizeaza pacientul saptamani sau chiar ani la pat. Sarcina ingrijirii pacientului la pat cade de obicei asupra membrilor familiei. In afara de angajamentul mental și emoțional, munca de zi cu zi a ingrijitorului…

Adio insomnii, cu melatonina?

05:15, 11.04.2024 - Melatonina este un hormon produs natural de glanda pineala din creier și este implicata in reglarea ciclului de somn-veghe, adica ajuta la alternarea intervalelor de timp in care o persoana doarme sau este activa. Melatonina reprezinta o recomandare uzuala de administrare sub forma de supliment pentru…

Fumatul și cafeaua sunt factori de protectie pentru o anumita boala. Declarația unui neurolog care arunca miturile in aer

07:20, 07.04.2024 - Exista multe discuții și controverse in jurul efectelor consumului de cafea și a fumatului asupra riscului de a dezvolta boala Parkinson. Deși ambele obiceiuri sunt adesea asociate cu riscuri de sanatate serioase și deseori sunt descurajate, studiile științifice au ajuns la concluzii surprinzatoare…

Fumatul și cafeaua sunt factori de protectie pentru o anumita boala. Declarația unui neurolog care arunca miturile in aer

11:40, 05.04.2024 - Exista multe discuții și controverse in jurul efectelor consumului de cafea și a fumatului asupra riscului de a dezvolta boala Parkinson. Deși ambele obiceiuri sunt adesea asociate cu riscuri de sanatate serioase și deseori sunt descurajate, studiile științifice au ajuns la concluzii surprinzatoare…

Strategii eficiente in ingrijirea pacienților cu boli neurologice cronice

11:36, 28.03.2024 - Bolile neurologice cronice se refera la un grup de afecțiuni care persista o perioada indelungata, unele chiar pe tot parcursul vieții, și care pot include maladii precum boala Parkinson, scleroza multipla, boala Alzheimer, epilepsia și altele.

CJ Constanta aproba un proiect ce vizeaza infiintarea unui centru pentru persoanele diagnosticate cu boala Alzheimer (DOCUMENT)

17:00, 24.03.2024 - Este vorba de Proiect de hotarare nr.73 21.03.2024 privind aprobarea indicatorilor tehnico economici aferenti obiectivului de investitie "Extindere UAMS Agigea prin infiintarea unui centru de ingrijire a persoanelor cu afectiuni Alzheimer". Reabilitarea propusa va viza, in mod special, cresterea confortului…

Ministrul Rafila s-a testat de boala de rinichi

19:45, 14.03.2024 - 1 din 10 romani traiește cu boala cronica de rinichi. Insa, din cauza simptomelor care se manifesta tarziu, afecțiunea este depistata abia in stadiile avansate, noteaza evz.ro. Citește și: Copii cu dizabilitați, inchiși in apartamente de mai bine de un an Anual, peste 37.000 de persoane care sufera…

Situația surprinzatoare in care se poate declanșa o boala autoimuna

11:40, 13.03.2024 - Daca te lupți cu o afecțiune autoimuna, știi ca mulți dintre factorii de risc nu se afla sub controlul tau, dar poți sa-ți identifici declansatorii pentru a evita crizele, relateaza MindBodyGreen. Cu toate acestea, Sara Gottfried, doctor in medicina integrativa, instruita la Harvard și MIT și autoarea…


Ce parere ai despre aceasta stire?