Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Proiecte dezvoltate de IBNA Balotești cu mediul privat: ouă îmbogățite cu Omega 3 și carne de porc cu conținut redus de colesterol

Publicat:

Cercetatorii romani de la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Biologie și Nutriție Animala - IBNA Balotești au dezvoltat, in colaborare cu sectorul privat, o serie de proiecte cu ajutorul carora se pot obține produse funcționale, precum ouale imbogațite cu acizi grași Omega 3 sau carne de porc cu un conținut redus de colesterol.

IBNA Balotești este unul dintre puținele institute naționale care nu înregistreaza datorii la bugetul de stat, știe sa faca profit și, totodata, sa transfere cu succes rezultatele cercetarii în practica.

"În ciuda…

Citeste articolul mai departe pe agerpres.ro…  

Sursa articol: agerpres.ro


Stiri pe aceeasi tema

Mihaela Bilic spune ce se intampla in organismul tau cand mananci drob de miel, de fapt

09:15, 06.05.2024 -  ”Drobul de miel, un preparat tradițional pentru masa de Paște, un fel de cozonac din carne, facut din organe de miel și multe verdețuri. Ficatul și ficațeii, creierul, pipota, inima și rinichii, splina, sunt organe cu o valoare nutritiva crescuta. Le consideram o carne de categoria a doua, iar in unele…

Cutremur linga Moldova. Ce magnitudine a avut seismul

11:41, 24.04.2024 - Un cutremur cu magnitudinea de 3,3 grade pe Richter s-a produs, miercuri dimineata, la ora locala 3:00, in apropiere de Moldova, in judetul Vrancea, potrivit informatiilor publicate de Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pamintului (INCDFP). Seismul a avut loc la adincimea de 73,4…

Senator Danuț Bica: ”Sprijinim economia naționala și mediul privat”

17:46, 02.04.2024 - Ministerul Finanțelor condus de Marcel Boloș lanseaza o noua schema de ajutor de stat pentru stimularea investițiilor mari, cu un buget total de 2,25 miliarde lei. Companiile pot aplica pentru ajutoare de 50 de milioane de lei pentru a realiza investiții regionale. Citește și Pitești: Limitator de viteza…

Productia de titei a Romaniei a scazut cu 4,7%, in ianuarie 2024; importurile s-au redus cu 6,3% (INS)

11:21, 31.03.2024 - Romania a produs, in ianuarie 2024, o cantitate de titei de 231.700 tone echivalent petrol (tep), cu 11.300 tep mai mica (-4,7%) fata de cea din perioada similara a anului trecut, conform datelor centralizate de Institutul National de Statistica (INS). Importurile de titei s-au ridicat in prima luna…

Fuziunea nucleara controlata: o șansa unica pentru Romania, intr-un domeniu de foarte mare perspectiva

11:40, 22.03.2024 - Fuziunea nucleara comerciala a trecut de la ficțiune științifica la realitate științifica, in mai puțin de un deceniu. Chiar și membrii bine informați ai clasei politice occidentale sunt, in mare parte, inconștienți de saltul cuantic in superconductori, lasere și materiale avansate care schimba brusc…

INOVAȚIILE VIITORULUI In viitor, cercetatorii exploreaza tehnologii avansate capabile sa transforme aerul in alimente precum carne, lapte și oua.

14:20, 13.03.2024 - Viitorul aduce tehnologii revoluționare menite sa converteasca dioxidul de carbon din aer direct in alimente alternative precum carne, lapte și oua. The post INOVAȚIILE VIITORULUI In viitor, cercetatorii exploreaza tehnologii avansate capabile sa transforme aerul in alimente precum carne, lapte și oua.…

Cea mai calda luna februarie in Romania, dar și in Europa. Avertisment al specialiștilor legat de incalzirea globala

13:30, 06.03.2024 - Conform datelor, luna februarie a acestui an a fost cea mai calda din istoria masuratorilor in Romania, dar și alte țari europene, arata fizicianul Bogdan Antonescu, intr-o analiza InfoClima.ro . Aceste recorduri ale temperaturii medii globale pentru ultimele noua luni (iunie 2023 - februarie 2024)…

Romanii au creat o noua rasa in Dobrogea: capra cu gust de 'vacuța frageda'

23:15, 15.02.2024 - Cercetatorii dobrogeni au reușit sa creeze o noua rasa de capre pentru carne, prin incrucișarea țapului african cu capra autohtona. Bucatarii și nutriționiștii spun ca ar putea deveni o alternativa mai ieftina, mai savuroasa și mai sanatoasa pentru romani. Dupa 14 ani de incercari, cercetatorii Institutului…


Ce parere ai despre aceasta stire?