Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Primul robot viu care se poate reproduce: sistemul nu este văzut la plante sau animale (STUDIU)

Publicat:

Oamenii de știința americani care au creat primii roboți vii spun ca formele de viața, cunoscute sub numele de xenoboți, se pot reproduce acum – și intr-un mod care nu este vazut la plante și animale (studiul este disponibil aici). Formați din celulele stem ale broaștei africane cu gheare (Xenopus laevis) de la care iși ia numele, xenoboții au o lațime mai mica de un milimetru (0,04 inchi). Ele au fost dezvaluite pentru prima data in 2020, dupa ce experimentele au aratat ca se pot mișca, lucra impreuna in grupuri și se pot autovindeca.

Acum, oamenii de știința care le-au dezvoltat de…

Citeste articolul mai departe pe stiripesurse.ro…  

Sursa articol: stiripesurse.ro


Stiri pe aceeasi tema

Oamenii de știința au descoperit un "comutator" care oprește sistemul imunitar sa atace celulele sanatoase

02:45, 22.03.2024 - Sistemul nostru imunitar este talentat in a face diferența intre chimia propriului nostru organism și cea a unui agent patogen invadator. Atunci cand funcționeaza defectuos, corpul nostru poate deveni gazda unui razboi civil intens, scrie sciencealert.com. Oamenii de știința sunt dornici sa ințeleaga…

Descoperirea secolului: Oamenii de știința anunța eliminarea HIV cu ajutorul tehnologiei CRISPR

12:05, 21.03.2024 - Utilizand tehnologia premiata cu Nobel, CRISPR, cercetatorii au eliminat virusul HIV din celulele infectate, marcand un pas uriaș catre eradicarea bolii. The post Descoperirea secolului: Oamenii de știința anunța eliminarea HIV cu ajutorul tehnologiei CRISPR first appeared on Informatia Zilei .

Oamenii de știința lucreaza la un monitor pentru cancerul la san care sa fie montat in sutien

15:20, 18.03.2024 - Cercetatorii britanici de la Universitatea Nottingham Trent dezvolta un dispozitiv care se potrivește in interiorul unui sutien și care ar putea monitoriza daca o tumoare de cancer la san este in creștere.

Cea mai rapida fisura din stratul de gheața al Antarcticii i-a surprins pe oamenii de știința

02:26, 06.03.2024 - Oamenii de știința americani au inregistrat cea mai rapida fisura din stratul de gheața detectata vreodata. Evenimentul a avut loc in 2012 pe platoul de gheața Pine Island, situat de-a lungul coastei de vest a Antarcticii, relateaza Planet Today, citind revista AGU Advances. Falia care s-a format a…

Anunț spumos al oamenilor de știința: Lipsa somnului ne face sa injuram mai mult

15:40, 29.02.2024 - Un nou studiu publicat in revista Current Psychology a descoperit o legatura intre calitatea slaba a somnului și folosirea mai frecventa a injuraturilor, dar și a autoironiei. Cercetatorii de la Oklahoma State University au analizat datele de la 309 de studenți și au constatat ca cei care dormeau prost…

Virusul gripei aviare a ajuns in Antarctica

21:25, 26.02.2024 - Un tip de gripa aviara a fost confirmat pentru prima data in Antarctica, au aratat oamenii de știința, ceea ce reprezinta un risc semnificativ pentru uriașele colonii de pinguini din regiune. "Aceasta descoperire demonstreaza, pentru prima oara, ca virusul gripei aviare a ajuns in Antarctica, in…

Oamenii de știința au descoperit un antidot universal impotriva veninurilor mortale de șarpe

08:20, 26.02.2024 - Cercetatori din SUA, Marea Britanie și India au creat un antidot universal pentru veninul mortal al șerpilor aspid. Printre aceștia se numara 384 de specii, inclusiv cele mai periculoase: cobra regala, mamba neagra și kraitul indian. Oamenii de știința au izolat și au comparat mai intai proteinele veninului…

Oceanologii trag un semnal de alarma: cel mai adinc loc de pe Pamint i-a surprins neplacut pe oamenii de știința

02:10, 17.02.2024 - Oamenii de știința au prezentat publicului o descoperire surprinzatoare, facuta la o adincime de aproape 11 mii de metri. Cele vazute au provocat oceanologilor impresii triste. In adincurile Gropii Marianelor, cel mai adinc punct de pe Pamint, unde lumina soarelui nu patrunde, oamenii de știința de…


Ce parere ai despre aceasta stire?