Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Primul om conceput ”în borcan” împlinește 38 de ani

Publicat:

Pe 25 iulie 1978, s-a nascut , primul bebeluș conceput in laborator, printr-o tehnica revoluționara la acea vreme: fertilizarea in vitro. Spre deosebire de procedura mai simpla a inseminarii artificiale, in care lichidul seminal este introdus in uter și concepția are loc relativ natural, fertilizarea in vitro presupune combinarea ovulelor și spermei in afara corpului, in laborator. Odata ce embrionul/embrionii se formeaza, aceștia sunt introduși in uter. Din punct de vedere statistic, doar 5% din cuplurile infertile apeleaza la ea, determinand nașterea a mai mult de 200.000 copii numai…

Citeste articolul mai departe pe playtech.ro…  

Sursa articol: playtech.ro


Stiri pe aceeasi tema

MedLife intra in actionariatul Personal Genetics

17:55, 03.04.2024 - ”MedLife, cea mai mare retea de servicii medicale private din Romania, anunta intrarea in actionariatul Personal Genetics, centru de genetica medicala umana, cu acoperire nationala, infiintat in anul 2011. Astfel, Grupul MedLife devine operatorul care detine cea mai mare expertiza in sfera de secventiere…

UMF Cluj, in topul inovarii academice: 14 milioane de euro din PNRR pentru dezvoltarea infrastructurii universitare

15:45, 03.04.2024 - Universitatea de Medicina și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca a caștigat, din PNRR, doua proiecte in valoare totala de 69,3 milioane de lei pentru modernizarea infrastructurii universitare.

UMF Cluj, in topul inovarii academice. Aproape 14 milioane de euro din PNRR pentru dezvoltarea infrastructurii universitare.

15:25, 03.04.2024 - Universitatea de Medicina și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca a caștigat, din Planul Național de Redresare și Reziliența (PNRR), doua proiecte in valoare totala de 69,3 milioane de lei pentru modernizarea infrastructurii universitare.

Metoda de tratament preferata de tot mai mulți romani

10:41, 25.03.2024 - Dezvoltarea tehnologiei a dus la inregistrarea unor progrese semnificative in multe domenii. Medicina nu face nici ea excepție. Apariția unor noi metode de tratament chirurgical, minim invazive, pentru afecțiuni care pana de curand necesitau incizii ample, cu risc mare de complicații, a schimbat considerabil…

Vaccinuri ARN mesager, in curand sub forma de pulbere?

08:45, 19.03.2024 - Vaccinuri ARN mesager administrate printr-o tehnica noua, sub forma de pulbere, care prezinta multiple avantaje comparativ cu serul obișnuit, au anunțaț recent cercetatorii belgieni.  In prezent, cercetatorii belgieni studiaza posibilitatea administrarii vaccinurilor ARN mesager sub forma de pulbere,…

Un manager de spital din Iași a decretat unitatea medicala „șpaga free”. „Pacienții trebuie sa vina cu incredere la noi și trebuie sa insanatoșim sistemul de sanatate”

17:05, 07.03.2024 - Managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași, dr. Florin Roșu, a decretat ca unitatea medicala pe care o conduce este „șpaga free”. Dr. Roșu a explicat pentru Libertatea ca e un titlu „onorific”, dar care subliniaza o realitate importanta din Romania anului 2024: pacienții trebuie sa vina la spital…

Viața cu parapareza spastica. A reușit sa mearga la 6 ani, iar acum e kinetoterapeuta și instructoare de pilates

12:15, 24.02.2024 - Cristiana Zaharia are 24 de ani și s-a nascut cu parapareza spastica. A fost nevoie de cateva operații și de mulți ani de kinetoterapie ca sa ajunga, pe la 6-7 ani, sa mearga singura in picioare. Acum, ea insași e kinetoterapeuta și instructoare de pilates, dar e și un exemplu ca, atunci cand crezi…

Lupta pentru clima se muta in instanțe. Vesticii sunt campioni la litigii de clima, dar procesele pentru a forța guvernele sa-și respecte angajamentele fața de Pamant au pornit și-n Est

07:05, 16.02.2024 - 2023 a fost cel mai calduros an din istorie. Pentru prima oara, temperatura globala a depașit pragul de 2 grade Celsius peste nivelurile preindustriale. In Romania, abaterea termica a fost 2,3 grade, asta pe langa ca suntem mai nepregatiți și vulnerabili decat vecinii vestici in fața efectelor incalzirii…


Ce parere ai despre aceasta stire?