Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Premierul Pashinyan anunţă parlamentul că baza militară rusă din Armenia va fi extinsă

Publicat:

Premierul armean a anuntat miercuri ca doreste desfasurarea mai multor trupe pe teritoriul Armeniei, ceea ce ar putea duce la o consolidare si mai mare a rolului crucial al Moscovei ca garant al securitatii acestui stat din Caucazul de Sud, potrivit . "Alianta militara armeano-rusa este esentiala pentru asigurarea securitatii Armeniei", a declarat Pashinyan intr-un discurs sustinut in parlament, in care a evidentiat indeosebi "sistemul comun de aparare aeriana". Premierul a precizat ca negocieri au fost initiate "cu partenerii nostri rusi" pentru ca Baza nr.102 militara

Citeste articolul mai departe pe agerpres.ro…  

Sursa articol: agerpres.ro


Stiri pe aceeasi tema

Incident ciudat: Un avion care zbura din Armenia spre Chișinau a aterizat neprogramat la Otopeni. A urmat o alerta cu bomba la bord

19:46, 14.06.2024 - Un incident mai putin obisnuit s-a petrecut vineri pe aeroportul Henri Coanda din București, unde o aeronava cu 179 de pasageri la bord, care decolase de la Erevan, capitala Armeniei, si trebuia sa ajunga in Republica Moldova, a fost rerutata spre Otopeni din cauza unor restrictii de zbor la Chisinau.…

Lovitura pentru Putin. Anunțul premierului armean cu privire la alianța militara cu Rusia: „Nu ne vom mai intoarce, nu exista alta cale”

16:06, 14.06.2024 - Premierul armean Nikol Pasinian și-a exprimat miercuri, 12 iunie, intenția de a parasi Organizația Tratatului de Securitate Colectiva, dominata de Rusia și alcatuita din mai multe țari ex-sovietice, pe masura ce tensiunile sunt in creștere.

Armenia a anunțat ca va parasi alianța militara cu Rusia. Pașinian: „Membrii alianței planuiesc un razboi impotriva noastra”

08:31, 14.06.2024 - Armenia se va retrage in mod oficial din alianța militara a Rusiei, a anunțat saptamana aceasta premierul țarii, in timp ce tensiunile cu Moscova continua sa creasca, potrivit Politico, citat de Digi24.ro .

Retragere istorica: Forțele ruse se retrag din Armenia

18:15, 09.05.2024 - Președintele rus Vladimir Putin a dat acordul pentru retragerea militarilor și polițiștilor de frontiera ruși din diferite parți ale Armeniei, la cererea Erevanului, a declarat purtatorul de cuvant al Kremlinului, Dmitri Peskov, citat de agenția rusa Interfax și relatat de Reuters. Aceasta decizie intervine…

Presedintele Azerbaidjanului avertizeaza Occidentul sa nu foloseasca Armenia drept avanpost militar: „Vor fi consecințe”

21:40, 05.04.2024 - Presedintele Azerbaidjanului, Gaidar Aliev, a avertizat vineri Occidentul sa nu transforme Armenia intr-un „avanpost militar” in Caucazul de Sud, in urma unei reuniuni la nivel inalt a Armeniei cu SUA si cu UE, relateaza agentia EFE, citata de Agerpres.

Joe Biden, la implinirea celor 75 de ani pentru alianța NATO: 'Este cea mai mare alianta militara care a existat vreodata!'

20:15, 04.04.2024 - Presedintele american Joe Biden a facut joi apel la mentinerea ''angajamentului sacru'' al Statelor Unite in cadrul NATO, pe fondul criticilor recurente ale rivalului sau republican Donald Trump contra aliantei transatlantice, informeaza agentia France Presse, relateaza Agerpres.

Armenia a intrat in vizorul Moscovei. Rusia acuza autoritațile de la Erevan ca vor sa rupa legaturile cu Kremlinul

20:16, 28.03.2024 - Rusia a acuzat joi Armenia ca incearca sa rupa legaturile din ce in ce mai fragile intre cele doua tari, intr-un moment in care Erevanul pune si mai mult sub semnul intrebarii rolul Moscovei de garant al securitatii regionale, relateaza AFP, preluata de Agerpres.

Eroul Romaniei U21 in victoria cu Armenia, interviu pentru GSP dupa meci: ,Cu siguranța, acest gol imi va marca intreaga cariera de fotbalist!”

16:10, 26.03.2024 - Romania U21 a caștigat dramatic pe terenul Armeniei U21, scor 1-0, in etapa cu numarul 6 din preliminariile EURO 2025, eroul „tricolorilor” fiind Cristian Mihai. Mijlocașul ofensiv de 19 ani de la UTA Arad a dat lovitura pe final, marcand singurul gol al meciului in minutul 88. Dupa partida din Armenia,…


Ce parere ai despre aceasta stire?