Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Potasiul ajută şi inima şi creierul. Ce alimente sunt bogate în acest mineral

Publicat:

Impreuna cu sodiul, potasiul actioneaza pentru a regla echilibrul hidric al corpului si normalizarea ritmului cardiac. Potasiul functioneaza in interiorul celulelor, iar sodiul in afara acestora. Atunci cand echilibru sodiu-potasiu este tulburat, functiile nervoase si cele musculare au de suferit. Nivelul scazut de zahar in sange – hipoglicemia – duce la pierderi de potasiu, la fel si posturile lungi si diareea severa, potrivit doctorului farmacolog . Se considera ca 1.600 – 2.000 de miligrame de potasiu pe zi este aportul optim al acestui mineral pentru un adult sanatos. Potasiul…

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Șase alimente care imbunatațesc starea de spirit: ajuta la sanatatea creierului și regleaza nivelul de zahar din sange

18:50, 04.05.2024 - Oricine a gasit vreodata alinare in alimente precum inghețata sau pastele sau s-a simțit amorțit ori trist dupa o masa copioasa știe ca mancarea poate avea impact asupra starii de spirit, scrie Yahoo Life, care a publicat o lista cu șase alimente care imbunatațesc dispoziția.

Miraculoasa scrumbie de Dunare. Medicii, despre efectele asupra sanatații: ajuta inima, creierul și ne ferește de depresie

14:56, 25.04.2024 - Considerata ca fiind unul dintre cei mai sanatoși pești din lume, scrumbia de Dunare este bogata in acizi grași Omega3, calciu, vitamina D și seleniu. De asemenea are proprietați antiinflamatoare și antioxidante, ajuta inima, creierul și ne ferește de depresie

Persoanele cu boli de inima sufera intai modificari la nivelul creierului (studiu)

01:06, 31.03.2024 - O noua analiza la care au participat peste 13.000 de persoane a relevat ca modificarile vaselor de sange din creier, care pot creste riscul de accident vascular cerebral (AVC) si dementa, sunt frecvente la persoanele cu o serie de afectiuni cardiace, indiferent daca au suferit sau nu un AVC.  O…

Sucul de aloe vera ajuta la controlul glicemiei. Cum trebuie consumat

01:40, 06.03.2024 - Nivelul crescut de zahar din sange poate duce la probleme mari de sanatate. Pentru a ține totul sub control, poți consuma suc de aloe vera. Planta este miraculoasa și te ajuta sa iți imbunatațești starea generala daca o vei consuma in mod frecvent.

Top 5 motive pentru care te confrunți cu fluctuații de greutate: asculta-ți corpul și vei afla raspunsul!

07:16, 05.03.2024 - 1. Retenția de apaRetenția de apa poate fi unul dintre cei mai mari vinovați in ceea ce privește fluctuațiile bruște de greutate. Consumul excesiv de sare, dezechilibrele hormonale sau perioadele menstruale pot duce la retenție de apa, ceea ce se traduce adesea printr-o creștere temporara in greutate.…

Top 5 motive pentru care te confrunți cu fluctuații de greutate: asculta-ți corpul și vei afla raspunsul!

22:01, 03.03.2024 - 1. Retenția de apaRetenția de apa poate fi unul dintre cei mai mari vinovați in ceea ce privește fluctuațiile bruște de greutate. Consumul excesiv de sare, dezechilibrele hormonale sau perioadele menstruale pot duce la retenție de apa, ceea ce se traduce adesea printr-o creștere temporara in greutate.…

Se vor majora de la 1 martie 2024: indemnizația de șomaj, prestațiile sociale pentru persoanele cu handicap, nivelul minim al indemnizației pentru creșterea copilului

08:01, 25.02.2024 - Se vor majora de la 1 martie 2024: indemnizația de șomaj, prestațiile sociale pentru persoanele cu handicap, nivelul minim al indemnizației pentru creșterea copilului The post Se vor majora de la 1 martie 2024: indemnizația de șomaj, prestațiile sociale pentru persoanele cu handicap, nivelul minim al…

Alimente bogate in acid hialuronic. Ajuta-ți articulațiile sa se mențina tinere

17:30, 18.02.2024 - Acidul hialuronic este o substanța produsa in mod natural de corpul uman și se regasește in mai multe organe. Din pacate, se diminueaza in timp, odata cu inaintarea in varsta. Vestea buna insa este ca el poate fi asimilat prin intermediul alimentației.


Ce parere ai despre aceasta stire?