Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Planta de putini stiuta folosita in tratamentul bolilor hepatice, anorexiei, afectiunilor renale, edemelor, constipatiei

Publicat:

Drobita are frunzele ascutite la varf, florile sunt de culoare galben deschis, dispuse in varful tulpinii. Fructul este o pastaie care contine seminte mici, sferice. 
In scop fitoterapeutic se utilizeaza partea aeriana inflorita a plantei. Drobita infloreste din luna iunie pana in luna august. In scop alimentar se utilizeaza pastaia. 
Planta contine ulei volatil, alcaloizi, mucilagii, tanin,  lectine, flavone, substante amare, substante minerale, tanin
Drobita are efect laxativ, emetic, cardiotonic, stomahic, vasocnstrictor, sudorific, antiemetic, diuretic,…

Citeste articolul mai departe pe bzi.ro…  

Sursa articol: bzi.ro


Stiri pe aceeasi tema

Planta folosita la prepararea Sfantului Mir, aclimatizata la Banca de Resurse Vegetale Genetice Buzau

22:20, 29.05.2024 - Planta care da parfumul mirului a fost aclimatizata de cercetatorii romani. Uleiul extras din floarea Cistus Ladaniferus, „trandafirul de roca”, este ingredientul-cheie in compozitia celui mai vechi parfum pe nume Kyphi, numit de egipteni „Lacrimile zeului Osiris“.

Plante de interior care au nevoie de multa lumina

10:06, 24.05.2024 - Din varietatea de plante pentru interior, exista tipuri de plante in ghiveci care se adapteaza perfect oricaror condiții, dar și plante de interior care au nevoie de multa lumina pentru a se dezvolta. Iata care sunt acestea.Vezi care sunt plantele care au nevoie de multa lumina atunci cand le alegi…

Cel mai bun analgezic natural: Crește in gradina și are proprietați similare opiului

22:20, 20.05.2024 - Intr-un trecut nu prea indepartat, Laptuca salbatica era o planta foarte celebra pentru proprietațile sale medicinale. Acesta era considerat un substituent pentru opiu, fiind supranumit și "opiul saracului" datorita prețului scazut și accesibilitații sale. In secolul al XIX-lea, Laptuca salbatica era…

Primele vaccinuri ARN mesager impotriva cancerului sunt testate la Londra: „Este o forma de terapie personalizata”

21:05, 26.04.2024 - Un vaccin personalizat impotriva cancerului, cu tehnologie de tip ARN mesager, este testat pe oameni, in premiera, in aceste zile la Londra. Experții spun ca acesta ar putea fi „un moment de cotitura” in efortul de a vindeca permanent cancerul, relateaza The Guardian. Melanomul, tipul de cancer pentru…

Cimbrul, medicament sau condiment minune pentru mancaruri alese

00:00, 17.04.2024 - SANATATE DIN FRUNZE…Cimbrul este o planta robusta, tufoasa, cu frunze verzi-cenusii, ce are un parfum si un gust intens. Este o planta aromatica folosita frecvent in bucataria romaneasca pentru a da savoare multor preparate, de la ciorbe si tocanite, pana la fripturi sau saramuri de peste. Cimbrul este…

Care sunt alimentele benefice pentru ficat

12:55, 12.04.2024 - Ficatul este cea mai mare glanda din corpul uman, fiind și organul cu cel mai mare volum. Acesta are numeroase funcții metabolice esențiale in procesul de digestie și de eliminare a toxinelor din organism. In pofida faptului ca este vital pentru sanatatea organismului, mulți oameni se confrunta cu diverse…

Tratamentul tumorilor hepatice

11:30, 25.03.2024 - Stereotaxia este un tip de radioterapie externa prin care se pot administra doze mari de radiație, cu mare precizie, direct asupra țesuturilor tumorale, fara o afectare semnificativa a organelor și țesuturilor sanatoase din vecinatate. Procedura are numeroase avantaje pentru pacienți, deoarece poate…

Mircea, un motociclist bistrițean, tata a doi copii, diagnosticat cu o forma agresiva de cancer. Il ajutam?

11:11, 25.03.2024 - Mircea Vrancean, unul dintre motocicliștii implicați activ in comunitatea moto din Bistrița și membru al Asociației Moto Boierii Nordului, tata a doi copii, are nevoie de ajutorul nostru. In urma cu 4 ani, viața i-a fost data peste cap dupa ce a fost diagnosticat cu cancer. Analizele, efectuate dupa…


Ce parere ai despre aceasta stire?