Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Piese de tezaur din colecția Muzeului Țării Crișurilor prezente în expoziția de la Muzeul Național de Arheologie din Madrid

Publicat:

Muzeul Țarii Crișurilor se numara printre partenerii Muzeului Național de Istorie la cea mai ampla și importanta expoziție arheologica care a fost organizata vreodata peste hotare: Tezaure arheologice din Romania. Radacini dacice si romane, deschisa in 30 septembrie la Madrid, la Muzeul Național de Arheologie.

Citeste articolul mai departe pe bihon.ro…  

Sursa articol: bihon.ro


Stiri pe aceeasi tema

Engolpionul din aur din colectia Muzeului National de Istorie a Romaniei - o dovada a prezentei artei bizantine pe teritoriul tarii noastre

14:55, 30.04.2024 - Engolpionul cruce relicvar din aur descoperit la Dinogetia, sec. XI, face parte din colectia Muzeul National de Istorie a Romaniei si reprezinta o dovada a prezentei artei bizantine pe teritoriul tarii noastre. In acceptiune larga, engolpionul este un obiect caruia ii sunt atribuite puteri apotropaice,…

La Muzeul National de Istorie a Romaniei: Expozitia In jurul Atacului de la Smardan. Pictori ai Razboiului de Independenta in colectia MNIR", isi prelungeste perioada de vizitare

12:40, 13.04.2024 - Expozitia "In jurul Atacului de la Smardan. Pictori ai Razboiului de Independenta in colectia MNIR, isi prelungeste perioada de vizitare pana la data de 12 mai 2024, potrivit Muzeului National de Istorie a Romaniei. Dintre episoadele definitorii pentru istoria moderna romaneasca, Razboiul Ruso Turc…

Album de familie. Regii si reginele, principii si principesele Romaniei", catalog de colectie la Muzeul National de Istorie a Romaniei

15:15, 11.04.2024 - "Album de familie. Regii si reginele, principii si principesele Romaniei, catalog de colectie la Muzeul National de Istorie a Romaniei catalog de colectie, 354 de pagini, 2023. "Album de familie. Regii si reginele, principii si principesele Romaniei, este un catalog de colectie al Muzeului National…

Zi de greva japoneza la Muzeul National de Istorie a Romaniei

14:45, 04.04.2024 - Si angajatii Muzeului National de Istorie a Romaniei au intrat astazi, 4 aprilie a.c. in greva japoneza. Principalele revendicari ale acestora sunt remedierea inechitatilor morale si salariale generate de OUG 128 2023 si egalizarea de urgenta, in plata a functiilor similare din sistemul muzeelor si…

Doua muzee buzoiene, partenere ale Muzeului Național al Romaniei

00:11, 01.03.2024 - In perioada februarie – noiembrie, alaturi de Muzeul Național de Istorie a Romaniei (MNIR) se afla doua muzeee buzoiene care au calitate de parteneri intr-un proiect cultural intitulat „Tradiție in lut – in siajul artiștilor ceramiști”. Este vorba despre Muzeul Județean și despre Muzeul Municipal „Octavian…

“Ce-și doresc femeile?! – reclame și publicitate de-a lungul timpului”, expoziție la Muzeul Județean

12:41, 28.02.2024 - Eveniment “Ce-și doresc femeile?! – reclame și publicitate de-a lungul timpului”, expoziție la Muzeul Județean februarie 28, 2024 12:39 Muzeul Judetean Teleorman, institutie de cultura aflata sub autoritatea Consiliului Judetean Teleorman, deschide joi, 29 februarie 2024, ora 11.00, expoziția “Ce-și…

Scrisori din colectia Muzeului National de Istorie a Romaniei. Corespondenta catre Ioan Andriesescu

11:20, 27.02.2024 - Volumul Corespondenta catre Ioan Andriesescu. Scrisori din colectia Muzeului National de Istorie a Romaniei reuneste in paginile sale un numar de peste 480 de scrisori primite de unul dintre cei mai importanti arheologi romani, Ioan Andriesescu, director al Muzeului National de Antichitati si profesor…

Evanghelia greco-romana din 1693, aflata in colectia Muzeului National de Istorie a Romaniei

14:30, 25.02.2024 - Evanghelia greco romana din 1693 este exponatul ce se afla in colectia Muzeului National de Istorie a Romaniei. A fost tiparita de ieromonahul Antim Ivireanul in Tipografia Domneasca din Bucuresti, iar ferecatura in argint aurit a fost realizata la Brasov, la comanda ctitorului manastirii Hurezi, Constantin…


Ce parere ai despre aceasta stire?