Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Patru cai cu anemie infecţioasă ecvină au fost sacrificaţi. Alte mii de animale din Argeş au fost testate pemtru depistarea AIE

Publicat:


Analizele de laborator au confirmat prezenta bolii la patru cabaline, care au fost sacrificate in termenul legal de 10 zile de la depistarea bolii.
Cunoscuta si sub denumirea de febra de mlastina, anemia infectioasa ecvina este o afectiune virala produsa de un lentivirus cu actiune complexa. Boala se manifesta nu doar la cai, ci si la catari si magari, prin febra remitenta si intermitenta, anemie, diateza hemoragica, cardiopatie si oboseala evidenta la efort moderat, dar mai ales slabirea rezistentei organismului animalului la infectii.
De cele mai multe ori, boala duce la moartea animalului.…

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Tezaurizarea compulsiva: boala prea puțin cunoscuta, care te poate ucide

06:10, 17.04.2024 - Tulburarea de tezaurizare compulsiva pare a fi prezenta in randul populației in proporție de 2 pana la 5%, ceea ce o face mai prevalenta decat schizofrenia. Afecteaza barbați și femei in numar aproximativ egal. Dar sa-i desfacem tainele.

Alerta la Spitalul Victor Babeș din Capitala: Tuse convulsiva, risc ridicat de deces, primul pacient din 2024 cu febra tifoida

16:35, 29.03.2024 - Dr. Simin Aysel Florescu, managerul Spitalului de Boli Infectioase Victor Babes din Capitala a anuntat intr-un interviu acordat News.ro ca anul acesta a fost inregistrat primul caz de febra tifoida, boala luata de un pacient adult dintr-o tara din Asia. Anul trecut au mai existat alti trei pacienti…

Limitator de viteza nou amplasat – strada Tudor Vladimirescu, Pitești!

09:55, 27.03.2024 - Limitator de viteza nou amplasat – strada Tudor Vladimirescu, Pitești! Pentru reducerea riscului de producere a evenimentelor rutiere nedorite, Primaria Municipiului Pitesti a decis amplasarea unui limitator de viteza pe carosabilul strazii Tudor Vladimirescu, in fața blocului P2-3. Actiunea a fost…

Milioane de persoane raspandesc fara sa stie cea mai mortala boala infectioasa din lume. Se cauta o metoda mai simpla de diagnosticare

18:15, 24.03.2024 - Cea mai mortala boala infectioasa din lume, tuberculoza (TBC sau TB), ucide peste un milion de oameni in fiecare an. Oamenii de stiinta spun ca sunt aproape de a dezvolta un test de sange care ar putea identifica milioane de persoane care raspandesc boala fara sa stie.

Razie in Maramureșul istoric. Ce rezultate au adus acțiunea polițiștilor rutieri?

12:00, 15.03.2024 - In ultimele 24 de ore, polițiștii maramureșeni au desfașurat acțiuni punctuale pe drumurile de pe raza județului, pentru prevenirea și combaterea accidentelor rutiere. Polițiștii Secției 6 Poliție Rurala Sarasau, impreuna cu lucratori din cadrul RAR Maramureș, au oprit pentru verificari aproape 50 de…

Boala mortala care se raspandește in Europa a ajuns la granițele Romaniei. Ce animal de casa o poate transmite

05:51, 12.03.2024 - O noua epidemie a izbucnit in Europa, iar raspandirea ei s-a accelerat in cursul acestui an. In Ungaria, la granița cu Romania, au fost inregistrate cinci cazuri mortale. Infecția bacteriana, prezenta și in alte țari europene, inclusiv Ungaria, este considerata o boala febrila și periculoasa, avertizeaza…

Actiune in municipiul Constanta si in statiunea Mamaia pentru depistarea soferilor care nu respecta regimul legal de viteza (FOTO)

15:11, 10.03.2024 - Actiunea s a desfasurat in municipiul Constanta si statiunea Mamaia. La data de 9 martie 2024, politisti din cadrul Politiei Municipiului Constanta Serviciul Municipal de Siguranta Rutiera au desfasurat o actiune pentru prevenirea si combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, prin…

Boala sarutului: ce este și cat de periculoasa poate fi pentru sanatate

09:35, 22.02.2024 - Apare mai ales in randul copiilor sau al adolescenților, atunci cand schimbul de fluide (saliva) este mai ridicat, mononucleoza infecțioasa poate avea implicații grave pentru sanatate. Infecția poate aparea și sub forma de focare mici, in comunitați cum ar fi școlile sau internatele.


Ce parere ai despre aceasta stire?