Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Păduri tropicale în Antarctica. Descoperire uluitoare cauzată de schimbările climatice de pe Terra

Publicat:

Oamenii de stiinta au descoperit fosile ale unor paduri care au existat in Antarctica acum 90 de milioane de ani, in timpul dinozaurilor, iar analizele arata ca zona avea o clima la fel de calda ca a Europei din zilele noastre.

Echipele de cercetatori au gasit ramasite fosilizate de radacini de copaci, iar expertii cred ca in regiune se gaseau paduri tropicale similare celor din insulele sudice din . Unele temperaturi urcau pana la 20 de grade Celsius, dar vegetatia a fost probabil una diferita de ceea ce stim noi in prezent, pentru ca era adaptata la lunile de noapte polara.

Citeste articolul mai departe pe rtv.net…  

Sursa articol: rtv.net


Stiri pe aceeasi tema

Europa a inregistrat in 2023 un numar-record de zile de ”stres termic extrem”, arata un raport al Serviciului Modificarilor Climatice al Copernicus si Organizatiei Meteorologice Mondiale

18:56, 22.04.2024 - ”Anul 2023 a atins un nou numar-record de zile de «stres termic extrem», adica zile in care «temperatura resimtita” a depasit echivalentul a 46°C”, se arata intr-un raport publicat luni de catre Observatorul european Copernicus si Organizatia Meteorologica Mondiala (OMM). Acest indice al ”stresului…

Furtuna „RENATA”, care face ravagii prin Europa, se indreapta spre R. Moldova

21:40, 15.04.2024 - Furtuna Renata, care a provocat deja ravagii in mai multe țari ale Europei, se indreapta spre Romania și a Republicii Moldova, aducind cu ea un front de aer rece, ce va cauza scaderi de temperatura drastice, ploi abundente și vijelii puternice, anunța meteorologii de la București. Se estimeaza ca diferențele…

Furtuna Renata, care face ravagii in Europa, se apropie de Romania: cand lovesc furtunile extreme

13:41, 15.04.2024 - Vremea in Romania in perioada ce urmeazaPe parcursul zilei, cerul va fi predominant senin, insa sunt așteptate innorari temporare și averse izolate, insoțite de descarcari electrice, mai ales in extremitatea de nord a teritoriului. Vantul va sufla slab pana la moderat, cu intensificari in nord-vest,…

Morgan Stanley: Oferta excesiva de gaze naturale la nivel global ar putea atinge maximele mai multor decenii in urmatorii ani

08:55, 03.04.2024 - Pentru o piata care in prezent se ridica la peste 400 mtpa, aceasta reprezinta ”o crestere semnificativa a ofertei”. ”Ne asteptam ca oferta excesiva de pe piata de gaze sa atinga maximele mai multor decenii in urmatorii ani”, au spus strategii pentru marfuri ai Morgan Stanley. Preturile gazelor naturale…

Urșii, mai protejați decat oamenii in Romania - Ministrul Mediului cere, la Bruxelles, permisiune pentru intervenții mai drastice

20:40, 25.03.2024 - Prezent luni la Consiliul de Mediu de la Bruxelles, ministrul Mediului, Mircea Fechet, a susținut mai multe intervenții, una dintre ele fiind despre necesitatea reevaluarii starii de conservare a populației de urs brun din Europa. „Romania a dovedit ca este capabila sa gestioneze cea mai mare populație…

Ciclonul care a facut prapad in Europa ajunge in Romania/ ANM: revin ninsorile și temperaturile scad drastic

19:50, 04.03.2024 - Un ciclon mediteranean a generat probleme uriașe in țarile din vestul Europei, iar acum ajunge și in Romania. Directorul de prognoza al ANM, Florinela Georgescu, a explicat ca incepand de miercuri temperaturile vor fi in scadere, iar spre finalul saptamanii vor reveni ninsorile in zonele inalte, iar…

Descoperire epocala: A fost identificata steaua neutronica nascuta dintr-o supernova si observata de pe Terra in 1987. Ce spun cercetatorii

08:06, 24.02.2024 - Atunci cand o stea cu o masa de 20 de ori mai mare decat cea a Soarelui nostru a explodat intr-o galaxie din apropiere, explozia sa a fost atat de violenta incat a fost vizibila cu ochiul liber din emisfera sudica a Pamantului timp de cateva saptamani in 1987. Oamenii de stiinta au identificat in sfarsit…

Un sistem important de curenți din Oceanul Atlantic ar putea disparea. Ce consecințe climatice poate aduce fenomenul

18:10, 10.02.2024 - Un sistem crucial de curenți oceanici ar putea fi pe cale sa dispara, potrivit unui nou raport, cu implicații alarmante asupra creșterii nivelului marii și a vremii la nivel global, ceea ce ar duce la scaderea dramatica a temperaturilor in unele regiuni și la creșterea acestora in altele, scrie CNN.Folosind…


Ce parere ai despre aceasta stire?