Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

O ceaşcă de cafea protejează împotriva diabetului

Publicat:

Cafeaua reduce riscul de diabet zaharat, dupa cum au stabilit savanții de la Universitatea de Stiinta si in China. Cercetatorii chinezi au descoperit trei componente-cheie in cafea, care blocheaza formarea de proteine ​​toxice in organism, care pe termen lung duc la dezvoltarea diabetului zaharat de tip II. Acest diabet se dezvolta atunci cind organismul nu poate produce suf

Citeste articolul mai departe pe noi.md…  

Sursa articol: noi.md


Stiri pe aceeasi tema

Legatura dintre spațiile verzi din apropierea locuinței și sanatatea mintala. La ce concluzii au ajuns cercetatorii unui studiu

21:06, 04.05.2024 - Oamenii care locuiesc in apropierea parcurilor și zonelor verzi au un risc mai mic de a dezvolta depresie și anxietate. Este concluzia la care a ajuns recent un grup de cercetatori chinezi, care au studiat potențiala legatura intre expunerea pe termen lung la spații verzi in proximitatea locuinței și…

O mutatie genetica descoperita de cercetatori ar putea ajuta la prevenirea diabetului

08:50, 27.04.2024 - Cercetatorii britanici de la Universitatea din Exeter au descoperit o mutatie genetica unica – identificata la doi copii, frati – care nu a mai fost observata pana acum la oameni și care deschide calea catre noi optiuni de tratament pentru diabetul zaharat de tip 1, scrie News.ro. Mutatia se afla in…

"Descoperire medicala revoluționara: Mutație genetica unica ofera speranța in tratarea diabetului

18:35, 26.04.2024 - Cercetatorii britanici de la Universitatea din Exeter au facut o descoperire de ultima ora: o mutatie genetica unica identificata la doi copii, frati, care nu a mai fost observata pana acum la oameni, ceea ce deschide calea catre noi optiuni de tratament pentru diabetul zaharat de tip 1.

Un studiu genetic dezvaluie originile preistorice etiopiene ale cafelei Arabica

01:02, 24.04.2024 - Oamenii de stiinta au descifrat genomul cafelei arabica ajungand pana la originile acesteia, o incrucisare naturala intre alte doua specii de cafea, produsa in urma cu intre 610.000 si un milion de ani, in padurile din Etiopia. Conform constatarilor, aceasta specie de cafea este mai veche decat specia…

Vaccin promițator impotriva unei boli letale

13:45, 25.03.2024 - O echipa de cercetatori de la Universitatea din California, Los Angeles (UCLA) a dezvoltat un vaccin care s-a dovedit a fi foarte eficient impotriva melioidozei, o boala tropicala extrem de letala. Melioidoza este provocata de bacteria Burkholderia pseudomallei. Se gasește in solul și apa contaminate…

oamenii de știința dezvaluie ca sursele a zeci de substanțe chimice nu pot fi identificate

10:55, 16.03.2024 - Cercetatorii de la Universitatea din California, San Francisco, au elaborat o metoda inovatoare de screening pentru detectarea mai precisa a substanțelor chimice din organismul uman. Intr-un studiu recent, aceasta tehnica a identificat peste 100 de substanțe chimice, inclusiv 50 care nu fusesera niciodata…

Corpul uman ramane un mare mister: oamenii de știința dezvaluie ca sursele a zeci de substanțe chimice nu pot fi identificate

05:30, 16.03.2024 - Cercetatorii de la Universitatea din California, San Francisco, au elaborat o metoda inovatoare de screening pentru detectarea mai precisa a substanțelor chimice din organismul uman. Intr-un studiu recent, aceasta tehnica a identificat peste 100 de substanțe chimice, inclusiv 50 care nu fusesera niciodata…

Inventatorii romani au inregistrat la OSIM ”painea cu friptura”: ”Nu se vede carnea, dar se simte”

10:25, 13.03.2024 - Cercetatorii romani au brevetat la OSIM painea cu friptura, in care carnea nu se vede, dar se simte. Universitatea ”Dunarea de Jos” din Galați a obținut un brevet de invenție pentru o paine proteica, la care a lucrat un colectiv de cadre didactice de la Facultatea de Știința și Ingineria Alimentelor.Specialiștii…


Ce parere ai despre aceasta stire?