Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Noi teste de anticorpi care pot detecta variantele noului coronavirus cu o previzie de peste 98%

Publicat:

Oamenii de stiinta au dezvoltat teste de anticorpi inovatoare, care pot detecta daca oamenii au fost expusi la noi variante ale coronavirusului, relateaza marti dpa.

Cercetatori au declarat ca noile teste pot detecta raspunsuri la anticorpi in cazul infectiei cu virusul SARS-CoV-2 cu o precizie de peste 98% si specificitate de 100%, spre deosebire de cele disponibile in prezent care au o precizie in jur de 60-93% si nu pot diferentia intre variante unice.

Noile teste pot fi utilizate pentru a estima prevalenta circulatiei tulpinilor variate in comunitate, intre care variantele

Citeste articolul mai departe pe stiripesurse.ro…  

Sursa articol: stiripesurse.ro


Stiri pe aceeasi tema

Oamenii de știința au descoperit noi funcții ale cerebelului

03:25, 30.04.2024 - Noile cercetari susțin ipoteza conform careia cerebelul joaca un rol-cheie in procesul de invațare. Cerebelul reprezinta doar 10% din masa totala a creierului, dar mai mult de trei sferturi dintre neuroni sint localizați in aceasta zona. Se crede ca aceasta parte a sistemului nervos este responsabila…

Pacientul care a uimit oamenii de știința: a fost infectat cu coronavirus timp de 613 zile

17:00, 21.04.2024 - Cercetatori din Tarile de Jos au raportat cazul unei infectari extrem de prelungite cu COVID-19 la un barbat care a decedat anul trecut si au avertizat in legatura cu aparitia unor variante mai periculoase ale coronavirusului.

Prețul carburanților se apropie de 8 lei! Litrul de benzina s-a majorat cu 4% in doar o luna

07:45, 21.04.2024 - Pentru un plin de 50 de litri, platim chiar și 15 lei in plus. Toate aceste scumpiri se reflecta și in prețul alimentelor din supermarketuri. Primii afectați de scumpiri sunt transportatorii, insa intr-un final, cei care sufera sunt romanii de rand. Companiile care cara marfa platesc mai mult pentru…

Un algoritm poate detecta noile variante COVID-19 mult mai rapid

12:11, 13.03.2024 - Cercetatorii de la Universitațile din Manchester și Oxford au creat un algoritm AI numit Classix care poate identifica noile variante COVID-19 intr-un stadiu incipient. Classix este important deoarece permite autoritaților sanitare sa ia rapid masuri specifice pentru a preveni raspandirea variantelor…

Experimentele pe oamenii-cobai continua. Noile vaccinuri provoaca paralizii

16:01, 05.03.2024 - Noul vaccin impotriva virusului sincițial respirator (VSR), prezentat ca fiind la fel de sigur ca și vaccinul anti-Covid, și aprobat in graba de autoritațile europene, a inceput sa faca ravagii printre ”imunizați”. Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) din SUA a descoperit ca aceste vaccinuri…

Un pește de 12 milimetri emite un sunet la fel de puternic ca cel al unui foc de arma. Misterul deslușit de cercetatori

16:45, 27.02.2024 - Oamenii de știința au dezvaluit ca unul dintre cei mai mici pești din lume, care masoara in jur de 12 mm, poate scoate un sunet la fel de puternic ca cel al unui foc de arma, relateaza The Guardian.

Oamenii de știința au descoperit un antidot universal impotriva veninurilor mortale de șarpe

08:20, 26.02.2024 - Cercetatori din SUA, Marea Britanie și India au creat un antidot universal pentru veninul mortal al șerpilor aspid. Printre aceștia se numara 384 de specii, inclusiv cele mai periculoase: cobra regala, mamba neagra și kraitul indian. Oamenii de știința au izolat și au comparat mai intai proteinele veninului…

Descoperirea care schimba istoria omenirii - Uneltele descoperite spun o alta poveste despre apariția omului modern

16:45, 14.02.2024 - Noile cercetari sugereaza ca o „revoluție” brusca in istoria umanitații care a permis speciei noastre sa prospere și sa se raspandeasca a fost un proces mai lung și mai complex. Undeva intre acum 50-40.000 de ani, oamenii moderni din punct de vedere anatomic i-au depașit pe Neanderthalieni și alte…


Ce parere ai despre aceasta stire?