Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Nevoia unei viziuni pentru ariile protejate din România

Publicat:

Sistemul actual de reglementare, decizii și acțiuni din sfera ariilor protejate funcționeaza la nivelul anului 2022 fara sa existe o viziune asumata de instituțiile statului și de actorii principali din domeniul conservarii și biodiversitații. Ansamblul de acte normative care reglementeaza acest domeniu este caracterizat de suprareglementare, necoerența și contradicții – aspecte rezultate in primul rand in urma presiunilor politice și economice și in al doilea rand, e lipsa acuta de profesioniști formați in acest domeniu, care sa lucreze in administrația publica.  Coaliția Natura 2000 Romania

Citeste articolul mai departe pe libertatea.ro…  

Sursa articol: libertatea.ro


Stiri pe aceeasi tema

I-a luat gura pe dinainte. Ariile protejate vor fi confiscate de stat

17:20, 23.04.2024 - Frenezia, injectata de la Bruxelles, cu care Romania iși transforma aproape tot teritoriul cu munți, dealuri, paduri și ape in arii protejate, unde accesul este interzis, a creat și derapaje halucinante. Statul, prin Ministerul Mediului, s-a trecut proprietar pe toate aceste zone, dezvaluindu-și, accidental,…

Klaus Iohannis a cerut sa se „consolideze rezerva de personal militar”

12:41, 10.04.2024 - Presedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri, 10 aprilie, ca Romania trebuie sa intensifice eforturile pentru a consolida rezerva de personal militar, pentru a revitaliza industria nationala de aparare si pentru a moderniza infrastructura de transport, in contextul unui proiect de lege privind stagiul…

Legea apararii naționale. Armata și alte forțe militare din Romania pot acționa in afara teritoriului național. Scopul ar fi protejarea cetațenilor romani

15:30, 02.04.2024 - Legea apararii naționale, al carei proiect a fost elaborat de Ministerul Apararii Naționale (MApN), precizeaza ca “forțele destinate apararii” au dreptul sa execute misiuni atat pe teritoriul statului roman cat și in afara acestui teritoriu. Legea apararii naționale, aflata deocamdata in stadiul de…

Romania, ținta unor atacuri cibernetice, la nivel național, lansate la scurt timp dupa votul privind tezaurul de la Moscova

19:35, 16.03.2024 -  “O sa fie o analiza referitoate la aceste atacuri pentru a stabili proveniența lor. Momentan, obiectivul principal este asigurarea funcționarii serviciilor și cooperarea cu entitațile ținta. Atribuirea unui atac este un proces complex și care poate dura. Exista momentan indicii referitoate la implicarea…

Romania, printre țarile supuse unui audit din partea Curții de Conturi a Uniunii Europene

11:40, 27.02.2024 - Romania se afla printre țarile care au fost supuse unui audit din partea Curții de Conturi a Uniunii Europene, principalul organism de audit al blocului comunitar, scopul fiind evaluarea statului de drept și a instrumentelor prin care UE se asigura ca interesele sale financiare sunt protejare de incalcari…

Ministerul Mediului lanseaza date spațiale pentru conservarea biodiversitații in ariile protejate din Romania

20:50, 26.02.2024 - Ministerul Mediului lanseaza noi seturi de date spațiale ce ofera detalii despre distribuția speciilor și habitatelor din ariile naturale protejate din Romania, intr-un demers crucial pentru conservarea biodiversitații țarii. Aceasta mișcare este salutata ca un progres semnificativ in eforturile…

Tranzacție-surpriza pe piața de energie: Nuclearelectrica, firma statului, a vandut energie cu livrare in 2025, dupa ce se ridica plafonarea, la un preț peste cel reglementat de acum

13:20, 15.02.2024 - Mihai Nicuț (e-nergia.ro) Nuclearelectrica, unul dintre marii producatori de energie electrica din Romania, controlat de stat, a reușit sa surprinda piața reușind sa vanda energie electrica cu livrare in anul 2025, la prețul de 460 de lei/MWh. Nuclearelectrica a plasat joi pe piața de contracte bilaterale…

Germania susține organizația neguvernamentala Commit Global / Code for Romania cu 1,35 milioane de euro

17:45, 05.02.2024 - Ministerul federal de Externe de la Berlin sprijina in urmatoarele 18 luni proiectul „Humanitarian Assistance Digital Infrastructure” al organizației neguvernamentale Commit Global / Code for Romania cu suma de 1,35 milioane de euro. Scopul proiectului este eficientizarea accesului la ajutorul umanitar…


Ce parere ai despre aceasta stire?