Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

„Nemaiştiind“ sau „ne mai ştiind“? Care este forma corectă a verbelor la gerunziu, precedate de prefixul ne şi adverbul mai

Publicat:

Gerunziul este un mod nepersonal si nepredicativ, foarte usor de recunoscut dupa terminatia -ind/ -and. Dificultatile apar la ortografie, atunci cand gerunziile primesc prefixul ”ne”, respectiv prefixul ”ne” si adverbul ”mai” sau ”prea”.

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Mircea Hava: Era momentul și cazul sa recunoaștem și sa admitem: agricultorii și fermierii Uniunii, cu atat mai mult cei din Romania, aveau nevoie sa fie incadrați intr-o forma corecta și limpede a legislației.

21:30, 25.04.2024 - Mircea Hava: Era momentul și cazul sa recunoaștem și sa admitem: agricultorii și fermierii Uniunii, cu atat mai mult cei din Romania, aveau nevoie sa fie incadrați intr-o forma corecta și limpede a legislației. Mircea Hava: Era momentul și cazul sa recunoaștem și sa admitem: agricultorii și fermierii…

Cuvantul din limba romana pe care aproape toți romanii il pronunța greșit. Nu știu care este forma corecta

19:10, 13.04.2024 - Chiar daca suntem vorbitori nativi ai unei limbi, se intampla sa pronunțam greșit anumite cuvinte sau sa nu le știm sensul. Ajungem chiar sa credem ca așa este corect, fara sa ne dam seama ca facem o mare eroare. Așa este și in cazul cuvintelor petec sau petic, pe care unii dintre noi nici macar […]…

Cum se spune: „gogoșarie” sau „gogoșerie”? Milioane de romani nu știu forma corecta

09:50, 31.03.2024 - Limba romana este una cu foarte multe reguli, iar mulți nu le cunosc. De exemplu, știți care este forma corecta, gogoșarie sau gogoșerie? Mulți folosesc forma greșita a acestui cuvant. Gogoșarie sau gogoșerie? De cele mai multe ori, greșeli gramaticale facem atunci cand trebuie sa pronunțam sau sa scriem…

Cum e corect: de obicei sau deobicei

09:05, 29.03.2024 - „De obicei” sau „deobicei”, te-ai gandit cum spui corect? Daca atunci cand vorbim nu ne facem griji despre pronunția corecta, cand scriem, cum este corect, de fapt, „de obicei” sau „deobicei”?De multe ori se face confuzie intre cele doua sintagme, total diferite, „de obicei” și „deobicei”. Cum este…

Testul de inteligența cu sageți pentru oamenii cu IQ ridicat. Care este forma corecta care lipsește din puzzle?

09:30, 15.03.2024 - Pentru astazi, Playtech Știri iți prezinta un test de inteligența mai aparte, sub forma unui puzzle cu imagini matematice. Trebuie sa identificați forma corecta care lipsește din puzzle-ul de mai sus! Sa incepem! Cel mai rapid test de inteligența Testele de inteligența și iluziile optice testeaza, de…

Care este pluralul de la cuvantul paianjen. Greșeala pe care o fac milioane de romani

14:15, 07.03.2024 - Cuvantul “paianjen” nu este unul complex sau foarte dificil, dar ii pune in incurcatura pe mulți romani atunci cand trebuie sa-l pronunțe la plural. Mulți spun “paianjeni”, iar alții spun “paienjeni”. Care este forma corecta? Pluralul cuvantului “paianjen” Limba romana nu este una foarte ușoara. Are…

Care este forma corecta de plural a cuvantului „floarea-soarelui”. Nu mulți romani știu

13:45, 22.02.2024 - Probabil ai observat și tu ca limba romana nu este la fel de simpla pe cat pare la prima vedere. Este posibil sa fi intalnit persoane care pronunța cuvintele intr-o maniera complet diferita de cea obișnuita. Astazi iți vom spune care este forma corecta de plural a cuvantului „floarea-soarelui”. Nu mulți…

Care este forma corecta de plural a cuvantului „creier”, de fapt. Se numara printre cele mai intalnite greșeli in limba romana

11:25, 04.02.2024 - Limba romana nu este deloc una ușoara, așa cum pare. Este posibil ca și tu sa fi auzit de multe ori, pe cineva care pronunța cuvintele intr-o cu totul alta forma. Iata ca una dintre cele mai comune greșeli din vocabularul nostru este legata de folosirea corecta a formei de plural a cuvantului "creier".


Ce parere ai despre aceasta stire?